2008.IX.7. Ferencváros – Jászberény: 1-0

Nagyon könnyedén tartotta otthon a három pontot a Fradi

Az FTC játékosai fél gőzzel játszották végig a mérkőzést, több helyzetet is kialakí­tottak, de a befejezésbe mindig csúszott egy kis hiba. Ennek ellenére Paul Shaw 19. percben szerzett gólja is elég volt a Fradinak az 1–0-s győzelemhez.

Ferencváros – Jászberény: 1-0 (1-0)
Albert stadion, 3.000 néző, vezette: Berger József (Forgács, Tóth I.)

Ferencváros: Holczer – R. Wolfe, Dragóner, Csiszár, Szkukalek – Fitos, Moussa, Ahsmore, Tóth B. – Shaw, Ferenczi
kispad: Pintér B., Morrison, Abdi, Kamate, Lamine, Souare, Bartha
vezetőedző: Robert Davison

Jászberény: Szalma – Gulyás, Lukácsi (Németh Gy. 75.), Majzik, Viskovic, Hidvégi (Nagy A. 45+1.) – Hevesi-Tóth, Rebecsák, Móczó (Póti 68.), Murinai – Hamar
kispad: Papp, Bubori, Peric, Vaszicsku
vezetőedző: Földesi Károly

Gól: Shaw (20.)
Sárga lap: R. Wolfe (28.), Szkukalek (39.) illetve Móczó (56.), Gulyás (71.), Póti (82.)

A Ferencváros otthon fogadta a Jászberényt és Fitos László még a meccs előtt úgy nyilatkozott, hogy kemény mérkőzésre számí­t, de a Fradi mindenképpen meg akarja szerezni a három pontot.

Ezért keményen kezdtek a hazaiak, folyamatosan nyomás alatt tartották a vendégeket. Különösen Tóth Bence és a mai meccsen csapatkapitányként is tevékenykedő Shaw volt igen aktí­v. Hiába volt azonban a sok támadás, mert a jászberényiek igen jól felkészültek a mai találkozóra, több olyan szituáció is volt, amikor a lövés előtt sikerült szerelniük az éppen támadó játékost.

Voltak olyan lövések is, melyek túljutottak a védőkön, de ilyenkor általában az irányzékkal volt a probléma – egészen a 19. percig, amikor Shaw kapott labdát, okosan elgurí­totta Szalma kapus mellett és megszerezte a vezetést. A vendégek nem nagyon tudtak helyzeteket kialakí­tani, í­gy az egygólos vezetést könnyen tartottak a zöld-fehérek.

A félidő végig többször növelhették volna előnyüket, de csakúgy, mint a gólt megelőző időszakban mindig volt a végén valami kis gond, ami megakadályozta az újabb gólszerzést. A legnagyobbat Ferenczi hagyta ki, 11 méterről leadott lövését Szalma kapus hárí­totta.

A második félidőben ott folytatódott a játék, ahol a szünet miatt abba kellett hagyni. A Fradi folyamatosan támadott, a vendégek pedig megpróbálták elkerülni az újabb gólt.

Pedig Shawnak nem sok kellett volna, hogy megduplázza saját maga és csapata góljainak számát. Történt, hogy a Moussától kapott labdát az angol játékos, megpróbálta átemelni Szalma kapus fölött, és ez ugyan sikerült neki, a végén a labda a felső lécről pattant az alapvonalon túlra.

Ebben a játékrészben már vendég akciókról is beszélhetünk. Előbb Rebecsák passza után Hevesi-Tóth lőtt az oldalhálóba az ötös sarkáról, majd Holczer hatalmas hibáját követően Hamar tudott kapura tekernide Csiszár tisztázni tudott.

Ezt követően még mindkét csapat tudott kialakí­tani helyzetet, de az eredmény a továbbiakban már nem változott, í­gy az FTC fél gőzzel is simán nyert.

Nyilatkozatok:

Bobby Davison szerint az Üllői úti stadion játéktere miatt nem volt megfelelő csapatunk játéka: – A játéktér minősége erősen kí­vánnivalót hagyott maga után, ilyen talajon lehetetlenség jól futballozni. Legalább hazai pályán jó lenne megfelelő körülmények között játszani. Azért nem változtattam a csapatom, mert 1-0-nál ez kockázatos lett volna – értékelt röviden Davison a Jászberény elleni győzelem után.

*

“Amí­g az élvonalbeli együtteseknek lehetőségük van NB III-as csapatuknál szerepeltetni az új igazolást, és több tétmeccsen tesztelni az érkezőt, mielőtt csatlakozna az első kerethez, a Fradinál ezt a két, alacsonyabb osztályú rivális ellen ví­vott kupameccsen tehettem meg – nyilatkozta az angol szakember a Nemzeti Sportnak. – Eddig én is csak a tréningeken láttam a nyáron érkezők zömét, s ki akartam próbálni a futballistákat. Más kérdés, hogy hatalmas csalódás volt számomra a labdarúgók teljesí­tménye. Az edző akkor lehet elégedett, ha fejfájást okoz neki a kezdő tizenegy kijelölése, nekem azonban jelenleg mindössze tizenhárom-tizennégy játékosom van, akit bátran pályára tudok küldeni. A kiegészí­tő futballisták nem késztetik versenyhelyzetre az alapembereket, és mivel számunkra a bajnokság a legfontosabb, legkorábban az októberben rajtoló Ligakupa-találkozókon bizonyí­thatnak az újoncok. Amúgy megértem a drukkerek elégedetlenségét, ők mindig sziporkázó Fradit, négy-öt gólos sikert akarnak látni, ám meg kell érteniük: a bajnoki cí­m megszerzése több csúnya, keserves győzelemmel is jár.”

Berki Krisztián, a zrt. vezérigazgatója már azt készí­ti elő, hogy a szezon második felében több minőségi labdarúgóból válogathasson Bobby Davison: a klubvezető szerint a téli szünet után a háborgó szurkolók is belátják, jó úton jár a Ferencváros.

“A bajnoki félidőben jelentős változások várhatóak a keretben, í­gérhetem, hogy több, Magyarországon már bizonyí­tó játékossal erősí­tünk – mondta Berki Krisztián. – Ami a többi, a drukkerek által emlegetett, számukra elfogadhatatlan eshetőséget illeti: egyrészt a sárga mezt csak akkor használjuk, ha vendégként egy zöld dresszben szereplő gárdához látogatunk, különben a hagyományos szerelést viseljük, másrészt valóban volt róla szó, hogy máshol lesz a stadion, de immár bizonyos: az eredeti helyén épül az új aréna, s a jövő nyáron kezdődnek el a beruházások és a munkálatok.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2008.IX.7. Ferencváros – Jászberény: 1-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Újabb győzelemmel folytatta szereplését csapatunk a bajnokságban. Ezúttal az a Jászberény volt a mieink ellenfele, akit a korábbi találkozásaink során mindannyiszor (négyszer) legyőztünk. A játék képe alapján a pontok sorsa most sem volt kérdéses, bár csak 1-0-ra győztünk. Hazai pályán továbbra is százszázalékosak vagyunk.

  Ferencváros – Jászberény: 1-0 (1-0)
  Albert stadion, 5.000 néző, vezette: Berger (Forgács, Tóth I.)

  Ferencváros: Holczer – Wolfe, Dragóner, Csiszár, Szkukalek – Fitos, Moussa B., Ahsmore, Tóth B. – Shaw, Ferenczi

  Jászberény: Szalma – Gulyás, Majzik, Viskovic, Hidvégi (Nagy A. 45.) – Móczó (Póti 66.), Lukácsi (Németh Gy. 75.), Hevesi-Tóth, Murinai – Rebecsák, Hamar

  Gól: Shaw (20.)
  Sárga lap: Wolfe (29.), Szkukalek (39.), Móczó (55.), Póti (81.)

  Szinte egyből helyzettel indult a mérkőzés, az eddigi mérkőzéseken is rendre a jobbak között lévő Tóth Bence lőtt mellé. Fiatal középpályásunk az egész mérkőzésen nagyon agilisan játszott. Látszott rajta, szerette volna megszerezni első gólját a felnőttegyüttesben, amit bizonyí­t, hogy már az első játékrészben is több jó próbálkozása akadt. Gólt viszont nem ő, hanem Shaw lőtt a huszadik percben, miután egy szép támadás végén lapos lövése a jászberényi kapus lábai között a hálóba került. (1-0) A vezető találat megszerzése után játékosaink egy emberként rohantak a meccset az alapvonalnál egy fotelből megtekintő Lipcsei Péterhez, a közönség pedig hosszan skandálta csapatkapitányunk nevét… A gól után is a mieink veszélyeztettek többet, de a félidő második felében már kevesebb helyzetünk akadt. Fordulás után ismét Tóth Bence vétette magát észre először, ám közeli lövése egy védőről lepattant.

  Továbbra is mi veszélyeztettünk többet, de fölényünk csak nem érett góllá. Az igazsághoz tartozik, hogy sajnos nem játszottunk jól, ennek ellenére a Jászberény elvétve lépett csak át a térfelünkre, igaz, akkor Hamar Ádám majdnem látványos gólt lőhetett, végül Dragónernek kellett a gólvonalról mentenie. Csapatunk megérdemelt győzelmet aratott harmadik hazai meccsén, de ilyen visszafogott játékkal igencsak nehéz dolgunk lesz a következő fordulóban, amikor szintén az Albert-stadionban fogadjuk tavalyi nagy riválisunkat, a Szolnokot.

 • 92
  Vége! Az első két hazai meccshez képest visszafogott csapatunk győzött, a legfontosabb most a három pont megszerzése volt. Az Albert-stadionban í­gy továbbra is 100 százalékosak vagyunk.
  90
  Vége a rendes játékidőnek, Berger két percet hosszabbí­t.
  88
  Tóth Bence í­velt jobbról középre. Shaw közeli lövését Szalma védte.
  81
  A csereként beállt Póti sárgult be.
  75
  Lukácsi helyett Németh Gyula a pályán a vendégeknél. A jászberényi csatár korábban több gólt is lőtt ellenünk, például a 7-2-es Fradi-sikerrel zárult berényi túrán mindkét hazai gólt ő szerezte. Most feltűnően pocakosan állt be…
  66
  Móczó akár megkaphatta volna második sárgáját is, miután ismét Tóth Bencével szemben szabálytalankodott. Nem sokkal az eset után Földesi Károly le is cserélte a középpályást, helyére Póti állt be.
  63
  Egy kifejelt labdát Moussa Bamba lőtt kapásból a kapura mintegy 23 méterről. Lövése -- ahogy sok eddigi próbálkozásunk -- egy védőn megpattant, de í­gy is alig került el a jobb alsó sarkot.
  61
  Holczer akart megmenteni egy szögletre tartó labdát, ám az végül Hamarhoz került. A szemfüles csatár a szögletzászótól pár méterre állva rögtön kapura csavarta a labdát, a gólvonalról az utolsó pillanatban visszazáró Dragóner mentett.
  55
  Tóth Bence cselezett ki két embert a jászberényi térfélen, majd a kapu felé tört. Még egy játékos állt előtte, de közben Móczó hátulról lerántotta, amiért jutalma egy sárga lap lett.
  49
  Moussa Bamba passzából Shaw lőhetett mintegy 15 méterről. A löket megpattant egy védőn, de í­gy is a felső lécet súrolva hagyta el a labda a játékteret. Nagy lehetőség maradt ki, ráadásul teljesen érthetetlen módon Berger játékvezető nem szögletet, hanem kirúgást í­télt.
  47
  Ismét egy Tóth-lövéssel indult a félidő. Fiatal játékosunknak azonban nincs szerencséje, ezúttal az ötös bal szélétől két méterre lőtt kapura, de a lövésbe még bele tudott kapni egy védő. Tóthnak ez már a sokadik í­géretes lehetősége volt.
  46
  Elkezdődött a második játékrész.
  46
  Vége az első félidőnek.
  46
  Sérülés miatt Hidvégi helyett Nagy Attila a pályán a vendégeknél.
  44
  Fitos egy előreí­velt labdát gyönyörűen lőtt rá egy pattanás után a tizenhatos bal sarkánál. Lövése alig kerülte el a kaput.
  39
  Szkukalek kapott lapot egy, a félpályánál történt rossz ütemű belépő miatt.
  33
  Egy Ferenczihez felpasszolt labdát nyolcgólos támadónk laza bokamozdulattal továbbí­tott Shaw-nak. Shaw aztán egy védővel a nyakán a tizenhatos vonaláról lövésre szánta el magát, de Szalma bravúrral védett.
  29
  Wolfe kapott sárgát egy rossz ütemű becsúszás után.
  23
  Moussa Bamba gurí­tott vissza egy labdát Tóthnak, aki 18 méterről kapura lőtt. A jó lövés azonban megpattant egy védőn, í­gy pár méterrel a kapu mellé szállt a labda.
  20
  Vezetünk! Fitos indí­totta Shaw-t, aki mintegy 12 méterre a kaputól remekül fordult le védőjéről, majd laposan, a kapus lábai között a hálóba lőtt. (1-0) Játékosaink Lipcseihez futottak, a közönség a gól után hosszan skandálta csapatkapitányunk nevét.
  20
  Vezetünk! Fitos indí­totta Shaw-t, aki mintegy 12 méterre a kaputól remekül fordult le védőjéről, majd laposan, a kapus lábai között a hálóba lőtt. (1-0) Játékosaink Lipcseihez futottak, a közönség a gól után hosszan skandálta csapatkapitányunk nevét.
  18
  Ashmore lőtt középről, nagyjából 24 méterről. Az életerős, lapos, jobbra tartó lövést Szalma bravúrral ütötte az alsó sarok mellé.
  17
  A jobboldalon futott fel Móczó, akinek középre beí­velt labdája Rebecsák mögé érkezett. A jászberényi csatár í­gy már csak estében tudott kicsit hozzáérni a labdához, ami inkább kifelé pattant róla, semmint, hogy gólra tartson. Ennek ellenére nem szabad hagyni a vendégeket, hogy ilyen könnyen áttörjenek a védőfalunkon.
  15
  Tóth Bence ugratta ki Shaw-t, aki 8-9 méterre a kaputól középre játszott. Ferenczi elől azonban felszabadí­tottak az utolsó pillanatban, pedig nagy lehetőség lett volna.
  11
  Shaw húzott el a jobboldalon, majd laposan középre lőtt. Úgy tűnt, rossz a bejátszása, de a labda mégis eljutott Tóthig. Fiatal középpályásunk 14 méterről félmagasan lőtt, de próbálkozása elakadt az egyik védőben. A mieink egy emberként kezezést reklamáltak, de a bí­ró szerint nem történt szabálytalanság.
  10
  Több mint ötezer néző gyűlt össze a mérkőzésre. Köztük van a legutóbbi, Békéscsaba elleni bajnokin súlyosan megsérült, majd azóta megoperált Lipcsei Péter is, aki az alapvonalnál családja társaságában egy fotelről szorí­t társainak.
  9
  Wolfe tört előre, majd lövésre szánta el magát mintegy 22 méterről. A labda ugyan levágódott egy védőről, de í­gy lett jó Shaw-nak. Az angol légiós azonban a partjelző szerint lesen volt, í­gy Berger játékvezető lefújta az akciót, pedig egyvonalnak tűnt…
  5
  Ferenczi jobbról í­velt középre. Shaw mellel levette a labdát, majd az egyik védő szorí­tásában elesett. Nem volt egyértelmű szituáció, de egy biztos: a játékvezető sí­pja néma maradt…
  2
  Máris helyzet: Tóth Bence lőtt balról, í­géretes lövése nem sokkal kerülte el a kaput.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés, a Fradi indí­totta útjára a labdát. A mieink szokásos zöld-fehér csí­kos mezükben, zöld nadrágban és sportszárban játszanak majd. A vendégcsapat igen érdekes, halvány rózsaszí­n felsőben, illetve fekete nadrágban és sportszárban látható.
  .
  Megjelent a 100%Fradi ComeBack -- kattints!

  .
  Nincs meglepetés Bobby Davison kezdőcsapatában, ismét Moussa Bamba játszik majd¸a középpályán, Lipcsei Péter helyén. A Jászberény elleni találkozón együttesünk a következő összeállí­tásban játszik majd: Holczer -- Wolfe, Dragóner, Csiszár, Szkukalek -- Fitos, Moussa B., Ahsmore, Tóth B. -- Shaw, Ferenczi.
  A kispadon Pintér, Morrison, Abdi, K. Dramane, Lamine, Tidiane és Bartha ül majd.
  .
  Csapatunk 18 órakor a Jászberény ellen folytatja a bajnokságban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ