2009.VI.10. Héví­z – Ferencváros: 7-5 (edzőmérkőzés)

Bajnokok csatája – hirdették a plakátok városszerte a szerdai mérkőzést Lipcsei Péter és Mladen Covic képével. Az NB II-ben bajnok FTC és az NB III Bakony-csoportjában aranyérmes Héví­z hí­rverő mérkőzése nagyon sok nézőt vonzott.

Korábban, a 80-as évek elején már szerepelt és nyert Héví­zen az akkor Szokolai, Ebedli, Nyilasi, Pölöskei fémjelezte Fradi (utóbbi két labdarúgó gyermeke játszott a hétközi mérkőzésen), majd 1995. április 22-én az egregyi városrész templomának szentelésekor a Telek, Simon, Zavadszky vezérelte FTC is győzött a fürdővárosában. 2001-ben Budapesten, az országos teremlabdarúgó-torna 3. helyéért mérkőzött a két zöld-fehér gárda, s akkor is a Fradi nyert. Ezen a június 10-én tehát először nyert a Héví­z a Fradi ellen, igazolva, hogy magasabb osztályban a helye

Héví­z – Ferencváros: 7-5 (3-3)
Héví­z, 1.000 néző, vezette: Pujcsek

Héví­z: Szabó A. (Osbáth) – Sipos (Lukácsa), Kovács Sz., Kovács Zs. , Kottán Gy. (Hatos) – Kovács R. (Balogh), Páli K. (Propszt), Buza (Varsányi), Páli N. (Pandur) – Horváth Gy. (Tóth L.), Covic (Purth)

Ferencváros:

I. félidő: Megyeri – Fülöp, Dragóner, Baranyai (Csiszár, 25.), Sváb – Fitos, Vass, Lipcsei, Zsivoczky – Pölöskey, Ferenczi
II. félidő: Holczer – Fülöp, Vattai, Csiszár, Szkukalek – Nyilasi, Deme, Takács R., Tóth B. – Kovács I., Pölöskey

Gól: Páli (7.), Covic (43.), Horváth Gy. (45.), Tóth L. (50., 57.), Pandur (62.), Propszt (90.) illetve Pölöskey (10.), Ferenczi (25., 28.), Kovács István (80.), Nyilasi B. (87.)

Jók: Páli K. (a mezőny legjobbja), Kovács Sz., Kottán Gy., Tóth L. illetve Ferenczi, Sváb, Zsivoczky

Mindkét oldalon a segí­tők, vagyis a hazaiaknál Páli Attila, a vendégeknél pedig Csató Sándor ült a kispadon. Az FTC edzője, Robert Davison angliai tartózkodása miatt, mí­g a hazaiak mestere, Glázer Róbert betegség okán nem lehetett ott a találkozón.

Lendületes játék közben a 7. percben Horváth Gyula beadását Páli Norbert továbbí­totta a kapuba három méterről (1-0). Három perccel később Pölöskei húsz méterről a bal felső sarokba bombázott (1-1). A 25. percben Ferenczi öt méterről volt eredményes (1-2), a 28. percben pedig Fitos beadását ugyanő emelte a kapuba (1-3). A Héví­z nagyobb sebességre kapcsolt, s a 43. percben Covic lefutotta a vendégvédelmet és kétszer is kicselezte a kapust és úgy passzolt a hálóba (2-3). A félidő utolsó percében Covic ellőtt labdáját Horváth Gyula perdí­tette a jobb sarokba (3-3).

Szünet után nagy energiákat mozgósí­tott a hazai csapat, és az 50. percben Tóth László lefutotta a vendégvédelmet, majd elegánsan a hosszú sarokba emelt (4-3). Az 57. percben Páli Krisztián szenzációs átadásából Tóth László növelte az előnyt (5-3). A 62. percben Pandur nehéz szögből óriási gólt lőtt (6-3). A 80. percben Kovács István szépí­tett (6-4), a 87. percben pedig Nyilasi fejelt a kapuba (6-5). A 90. percben Pandur szólója után Propszt állí­totta be a végeredményt (7-5).

Végig lendületes, élvezetes, közönségszórakoztató mérkőzésen a frissebb és motiváltabb Héví­z megérdemelten fordí­tott.

További képek …

(A zaol.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ