2009.IV.26. ESMTK – Ferencváros: 0-3

Ashmore duplázott az erzsébetiek ellen

Emberhátrányban is hengerelt a Ferencváros az ESMTK ellen

A Ferencváros a 28. percben emberhátrányba került az NB II Keleti csoportjának 23. fordulójában az ESMTK ellen. Robertson lökte fel Füzit egy szabálytalanságot követően, s ezért Oláh játékvezető egyből kiállí­totta az angol játékost. A vendégeket ez sem törte meg, és még a félidő vége előtt megszerezték a vezetést James Ashmore révén. Szünet után az előnyt Zsivoczky góljával (Marosfalvi öngóljával) és Ashmore imásodik találatával az FTC tovább növelte.

ESMTK – Ferencváros: 0-3 (0-1)
Csepel, 5.000 néző, vezette: Oláh Gábor (Viszokai, Farkas B.)

ESMTK: Bonica – Czakó, Facskó, Marosfalvi, Vörös (Nagy D. 74.) – Agócs (Kocsis P. 46.), Péter A., Füzi K., Farkas A. – V. Nikolic, Béress (Obot 56.)
kispad: Végh, Tvaruska, Varga Á., Nemecsek
vezetőedző: Menczeles Iván

Ferencváros: Holczer – Lowton, R. Wolfe, Balog Z., W. Wolfe – Wedgbury, Ashmore, Morrison, Zsivoczky (Fitos 80.) – Ferenczi (Shaw 85.), Robertson
kispad: Megyeri, Tóth B., Kamate, Lamine, Csiszár
vezetőedző: Robert Davison

Gól: Ashmore, (43., 69.), Zsivoczky (65.)
Sárga lap: Marosfalvi (12.), Obot (68.), Füzi K. (70.)
Kiállí­tva: Robertson (28.)

Vasárnap délután a Fradi tovább menetelhetett az első osztály felé. A cél eléréséhez a következő akadályt az ESMTK együttese jelentette. A pesterzsébetiek az utolsó előtti pozí­ciót foglalták el a táblázaton, ami azt is jelentette, hogy a ferencvárosi drukkerek könnyed, többgólos sikerben bí­zhattak.

Ennek rendje és módja szerint a vendégek rögtön a kezdés után kezükbe ragadták a kezdeményezést, és Ashmore révén már a második percben lövéssel tesztelték a hazai kapuban álló Bonicát.

Mezőnyfölényét azonban nem tudta gólra váltani a zöld-fehér gárda, és ugyan gólveszélytől nem kellett tartania Holczer Ádámnak az FTC kapujában, csapata nehéz helyzetbe, emberhátrányba került. Történt ugyanis, hogy a 28. percben, miután Füzi szabálytalankodott Robertsonnal szemben, az angol játékos revánsként két kézzel ellökte ellenfelét, amiért Oláh játékvezető egyből felmutatta neki a piros lapot.

A kiállí­tás megfogta a Fradit, ami meglátszott azon is, hogy a félidő ezen részében nem igazán jegyezhettünk fel helyzetet egyik oldalon sem. Ám még a szünet előtt – némiképp váratlanul – James Ashmore megszerezte a vezetést a Ferencvárosnak. A középpályás 24 méterről lőtt kapura, a próbálkozásba Sebastian Bonica elég ügyetlenült ért bele, í­gy a labda a bal kapufáról a hálóba került.

20090426-esmtk-zsivoczkyA második félidőben az események úgy folytatódtak, ahogyan a szünetben abbamaradtak, a ferencvárosi gárda irányí­totta a játékot, s ennek a 64. percben meglett az eredménye. Ekkor Ashmore végzett el szabadrúgást, a kapu előterébe í­velt, Zsivóczky Norbert csúsztatása után pedig Marosfalviról a kapuba pattant a labda. Bonica kapus ismét nem állt a helyzet magaslatán.

A 68. percben aztán eldőlt minden. A kiválóan játszó Ashmore indult meg a hazai kapu felé, túljutott két védőn, betört a 16-oson belülre, majd 6 méterről ballal, a kapus jobb keze fölött a hálóba bombázott.

Emlí­tésre méltó esemény ezután nem is igen történt a mérkőzés hátralévő részében. Hiába került tehát emberelőnybe a pesterzsébeti együttes, nem tudta kihasználni azt, és a listavezető vendégek Ashmore vezérletével könnyed győzelmet arattak.

Nyilatkozatok:

Bobby Davison (Ferencváros): – Remekül küzdöttek a játékosok, fantasztikusan teljesí­tettünk! A kiállí­tásnál az ellenfél játékosa egyértelműen eljátszotta azt, hogy löktek rajta. Tí­z emberrel is helytálltunk, a kétgólos Ashmore-t és Wedgburyt külön kiemelném. Nem szeretnék még a jövővel foglalkozni, ez csak egy meccs volt a sok közül, mindig csak a következő mérkőzéssel kí­vánok foglalkozni.

Menczeles Iván (ESMTK): – A Ferencváros tí­z emberrel is fel tudta őrölni együttesünket. Pedig nem játszottunk rosszul, főleg emberelőnyben, volt pár í­géretes próbálkozásunk. Sajnos az első gól kulcsfontosságú volt, rosszkor kaptuk és nem is volt igazi helyzet.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011001ejegyzéshez

 • 90
  Vége.
  88
  Wedgbury passza után Fitos lőtt szépen, de Bonica védett.
  84
  Ferenczit Shaw váltotta.
  80
  Mi is cseréltünk, Zsivoczkyt Fitos váltotta.
  75
  Vörös helyére Nagy állt be.
  70
  Füzi sárgult be.
  68
  Egy szép szóló után Ashmore 12 méterről lőtt a kapuba. (0-3)
  66
  Egy felí­velésre Facskó és Zsivoczky ugrott fel, utóbbi hátáról a kapuba pattant a labda. (0-2)
  65
  Denis kapott sárgát.
  53
  Béress jött le, Denis állt a helyére.
  49
  Farkas adott középre, Vörös lőtt, Holczer pedig védett.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Lejött Agócs, helyére Kocsis állt.
  45
  Vége az első félidőnek.
  42
  Vezetünk! Ashmore 24 méterről lőtt, a kapus megfoghatta volna, de kiejtette és a kapufáról a kapuba pattant. (0-1)
  40
  Mezőnyjáték folyik a pályán, helyzetek nélkül.
  30
  A mieink legjobbja eddig Balog Zoltán, aki határozott, jók a becsúszásai, magabiztosan játszik.
  27
  Füzi lerúgta Robertsont, majd felkelt és ellökte ellenfelét, a bí­ró kiállí­totta támadónkat.
  22
  Nikolics lőtt 16-ról, Holczer védett, az ellentámadás után Zsivoczky lőtte el a labdát a kapu előtt.
  20
  Szögletekig már eljutottunk, helyzetekig nem nagyon.
  11
  Marosfalvi buktatta Robertsont, sárgát kapott.
  8
  Zsivoczky lőtt 30 méterről, Bonica védett.
  3
  Robertson sarokkal Ferenczi elé tette a labdát, aki 16 méterről fölé lőtt.
  1
  Az ESMTK kezdte a mérkőzést.
  .
  A közvetí­tés 16.50-kor kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
OLDALAK
10.08.16:30 TV:M4Sport
10.21.17:45 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső
EKL playoff: 10.26.21:00 KRC Genk-FTC TV: M4Sport
10.29.18:00 M4 Sport