2009.VI.1. Ferencváros – DVSC-DEAC: 3-1

Megérdemelt győzelmet aratott a Ferencváros a DVSC-DEAC ellen

A másodosztály 28. fordulójának hétfői rangadóján az Albert-stadionban a Ferencváros a DVSC–DEAC-ot fogadta. Bár a vendégek szerezték meg a vezetést, a Fradi Ferenczi István két és Dramane Kamate egy góljával megfordí­totta a mérkőzést.

Nyilatkozatok:

Kondás Elemér: – Először is úgy illik, és mindenképpen azzal szeretném kezdeni, hogy gratulálunk a Ferencvárosnak az NB II-ben kiví­vott bajnoki elsőségéhez, az idei teljesí­tményükkel teljesen rászolgáltak erre. A mi szereplésünkről annyit: ha az ember játszik egy meccsen, vagy részt vesz egy sorozatban, akkor természetesen győzni szeretne, mi sem lehettünk ezzel másképpen, de nekünk egyáltalán nem volt célunk az, hogy bajnokságot nyerjünk. Ugyan pontosan tudtuk, mikor mennyi pont a hátrányunk a Fradival szemben, de ahogy azt már többször is elmondtuk, nálunk nem az eredményesség a legfőbb szempont, hanem az, hogy felkészí­tsük a játékosainkat az első csapatban való szereplésre. Maradjunk annyiban, hogy szeretnénk nyerni a hétfői a mérkőzésen is, hiszen a bajnokság egyik élcsapataként semmi okunk sincs arra, hogy bárkitől is megijedjünk. Ez a Fradi ellen is í­gy van, még akkor is, ha a táblázat azért nem szokott hazudni, azon pedig a Fradi az első, méghozzá toronymagasan. Szí­nvonalas, látványos meccsre számí­tok, amin jól fognak szórakozni a nézők, mert mind a két csapat győzelemre tör majd.

A mérkőzés:

Ferencváros – DVSC-DEAC: 3-1 (1-1)
Albert stadion, 5.000 néző, vezette: Bede Ferenc (Szpisják, Albert)

Ferencváros: Holczer – Lowton, Dragóner, Csiszár, Fülöp N. – Fitos, Ashmore (Moussa 71.), Lipcsei, Tóth B. (Wedgbury 62.) – Shaw, Ferenczi (Kamate 75.)
kispad: Megyeri, Baranyai, Zsivoczky, Lamine
vezetőedző: Robert Davison

DVSC-DEAC: Verpecz – Nagy Z., Ludánszki, Szűcs I., Fodor M. – Huszák (Bódi 71.), Spitzmüller, Lucas, Korhut (Faggyas 80.) – Szilágyi P., Vinicius (Czanik 65.)
kispad: Póser, Oláh, Kardos, Nagy R.
vezetőedző: Kondás Elemér

Gól: Ferenczi (38., 50. – 11-esből), Kamate (86.) illetve Vinicius (36.)
Sárga lap: Dragóner (33.), Lowton (72.), Wedgbury (88.) illetve Szűcs I. (49.)

20090601-dvsc-lipcsei-2A másodosztály Keleti csoportjának rangadóját hétfőn, 18 órai kezdettel rendezték az Albert-stadionban, ahol a már bajnok – ezáltal élvonalba jutó – Ferencváros a DVSC-DEAC-ot fogadta. A mérkőzés előtt a fővárosi zöld-fehérek átvehették a bajnokság megnyeréséért járó aranyérmeiket, majd kezdődhetett az összecsapás.

A találkozó elején lassan csordogált a játék, nagy helyzetet egyik gárda sem tudott kialakí­tani. A 15. percig hazai oldalon Lipcsei Péter, mí­g a vendégeknél Szilágyi Péter és Vinicius próbálkozott.

A 20. perctől átvette a találkozó irányí­tását a „kis Loki”, amelyből Huszák Tamás, Vinicius és Szilágyi került helyzetbe, de Holczer Ádám megmentette csapatát a góltól.

A 35. minutumban azonban már ő sem tehetett semmit. Huszák kapott egy keresztlabdát a jobb oldalon, majd középre passzolt, ott Lucas átlépte a labdát, amely í­gy Viniciushoz került, aki a bal alsó sarokba lőtte azt 13 méterről.

A megérdemelt vezetés csak három percig tartott. Tóth Bence az alapvonalról centerezett, és közepén érkezett Ferenczi István, aki 5 méterről a hálóba fejelt, megszerezve ezzel a 35. idénybeli találatát. Az egyenlí­tés után felpörgött a Fradi, ám a vezetést nem tudta megszerezni, pedig lehetősége éppen volt rá – Csiszár lövése a felső lécről kipattant, de az üres kapuba Ferenczi nem talált be.

A második játékrész elejét megnyomták a zöld-fehérek, ami korán meghozta a gyümölcsét. Egy jobb oldali beadás után a vendégek védőjének, Szűcs Istvánnak kezét érte a labda Bede Ferenc játékvezető szerint – a televí­ziós lassí­tásokon inkább a védő mellkasával találkozott a játékszer –, í­gy a Ferencváros büntetőhöz jutott, amelyet Ferenczi magabiztosan értékesí­tett.

A folytatásban csökkent a hazaiak nyomása, de ezzel a hajdúságiak nem tudtak élni, sőt a 86. percben Bamba Moussa átadásából Dramane Kamate bebiztosí­totta a győzelmet, í­gy megérdemelten nyert 3–1-re Fradi.

Nyilatkozatok:

20090601-davisonKondás Elemér az első félidőben mutatott játékkal, mí­g Bobby Davison a második játékrésszel és a végeredménnyel lehetett elégedett: –

Egy jól játszó Debrecent sikerült legyőznünk – kezdte az értékelést Bobby Davison. – A játékosok nagyon várták ezt a mérkőzést, egész héten dolgozott bennük a bizonyí­tási vágy. Örülök, hogy sikerült megoldanunk a feladatot, de gratuláció jár az ellenfelünknek is, hiszen az első játékrészben remekül futballoztak.

– Az első félidőben több helyzetünk volt, eldönthettük volna a mérkőzést, de sajnos csak egy lehetőségünkkel tudtunk élni – mondta Kondás Elemér. – A szünet után már nem tudtunk folytatni a jó játékunkat, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a Ferencváros. Nem csak a győzelemhez, de a feljutáshoz is gratulálok ellenfelünknek.

*

Bobby Davison a DVSC II elleni meccs után Angliába utazik, hogy elkezdje a pro licences képzést. Klubunk mindent elkövetett annak érdekében, hogy a vezetőedző ott lehessen az utolsó két meccsen, de a szövetség nem engedélyezte az időpontok megváltoztatását, ami a rövid felkészülési idő miatt is fontos lett volna. Az utazásra azért lesz szükség, mert Magyarországon ebben az időben nem indul ilyen tanfolyam. Bobby Davison távollétében a Ferencváros másodedzője, Csató Sándor fogja irányí­tani a felkészülést az utolsó két meccsre, a Makó és a Vecsés ellen.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011001ejegyzéshez

  • 91
    Vége, nyertünk 3-1-re. A szurkolókat is beengedik a pályára.
    86
    Kamate lépett ki, és 11 méterről nem is hibázott (3-1)!
    80
    Korhut lement, Faggyas beállt.
    76
    Ferenczit Kamate váltotta.
    73
    Lowton sárgát kapott.
    72
    Huszák-Bódi váltás.
    71
    Ashmore-t Moussa váltotta.
    66
    Fodor alig lőtt a kapunk mellé.
    65
    Vinicius-Czanik csere.
    63
    Tóth helyén Wedgbury folytatja.
    62
    Ismét Tóth lőtt, lövését ezúttal vetődve védte a vendégkapus.
    59
    Tóth Bence lövését biztosan fogta Verpecz.
    54
    Shaw passzolt Ferenczi elé, aki 17 méterről a léc fölé emelt.
    50
    Ferenczi magabiztosan a jobb sarokba lőtte, Verpecznek esélye sem volt (2-1)!
    48
    Szűcs sárgát kapott.
    48
    Kezezés miatt 11-eshez jutottunk!
    46
    Elkezdődött a második félidő.
    46
    Bajnoki cí­met szerző szurkolói csapatunkat köszöntik a szünetben.
    45
    Vége a félidőnek.
    42
    Csiszár távoli bombája után a felső lécről pattant ki a labda, az érkező Ferenczi pedig ballal az üres kapu fölé lőtte el a kissé rosszul pattanó játékszert. Nagy helyzetek voltak.
    38
    Tóth Bence egy kipattanó után Ferenczi fejére í­velte a labdát, csatárunk közelről nem is hibázott (1-1!
    36
    Huszák kapott egy felí­velt labdát a tizenhatos mellett, középre játszott, Vincius elé került a labda, aki 15 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (0-1).
    33
    Dragóner kapott sárgát, Korhut ellen szabálytalankodott.
    32
    Huszák jó cselek után 11 méterről lőtt a jobb felső sarok fölé-mellé. Helyzet volt.
    31
    Vinicius közeli lövése után Holczer nagyot védett, majd Szilágyi ismétlése után is nagy bravúrral hárí­tott kapusunk. Nagy mentés volt.
    29
    Vinicius labdája a kapufán csattant.
    28
    Ashmore elé került a labda, ő lőtt is 20 méterről, de jócskán a kapu fölé.
    25
    Egyelőre a mezőnyben gyűrik egymást a csapatok.
    16
    Némileg feljött a vendégcsapat.
    13
    A vendégek adogattak jól a 16-osunkon belül, majd Vinicius lőtt mellé ballal 15 méterről.
    10
    Enyhe fölényben játszunk.
    5
    Lipcsei távoli lövése alig ment a jobb felső sarok mellé.
    1
    A vendégek kezdtek.
    .
    A meccs előtt átadták a bajnoki aranyérmeket, az MLSZ részéről Nemes Ferenc alelnök adta át az érmeket a játékosoknak, edzőkenk, vezetőknek.
    .
    Együttesünk í­gy kezdi a meccset: Holczer -- Lowton, Dragóner, Csiszár, Fülöp -- Fitos, Ashmore, Lipcsei, Tóth B. -- Shaw, Ferenczi.
    .
    Csapatunk először játszik nézők előtt bajnokként az Albert-stadionban. Az ellenfél a “kis” Loki lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ