2008.XI.9. Ferencváros – Makó: 3-2

A Fradi fordulatos meccsen győzte le hazai pályán a Makót

Az NB II Keleti csoportjának mérkőzésén a Makó kétszer is egyenlí­teni tudott a Ferencváros ellen, de Dragóner Attila mindent eldöntő fejesével a zöld-fehérek otthon tartották a három pontot.

Ferencváros – Makó: 3-2 (2-1)
Albert stadion, 4.000 néző, vezette: Arany Tamás (dr. Kovács P., Schuszter)

Ferencváros: Williams – Fülöp N., Dragóner, Csiszár, Szkukalek – Zsivoczky (Bartha 73.), Morrison, Lamine, Fitos – Shaw, Pölöskey
kispad: Holczer, Kamate, Deme, Baranyai T., Pisanjuk, R. Wolfe
vezetőedző: Robert Davison

Makó: Czirbus – Rakonczai, Magyar Gy., Szamosszegi, Gévay – Varga R. (Csamangó 82.), Molnár V. (Kulacsik 46.), Bány, Podonyi – Schreiber, Maróti
kispad: Halász, Hadár, Veres, Bakos
vezetőedző: Kolozsvári János

Gól: Zsivoczky (13.), Szkukalek (29.), Dragóner (53.) illetve Maróti (24.), Varga R. (48.)
Sárga lap: Lamine (25.), Pölöskey (77.) illetve Varga R. (79.), Podonyi (87.)

A Ferencvárosnak mindenképpen szüksége volt a győzelemre hazai pályán a Makó ellen, hogy a forduló végén ismét a tabella elején várhassa a folytatást. Ennek megfelelően már a mérkőzés elején kezébe vette a játék irányí­tását, és a 13. percben a vezetést is megszerezte Zsivóczky Norbert révén, aki szögletből talált – némi szerencsével – Czirbus kapujába.

Nem tartott azonban sokáig a hazaiak öröme, mert a Makó néhány perccel később kiegyenlí­tette az eredményt. Maróti fejesét Williams még ki tudta ütni, Arany játékvezető szerint azonban csak a gólvonal mögül, í­gy középkezdéssel folytatódott a játék.

A hazai futballisták és szurkolók nehezen vették tudomásul az í­téletet, a pályán sok volt a kakaskodás és az apróbb szabálytalanság, valamint a lelátón is feszült volt a hangulat – több esetben megdobálták a vendégek cserejátékosait.

Miután Szkukalek szabadrúgása után ismét a Fradinál volt az előny, a nézőtéren és a pályán egyaránt lenyugodtak a kedélyek. Ez meglátszott a hazaiak játékán is, az első félidő hátralévő részében ugyanis több veszélyes helyzetet is kialakí­tottak, előnyüket azonban nem tudták növelni.

A sok kihagyott helyzet korán megbosszulta magát, mivel a Makó rögtön a második játékrész elején ismét egalizált, miután Podonyi passzából Varga talált Williams kapujába.

Hasonlóan az első félidőhöz, a Fradinak a második makói gólt követően is sikerült újra vezetést szereznie, és azután is több helyzetet dolgoztak ki a vendégek kapuja előtt. A Makónak már nem volt ereje, hogy harmadszor is egyenlí­tsen, í­gy végül a Ferencváros otthon tudta tartani a három pontot, és ismét vezeti az NB II Keleti csoportját.

Nyilatkozatok:

Bobby Davison: – Játékosaim fantasztikus munkát végeztek, megérdemelten nyertünk- mondta a vezetőedzőnk. – A játékvezető többször í­télt szabadrúgást ellenünk, olyan esetekben is, amikor nem szabálytalankodtunk. Mi azonban nem foglalkozunk a bí­róval. Zsivoczky kisebb húzódást szenvedett, ezért kellett lecserélnem, de úgy tűnik, nincs komolyabb baja.

Kolozsvári János (Makó): – Pontért jöttünk az Üllői útra, és bár a tervünket nem tudtuk végrehajtani, nem okoztunk csalódást. Elkerülhető gólokat kaptunk, hiszen a Ferencváros három pontrúgásból találta a kapunkba. A hazaiak győztes gólja előtt Dragóner lekönyökölte a védőnket, de nem ezért kaptunk ki. A Ferencváros jobb csapat.

Szkukalek Igor: – Örülök, hogy sikerült betalálnom a Makó ellen, annak pedig különösen, hogy elég fontos gólt sikerült szereznem – mondta Szkukalek Igor a Makó elleni góljáról. – Eredetileg nem én voltam kijelölve a pontrúgásnál, de annyira éreztem, hogy nekem kell ellőnöm. Szerencsére a sorfal nem a legjobban lett felállí­tva, sikerült ellőni mellette a labdát. Ami az idényzárót illeti, csakis a győzelem elfogadható. Voltak nehézségeink az ősz folyamán, de a végeredmény mégis az lehet, hogy az élen telelünk, ami azért megnyugtató érzés lenne. Nem lesz könnyű meccs, de a Vecsés a hí­rek szerint nem olyan egységes és masszí­v, mint tavaly volt, igaz, ellenünk mindenki összekapja magát.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2008.XI.9. Ferencváros – Makó: 3-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk fordulatos meccsen 3-2-re verte a Makót hazai pályán, és ezzel ismét az élre álltunk. A vendégek kétszer is egyenlí­teni tudtak, szerencsére harmadjára már nem. Góljainkat Zsivoczky, Szkukalek és Dragóner szerezték.

  Ferencváros – Makó: 3-2 (2-1)
  Albert stadion, 2.500 néző, vezette: Arany (Kovács, Schuster)

  Ferencváros: Williams – Fülöp, Dragóner, Csiszár, Szkukalek – Zsivoczky (Bartha 69.), Morrison, Lamine, Fitos – Pölöskei, Shaw

  Makó: Czirbus – Rakonczai, Magyar Gy., Szamosszegi, Gévai – Podonyi, Molnár (Kulacsik 46.), Varga (Csamagó 80.), Bány – Schreiber, Maróti

  Gól: Zsivoczky (14.), Szkukalek (29.), Dragóner (53.) illetve Maróti (24.), Varga (48.)
  Sárga lap: Lamine (25.), Pölöskey (76.) illetve Varga (79.), Podonyi (85.)

  Álmos kezdés után gyakorlatilag helyzet nélkül szereztünk vezetést. A 14. percben Zsivoczky végzett el jól egy szögletet, a középre érkező labda az egyik vendégvédőről kötött ki a kapuban (1-0). Támadásban maradtunk: előbb Pölöskey emelt a kapu fölé, majd Shaw nagy helyzetben nem tudta átvenni a labdát. A 24. percben fura góllal egyenlí­tettek a vendégek: Schreiber beadása után Maróti fejelt jól, ám úgy tűnt, Williams hárí­tja a fejest, a játékvezető azonban a partjelző beintésére megadta a gólt (1-1). Öt perccel később már újra mi vezettünk, miután Szkukalek értékesí­tett mesterien egy szabadrúgást (2-1). Nem sokkal később Lamine veszélyeztetett távolról, majd később a lécre bombázott. Közben Pölöskeynek volt egy ragyogó sarkalása, de az eredmény nem változott, 2-1-el fordultak a csapatok.

  Gyorsan egyenlí­tettek azonban a vendégek. Podonyi hozta helyzetbe Vargát, aki 14 méterről kí­méletlen volt, a hálóba lőtt (2-2). Szerencsére ismét azonnal eszméltünk, és öt perccel később Dragóner védhetetlenül fejelte a kapuba Zsivoczky szögletét (3-2). A gól ismét felébresztette a csapatot, pár perccel később Pölöskey fejese után a kapufáról pattant ki a labda. A folytatásban is uraltuk a meccset, ám nagyobb helyzet már nem volt, í­gy végül 3-2-re nyertük meg utolsó hazai meccsünket, és ezzel ismét a tabella élére álltunk.

 • 92
  Vége, nyertünk.
  88
  Bartha egy remek cselsorozat után nem tudta ellőni a labdát a vendégkapus felett-melett.
  87
  Fitos sajnos rosszul passzolt a nagy helyzetben lévő Pölöskey elé, í­gy kimaradt a nagy lehetőség.
  85
  Podonyi is besárgult.
  80
  Varga lejött, Csamagó beállt.
  79
  Varga kapott sárgát.
  76
  Pölöskey kapott lapot.
  75
  Enyhe fölényben játszunk ezekben a percekben.
  69
  Kényszerű csere. Zsivoczky rosszul esett, hordágyon kellett levinni, Bartha a helyén.
  66
  A kapu előtt nem voltunk túl magabiztosak, szerencsére Schreiber gyengén fejelt, Williams fogta a középre tartó labdát.
  63
  Jobban játszunk ellenfelünknél.
  60
  A gól óta megint jobban játszunk. Ezúttal Pölöskey fejelt vissza egy labdát éles szögből, de sajnos a kapufáról kipattant a labda.
  53
  Megint vezetünk! Zsivoczky lövése után szöglethez jutottunk, amit ugyanő adott be: labdája után Dragóner remekül csúsztatott 8 méterről a kapuba (3-2).
  48
  Sajnos gyorsan egyenlí­tettek a vendégek. Podonyi hozta helyzetbe Vargát, aki 14 méterről kí­méletlen volt, a hálóba lőtt (2-2).
  46
  Elkezdődött a második félidő. Molnár helyén Kulacsik a pályán.
  45
  Rendeld meg a 2009-es Fradi-naptárt mindössze 1870 forintért -- csak egy kattintás!

  45
  Zsivoczky távoli lövése zárta a félidőt, melynek inkább az utolsó negyedórájára lendültünk bele. Szerencsére már a stadionban is némileg többen vannak, mint a kezdésnél, mintegy 2500-an lehetnek jelenleg az Albert-stadionban.
  40
  A meccs eddigi legszebb jelenete: egy beadás után Pölöskey kishí­ján sarokkal talált a kapuba, ám Czirbusz védett. Egy percre rá Lamine újabb veszélyes távoli bombája után a lécről vágódott ki a labda.
  37
  Bány beí­velésébe Morrison rosszul ért bele, fejéről majdnem a kapunkba került a labda, a védelem és Williams is dermedten nézte a labdát.
  32
  Lamine lőtt 25 méterről veszélyesen, alig a kapu mellé, Czirbus gyakorlatilag csak nézte.
  29
  Újra vezetünk. Egy távoli szabadrgás után Szkukalek mesterien lőtt a kapu bal sarkába (2-1), gyönyörű gól volt.
  24
  Fura góllal egyenlí­tettek a vendégek. Schreiber beadása után Maróti fejelt jól, ám úgy tűnt, Williams hárí­tja a fejest, a játékvezető azonban a partjelző beintésére megadta a gólt. Nehéz megí­télni, hogy bent volt-e a labda vagy sem (1-1). Lamine közben reklamálásért sárgát kapott.
  22
  Kétszer is veszélyeztettünk. Előbb Pölöskey emelt alig a kapu fölé Zsivoczky nagyszerű indí­tása után, majd pedig Shaw kerülhetett volna 100%-os ziccerbe, ám az egyik vendégvédő ügyetlenkedését követően sajnos nem tudta megszelidí­teni a labdát.
  14
  Vezetünk. Zsivoczky végzett el jól egy szögletet, a középre érkező labda az egyik vendégvédőről kötött ki a kapuban (1-0).
  10
  Nem volt még igazi helyzet, az imént Pölöskei elől mentett jól a vendégkapus.
  1
  Mi kezdtünk, zöld-fehérben játszunk.
  .
  Rendeld meg a 2009-es Fradi-naptárt mindössze 1870 forintért -- csak egy kattintás!

  .
  Bobby Davison az alábbi kezdőcsapatot küldi pályára a Makó ellen: Williams -- Fülöp, Dragóner, Csiszár, Szkukalek -- Zsivoczky, Morrison, Lamine, Fitos -- Pölöskei, Shaw.
  A kispadon Holczer, Dramane, Deme, Baranyai, Bartha, Pisanjuk és Wolfe ül majd.
  .
  Csapatunk 16 órakor a Makót fogadja. Győzelmünkkel újra átvennénk a vezetést a tabellán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ