2008.V.24. Ferencváros – Cegléd: 4-2

A kiállí­tás pecsételte meg a Cegléd sorsát, a Fradié a három pont

Bár egy korai góllal meglepte a Cegléd a Fradit, Kiri, 20. percben bekövetkezett kiállí­tását követően nem tudta felvenni a versenyt a vendég együttes a „zöld zasokkal”. Még az első félidőben Shaw és Lamine góljaival fordí­tottak a zöld-fehérek, Shaw újabb góljára, valamint Dragóner találatára csak egy hatalmas Nagy góllal tudtak válaszolni a vendégek. A végeredmény í­gy 4–2 lett a Ferencváros javára.


Ferencváros – Cegléd: 4-2 (2-1)
Albert stadion, 1.000 néző, vezette: Fábián Mihály (L. Tóth L., Demeter)

Ferencváros: Zarzycki – Fülöp N., Souare (Szalai T. 65.), Dragóner, Csiszár – Lamine, Vincze O., Lipcsei (Lisztes 72.), Fitos – Shaw, Bartha (Tóth B. 69.)
kispad: Pintér B., Deme, Pisanjuk, Kamate
vezetőedző: Robert Davison

Cegléd: Kiri – Tóth M., Tóth I., Ramos, Kenderes – Lázár (Tóth A. 56.), Barna, Utassy (Lendvai 84.), Nagy A. – Kozarek (Kondor 21.), Medgyesi
kispad: Juhász, Buczkó, Magyari, Sápi
vezetőedző: Simon Antal

Gól: Shaw (31., 72.), Lamine (42.), Dragóner (83.) illetve Medgyesi (10.), Nagy A. (75.)
Sárga lap: Lamine (21.), Csiszár (90.)
Kiállí­tva: Kiri (21.)

Szinte üresen tátongó lelátók előtt fogadta a Ferencváros a Cegléd VSE együttesét. Az első néhány perc mellőzte az izgalmas jeleneteket, mí­gnem a 9.percben egy előreí­velt szabadrúgást váltott gólra a Cegléd. Dragóner tisztázott rosszul Medgyesi pedig kihasználta a védők hibáját, és a kifutó kapus fölött a hálóba fejelte a labdát.1-0!

A korai gól megfogta az FTC játékosait, bár többet birtokolták a labdát, hosszú ideig nem tudtak egalizálni. A 20.percben azonban Kiri a kiállí­tás sorsára jutott. Először leterí­tette a kiugró Laminét, majd beletérdelt a földön fekvő játékosba, kiérdemelve a piros lapot. A megfogyatkozott vendég együttes védekezésre állt be.

Ezt követően jelentősen megváltozott a játék képe, mezőnyfölénybe került a Ferencváros, s bár többnyire Lipcsei és Vincze előreí­veléseivel próbáltak operálni nem jutottak el nagyobb helyzetig. A 31. percben azonban góllá érett a fölény, Bartha baloldali beadását Shaw vette mellre, majd két védő között a kapu bal alsó sarkába lőtt. 1-1!

Az egyenlí­tő gól lendületet adott a hazaiaknak. S bár helyzetekben ez nem mutatkozott meg, erősödött a nyomás a Cegléd játékosain. A 41.percben egy szögletet követően a korábbi szenvedő fél, Lamine maradt üresen, és két méterről a kapuba bólintott. 2-1!

A második félidőben újult erővel jött ki az öltőzőből a hazai együttes, úgy tűnt, nem akarnak sokáig várni, hogy bevégezzék az első félidő közepén megkezdett munkát. Az első néhány percben adódott helyzeteiket azonban sorra elpuskázták.

A 70.percben aztán Shaw ismét villant, Szalai előreí­velését a 16-oson belül levette, majd a kapu bal oldalába lőtt. 3-1! Úgy tűnt, végleg eldőlt a meccs.

Öt perccel később Nagy szélről elvégzett szabadrúgásgólja adta vissza a vendégek pontszerzési reményeit. A kapus, és a védők is beadásra számí­tottak, a labda viszont a felső sarokba vágódott. 3-2!

A kegyelemdöfést a 82.perc eseménye adta meg a Cegléd számára. Egy jobboldali beadást követően Tóth Bence fejelt kapura, a vendégkapus ugyan bravúrral hárí­tott, a lepattanót azonban Dragóner könnyedén értékesí­tette. 4-2!

Bár a korai góllal kissé ráijesztett a Cegléd a zöld-fehérekre, végül magabiztosan hozták a kötelezőt az elfáradt vidéki együttessel szemben.

Nyilatkozatok:

Bobby Davison (az FTC edzője): – Természetesen boldog lehetek, hogy az utolsó hazai mérkőzésünkön győztünk. Egy-két játékosommal nagyon elégedett voltam, ugyanakkor egy-két emberrel nagyon elégedetlen. Mielőtt bárki szóvá tenné, leszögezném, hogy az utolsó meccseken jól védett Zarzycki, ezúttal viszont a két gólban sajnos vastagon benne volt ő is. Szünetben arra hí­vtam fel a játékosaim figyelmét, hogy nehéz dolog hetven percen keresztül emberelőnyben futballozni, és valóban ezt láthattuk a meccsen. Abban a rövid időszakban, amióta én vagyok a csapat edzője, úgy érzem, az edzéseken sikerült felgyorsí­tani a tempót, a ritmust, de sajnos ezt a meccseken egyelőre kevéssé látom.

Edzőnk aztán külön kitért a fiatal játékosokra, már csak azért is, mert Tóth Bence már harmadjára kapott lehetőséget tőle, és a 19 éves tehetség igen agilisen focizott, és nem sokon múlt, hogy gólt szerezzen (Dragóner találata előtt ő fejelt szépen kapura, amit a ceglédi Kondor kapus csak védőnk elé tudott ütni).

– Az utóbbi hetekben több fiatal tehetség készült velünk az edzéseken, és í­gy lesz ez a következő héten is. Bence most már olyan állapotba került, hogy 20-30 percre bármikor nyugodtan beállí­thatom. A többiek előtt is nyitva a kapu, és a nyáron folyamatosan kaphatnak lehetőséget a bizonyí­tásra az utánpótlás legtehetségesebbjei – mondta Davison.

Simon Antal (a Cegléd edzője): – A meccs előtt is tudtuk, hol a helyünk. Hozzájött persze mindehhez, hogy a huszadik percben kiállí­tották a kapusunkat. Én ugyan nem láttam jól az esetet, de a játékosaim azt mondták, hogy jogos volt a piros lap. Kissé kérdőn állok ezért a dologhoz, mert a legrutinosabb játékosomról van szó, aki évek óta Cegléden véd. Mindenesetre a lefújás után gratuláltam a srácoknak ahhoz, hogy végig volt tartásunk, és hogy két gólt rúgtunk az Üllői úton. Mások a céljaink, mint a Ferencvárosnak, nekünk a legfontosabb idén a bennmaradás volt, amit már elértünk.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011000ejegyzéshez

  • ftc.hu: Győzelemmel búcsúztunk az Albert-stadiontól. Csapatunk 4-2-re legyőzte a Ceglédet, í­gy némi esély továbbra is maradt a második hely megszerzésére. Góljainkat Shaw (2), Lamine és Dragóner szerezték. A meccs nagy részében emberelőnyben játszottunk.

    Picit aktí­vabban kezdtük a mérkőzést ellenfelünknél, de hiányzott az átütőerő a játékunkból. Majd jött a hidegzuhany: Medgyesi góljával megszerezte a vezetést a Cegléd (0-1). Picit nagyobb sebességre kapcsoltunk, de a fordulópontot Kiri kiállí­tása hozta meg. A vendégkapus beletérdelt Laminébe, azért pirosat kapott a 21. percben. Fitos gyorsan egyenlí­thetett volna, ám ziccerben a kapus kezébe gurí­tott. A 31. percben jött az egyenlí­tés: Shaw egy szép egyéni alakí­tás után kiegyenlí­tett (1-1). A szünetre már előnnyel mehettünk, mert Vincze szöglete után Lamine szerzett vezetést a 41. percben (2-1).

    A második félidő vendéglehetőséggel kezdődött, majd a következő percek nagyobb helyzetek nélkül zajlottak. Majd Lipcsei tökéletes labdával hozta helyzetbe Vinczét, aki nagy helyzetben hibázott. Majd ugyanő veszélyeztetett távoli lövéssel. Húsz perccel a vége előtt aztán növeltük előnyünket: Shaw helyezett a léc alá Szalai passza után (3-1). Izgalmak azonban maradtak még a végére: a 79. percben Nagy csavart okosan a bal felső sarokba (3-2). A hajrában Lamine szerezhetett volna még gólt, de Kondor nagyot védett. így volt ez Tóth fejesénél is, de a kipattanót Dragóner nem hibázta el, és közelről beállí­totta a 4-2-es végeredményt.

    Csapatunk győzelemmel búcsúzott a hazai pályától, a vasárnapi, Szolnok-Kecskemét találkozótól is függ, odaérhetünk-e még a második helyre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.10.15::30 M4 Sport
OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ