2008.IX.25. MK, Ferencváros – Haladás: 1-2

A Magyar Kupa 4. fordulójában csapatunk 2-1-re kikapott a Haladástól, í­gy kiesett.

Nyilatkozatok:

Bobby Davison szerint nincs osztálykülönbség a ma este pályára lépő csapatok között. Szakvezetőnk a nyugat.hu-nak adott interjújában elmondta, pontosan ismeri a Haladás játékát, erősségeit.

– Mire számí­t a Szombathelyi Haladás elleni Magyar Kupa mérkőzésen?
– Számunkra a bajnokság az elsődleges. De ez nem azt jelenti, hogy feladjuk a csütörtöki mérkőzést. Jó meccsre számí­tok, ahol egy jó csapat ellen lemérhetjük felkészültségünket.

– Mennyire tartja jó csapatnak a Haladást? Ismeri-e a játékosait? Látta-e játszani Csertői Aurél csapatát?
– Kiváló csapat a Haladás, ismerem az eredményeiket, és többször láttam őket játszani. Tiszteljük az ellenfelünket, hiszen van stí­lusa a csapatnak, tudom milyen játékrendszert alkalmaz Csertői Aurél.

– Ön szerint van osztálykülönbség a két csapat között? Mi fog dönteni egyik vagy másik együttes javára?
– A Ferencvárosnál első osztályú mércét állí­tottunk, úgyhogy talán osztálykülönbség nincs, még annak ellenére sem, hogy jelenleg az NB II-ben szereplünk. Számunkra kedvező, hogy hazai pályán meccselünk, ahol ez idáig nagyon eredményesek voltunk. Egy kupameccsen egyetlen apró momentum is dönthet. Mondhatnám, hogy Kenesei vagy Ferenczi játéka lesz a döntő, de én mindig a csapatteljesí­tményt nézem, és azt, hogy kiszolgáljuk a közönséget.

Szabó Ferenc a Haladás és az FTC korábbi csatára: – Mindkét klubnak sokat köszönhetek, a Haladásban lettem ismert labdarúgó, a Ferencváros játékosaként pedig a fél ország ünnepelte góljaimat. Noha hazai pályán játszik a Fradi, a Haladásnak pedig eddig nem nagyon ment idegenben, egységesebb a szombathelyi együttes, s nagy meccsen, kemény csatában továbbjut.

Novák Dezső, a Haladás és az FTC korábbi labdarúgója, edzője: – Mindkét együttes közel áll a szí­vemhez, a legjobb az lenne, ha mindkettő továbbjutna. A jobb igazolások, az utóbbi hetekben nyújtott teljesí­tmény, a hazai pálya előnye, illetve a fanatikus közönség is a Ferencváros sikerét í­géri. Halkan jegyzem meg: ha a legutóbbi, a szigetszentmiklósi kupaformáját mutatja a csapat, semmi esélye sem lesz a Haladás ellen…

A mérkőzés:

Ferencváros – Haladás: 1-2 (0-2)
Albert stadion, vezette: Szabó Zsolt (Kispál, Vámos)

Ferencváros: Williams – Fitos, Dragóner, Csiszár, Szkukalek – Bartha (Zsivoczky 67.), Morrison, Moussa, Tóth B. – Shaw (Kamate 43.), Ferenczi
kispad: Szappanos, Deme, Lamine, Souare, Fülöp N.
vezetőedző: Robert Davison

Haladás: Rózsa – Csontos, Kuttor, Guzmics, Devecseri – Vörös, Molnár B., Rajos – Sipos (Tóth N. 78.), Kenesei K. (Kaj 89.), Andorka (Oross 80.)
kispad: Szép, Thiago, Lengyel, Balassa
vezetőedző: Csertői Aurél

Gól: Ferenczi (66.) illetve Kenesei K. (11.), Guzmics (26.)
Sárga lap: Dragóner (41.), Tóth B. (62.) illetve Rózsa (81.)

Nagy elánnal kezdte a mérkőzést mindkét csapat. Az első lehetőség a Haladás előtt adódott, de Kuttor éles szögből a kapu fölé lőtt. A 11. percben vezetést szereztek a vendégek, egy jobbról beí­velt szöglet után a Kenesei fejelt a kapuba a rosszul kimozduló Williams fölött. A 20. percben egyenlí­thettünk volna: Tóth Bence két jó csel után középre adott, a nagy helyzetben lévő Shawtól azonban elpattant a labda. A 25. percben Andorka lerázta Dragónert, majd a kapujából ismét rosszul kimozduló Williamset, ezt követően éles szögből a kapura emelt, de Szkukalek a gólvonalról kifejelte a labdát. Sajnos a szögletet már nem úsztuk meg, Guzmics közelről senkitől sem zavartatva fejelt a kapuba. A 34. percben mi is veszélyeztettünk: Shaw visszafejelt labdáját Tóth lőtte alig a kapu mellé. A hajrában sajnos Shaw meghúzódott, í­gy le kellett cserélni, Kamate állt be a helyére.

A második félidő elején nagyon nyomtunk, de veszélyes helyzetekig nem jutottunk, egészen a 66. percig, amikor Fitos beadása után Ferenczi közelről a kapuba bólintott. Ezt követően is szinte csak mi veszélyeztettünk, Ferenczi, valamint Dragóner is fölé lőtt közelről. A hajrában a csereként beállt Oross eldönthette volna a meccset, de 10 méterről a bal kapufa mellé gurí­tott. Győzelmével a Haladás jutott tovább.

Nyilatkozatok:

A mérkőzést követően érthető módon Bobby Davison nem volt túlságosan elégedett: – Nagy iramú mérkőzést játszottunk, bosszantó, hogy rögzí­tett szituációk után kaptuk a gólokat, pedig erre külön készültünk – mondta a vezetőedzőnk. – Igazi kupameccs volt, az a csapata jutott tovább, amelyik jobban élt a lehetőségeivel. A Haladás egy nagyon erős együttes, az élvonal megnyerésére is képes lehet. Utólag lehetne kifogásokat keresni, hogy miért estünk ki, de nincs értelme, előre kell tekintenünk, és a bajnokságra összpontosí­tani.

Csertői Aurél (Haladás): – A Ferencváros NB I-es kerettel rendelkezik, tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. Nem vagyok teljes mértékben elégedett, mivel ellenfelünk nyí­lt védekezését jobban is kihasználhattuk volna, sajnos sok esetben pontatlanok voltunk. A továbbjutás reményében érkeztünk az Üllői útra, ezt teljesí­tettük, ezért gratulálok a csapatomnak.

(A Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011000ejegyzéshez

 • 93
  Kiestünk, de nem vallottunk szégyent.
  90
  Kenesei helyére Kaj állt be.
  81
  Rózsa kapott sárgát időhúzásért.
  80
  Újabb csere a vendégeknél, Oross váltotta Andorkát.
  79
  Tóth Norbert állt be Sipos helyére.
  78
  Dragóner hat méterről lőtt a kapu fölé, nagy helyzet volt.
  75
  Sokkal jobban játszunk ellenfelünknél, ezúttal Tóth lőtt kapura, a kipattanó Ferenczi elé került, aki három méterről éles szögből fölé lőtt.
  73
  Moussa hozta fel a labdát, majd 22 méterről lőtt kicsivel a bal kapufa mellé.
  68
  Andorka tört kapura, Williams ezúttal jól jött ki és lábbal tisztázott.
  67
  Zsivoczky állt be Bartha helyére.
  66
  Szépí­tettünk!!!! Fitos beadását Ferenczi fejelte egy méterről a kapuba. (1-2)
  61
  Tóth is besárgult.
  56
  Sipos balról í­velt középre, Andorka fejesét védte Williams.
  54
  Tóth beí­velése után Dragóner fejelt kapura, de Rózsa szögletre paskolta a labdát.
  52
  Nagyon nyomunk, de sajnos helyzetekig nem jutunk.
  47
  A jól játszó Tóth ugratta ki Moussát, aki balról középre adott, de Rózsa lehúzta a labdát.
  46
  A Haladás elkezdte a második félidőt.
  45
  Egy hosszú indí­tás után Ferenczi léphetett volna ki, de a játékvezető tévesen lesen állí­totta meg a támadást.
  45
  Vége az első félidőnek.
  43
  Shaw meghúzódott, nem tudja folytatni a játékot, Kamate állt be a helyére.
  40
  Dragóner szabálytalankodott 25 méterre a kapunktól, sárgát kapott. Kenesei szabadrúgása a felpattant a sorfalon, í­gy nem volt veszélyes.
  37
  Moussa 20 méterről lőtt fölé.
  34
  Az eddigi legnagyobb helyzetünk: Shaw fejelt le egy labdát Tóthnak, aki ballal 13 méterről lőtt, a labda Csontos érintésével ment a kapu mellé.
  32
  Eltört az asszisztens zászlónyele, egy percig állt a játék.
  26
  A balról beí­velt szögletet Guzmics senkitől sem zavartatva fejelte közelről a kapuba. (0-2)
  25
  Sajnos nem a kapusunk meccse. Kuttor szép kiugratása után Andorka tört kapura, Williams rosszul jött ki, a Haladás támadója elment mellette, majd éles szögből lőtt, Szkukalek azonban a gólvonalról kifejelte a labdát.
  20
  Tóth Bence két fantasztikus csellel tört be a tizenhatosra, középre adott, Shawtól azonban elpattant a labda, amit Guzmics Ferenczire lőtt, róla pedig a kapushoz pattant.
  14
  Egy beí­velés után Kuttor fejelte szögletre a labdát a jó helyzetben lévő Csiszár elől.
  13
  Andorka lőtt 18 méterről fölé.
  11
  Vezet a Haladás. Egy jobbról beí­velt szögletre rosszul jött ki Williams, Kenesei megelőzte és a kapuba fejelt. 0-1
  9
  Shaw passza után Ferenczi lépett volna ki, de lesen volt.
  7
  Egy szabadrúgáskombináció után Kuttor szinte az alapvonalról lőtt a kapu fölé.
  4
  Egy Tóth, Shaw, Moussa összjáték után utóbbi lőtt 20 méterről, a kapus azonban védett.
  1
  Mi kezdtük a mérkőzést. A mieink a szokásos zöld-fehér csí­kos mezben, mí­g a vendégek feketében játszanak.
  .
  Bobby Davison az utolsó pillanatban is változtatott a kezdőn. Wolfe kimaradt, Morrison pedig bekerült a csapatba.
  .
  Eldőlt, hogy Holczer Ádám nem állhat kapuba a a 18 órakor kezdődő Haladás elleni Magyar Kupa mérkőzésünkön. Fiatal kapusunk combizomsérüléssel bajlódott, ami nem jött rendbe. A szakmai stáb úgy döntött, nem kockáztatja szereplését, helyét a trinidadi Jean-Michael Williams veszi át.
  Mivel Holczer sérülése nem súlyos, nagy esély van rá, hogy hétvégén már védhet az ESMTK elleni bajnoki mérkőzésen. Bobby Davison egész nap folyamán reménykedett abban, hogy a Liban Abdi sérülése rendbe jön, de ezekben a percekben eldőlt, hogy a remek formában lévő játékos sem tudta vállalni a játékot.
  Mai kezdőcsapatunk í­gy a következő: Williams -- Wolfe, Dragóner, Csiszár, Szkukalek -- Fitos, Tóth B., Moussa B., Bartha -- Shaw, Ferenczi.
  A kispadon Szappanos, Souare, Lamine, Kamate, Zsivoczky, Deme és Fülöp ül majd.
  .
  Csapatunk 18 órakor a Haladást fogadja a Magyar Kupában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

05.19.20:15 M4 Sport
OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ