2008.VII.14. Ferencváros – Sheffield United: 2-3

A narancssárga zöld-fehérek kikaptak angol testvéreiktől

Kora délután komoly bejelentéseket tettek az NB II Keleti csoportjában szereplő Ferencvárosi TC vezetői, ezzel is mintegy megágyazva a ma kora este rendezett FTC–Sheffield United edzőmeccsnek. Az örömteli bejelentéseket azonban nem követte hasonló játék – a Fradiként pályára küldött csapat végül kikapott a Unitedtől.

Ferencváros – Sheffield United: 2-3 (1-2)
Albert stadion, 4.000 néző, vezette: Szabó

Ferencváros:

I. félidő: Williams – Fülöp, Souare, Csiszár, Szkukalek – Fitos, Ashmore, Moussa, Abdi – Diaz, Shaw
II. félidő: Holczer – Wolfe, Dragóner, Baranyai, Nagy J. (Kulcsár 81.) – Bartha, Lipcsei, Lamine, Tóth B. – Downing, Bartholomew

Sheffield United: Kenny – Geary, Naysmith, Tonge, Morgan – Ehiogu, Gillespie, Speed, Stead – Webber, Hendrie

Gól: Csiszár (29.), Lamine (80.) illetve Tonge (1.), Webber (10.), Sharp (79.)

Egy piros-fehér csí­kos és egy narancssárga felsőben, zöld nadrágban pompázó csapat feszült egymásnak az Üllői úti egykori oroszlánbarlangban – és a vendég Sheffield hamar felavatta a Fradinak tulajdonképpen kölcsönadott kapusát, Jan Michel Williamst.

Ő amúgy Trinidad és Tobago válogatottjának volna a kapusa, 20 alkalommal szerepelt hazája nemzeti csapatában, ám bizonyí­tani nem igazán tudott: már az első percben kapitulált egy védelmi hiba után.

A trinidadi kapus mellett még egy sor külföldi játékos is szerepelt a magyar együttesben, a csapatkapitányi karszalagot az angol Paul Shaw viselte a kezdőcsapat tagjai közül, akik között egyébként három magyar játékost fedeztünk fel: Fülöp Noel, Csiszár Zoltán és Fitos László kapott bizalmat Bobby Davison vezetőedzőtől.

A klub hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint 4000 néző láthatta tehát, ahogy a hazai pályán, de az idén debütáló vendégmezben szereplő zöld-fehérek az első percben hátrányba kerülnek, majd annak is szemtanúi lehettek, amint a 10. percben egy újabb védelmi hiba után Webber megduplázza a vendégek előnyét.

A félidő közepére aztán összekapta magát a Ferencváros, olykor az angolok kapujáig is eljutott, és végül Csiszár góljával sikerült is a szépí­tés. A félidő végére már egyértelmű fölénybe került a hazai csapat, de ez nemhogy egyenlí­tésben, még helyzetekben sem öltött testet.

A második félidő elején aztán teljes sorcserét hajtott végre a Ferencvárosi TC, í­gy többek között Lipcsei Péter és Dragóner Attila is magára húzta a narancsszí­nű mezt – az Üllői úton már sokat megélt két játékos vélhetően álmában sem gondolt arra, hogy egyszer nem zöld-fehérben fut majd ki az Albert stadion gyepére…

A második játékrész elején már valóban „harapósabb” FTC-t láthatott a publikum, a lendület azonban úgy negyedóra után abba maradt, brusztolós, harcos labdarúgás folyt a pályán, kevés közönségszórakoztató elemmel.

Szűk negyedórával a vége előtt aztán Sharp belőtte csapata harmadik gólját is, ami már csak azért is kellemetlenül érinthette a ferencvárosiakat, mert Lamine szinte a középkezdés után hatalmas bombájával visszaállí­totta az egygólos különbséget.

Az eredmény az utolsó percekben már nem változott, holott az utolsó tí­z percben három ziccer is adódott a ferencvárosiak előtt, í­gy nem sokon múlott a döntetlen.

Ugyan ez csak felkészülési mérkőzés volt, annyit azért a lelátó népe is megállapí­thatott: az első húsz percben mutatott futballnál még a csapat új öltözéke is jobb volt, utána és főleg a második játékrészben viszont már a valódi zöld-fehérekhez hasonlí­tott a csapat produkciója.

Nyilatkozatok:

Bobby Davison (az FTC vezetőedzője): – Ma ismét léptünk egyet előre a felkészülésben, amelyben ez a mérkőzés egy újabb állomás volt. Az első meccsen 30 percet kaptak a játékosok, ma a legtöbben 45-öt, legközelebb már nagyobb terhelést kapnak. Jó mérkőzés volt, elégedett vagyok a látottakkal, hiszen nem szabad elfelejteni, komoly terhelést kaptak az utóbbi időben labdarúgóink. Sok játékos van a keretben, de ezután a meccs után sem mondhatom azt, hogy eldőlt volna, kik azok, akikkel komolyabban számí­thatok, hiszen szerencsére mindannyian jó teljesí­tményt nyújtottak. Az új kapus, Williams ügyében egyeztetek a Sheffielddel és a vezetőkkel, azt követően dől el a sorsa.

Kevin Blackwell (a Sheffield United menedzsere): – Nem leányálom egy ilyen meccsel megkezdeni a felkészülési találkozók sorozatát, hiszen egy erős csapattal találkoztunk. Egyértelműen látszik a Ferencváros fejlődése a márciusi meccsünkhöz képest, elsősorban fizikálisan lépett előre Bobby Davison csapata. Nyugodtan mondhatom, az angol bajnokságban megszokott iramot diktálta a két csapat, úgy gondolom, remekül szolgálta mindkét együttes felkészülését a találkozó. Számunkra ez egy kedves kötelesség, hogy immáron másodszor mérkőzhettünk meg a Ferencvárossal, hiszen hasznosak ezek az összecsapások a csapatok számára.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011000ejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk 3-2-es vereséget szenvedett edzőmeccsen a Sheffield United ellen az Albert-stadionban. Rendkí­vül rosszul kezdtünk, hiszen tí­z perc után 0-2 volt az állás, ám azután egyértelműen feljavultunk, voltak tetszetős akcióink, akár döntetlen is lehetett volna a meccs vége. Góljainkat Csiszár és Lamine szerezték.

  Ferencváros – Sheffield United: 2-3 (1-2)
  Albert stadion, 4.000 néző, vezette: Szabó

  Ferencváros:

  I. félidő: Williams – Fülöp, Souare, Csiszár, Szkukalek – Fitos, Ashmore, Moussa, Abdi – Diaz, Shaw

  II. félidő: Holczer – Wolfe, Dragóner, Baranyai, Nagy J. (Kulcsár 81.) – Bartha, Lipcsei, Lamine, Tóth B. – Downing, Bartholomew

  Sheffield United: Kenny – Geary, Naysmith, Tonge, Morgan – Ehiogu, Gillespie, Speed, Stead – Webber, Hendrie

  Gól: Csiszár (29.), Lamine (80.) illetve Tonge (1.), Webber (10.), Sharp (79.)

  Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, a vendégek már az első percben vezettek: Tonge használta ki azt, hogy a védelem és a csapatunkban debütáló Williams nem értette meg egymást. Alig tí­z perccel később Souare hibája után Webber bombázott a hálóba, a Sheffield í­gy gyorsan elhúzott 2-0-ra. Kellett pár perc, amí­g magunkra találtunk, ez a játékrész második felében következett be. Egyre többet próbálkoztunk, sőt szépí­tettünk is: a 29. percben Szkukalek remek beadását a berobbanó Csiszár fejelte a hálóba. Ezután több veszélyes lövéssel jeleztük, hogy szeretnénk mielőbb kiegyenlí­teni, a legközelebb ehhez Shaw állt, akinek 12 méteres lövését bravúrral védte Kenny a bal alsó sarok elől.

  2-1-el fordultak tehát a csapatok, fordulás után a Holczer – Wolfe, Dragóner, Baranyai, Nagy J. – Bartha, Lipcsei, Lamine, Tóth B. – Downing, Bartholomew összetételű csapat folytatta. Nem is rosszul, hiszen teljesen kiegyenlí­tett volt már a folytatásban is a találkozó, sőt inkább mi kezdeményeztünk. Stead ugyan növelhette volna a vendégek előnyét, ám hibázott, csakúgy, mint a túloldalon Bartholomew, aki alig emelt a léc fölé. Ezután picit visszaesett a meccs irama, kevesebbet forogtak veszélyben a kapuk, majd negyedórával a vége előtt Sharp veszélyeztetett fejjel. A 79. percben aztán Sharp révén növelték előnyüket az angolok, aki Holczer bravúros védése után helyezett az üres kapuba, egy perccel később viszont Lamine óriási gólt ragasztott a Sheffield kapujának bal felső sarkába. Nem sokkal később kétszer is egyenlí­thettünk volna: előbb Downing lövését védte bravúrral az angol hálóőr, majd a szöglet után a gólvonalról tisztáztak a vendégek. Sajnos újabb gól már nem esett, í­gy a vendégek 3-2-re nyertek, ám csapatunk játéka az utolsó 70 percben – a rém gyenge kezdés után – mindenképpen dicsérhető.

  A mérkőzés után mindkét szakvezető elégedett volt a látottakkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

05.19.20:15 M4 Sport
OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ