2009.IX.25. Ferencváros – Videoton: 2-2

2 hozzászólás a(z) 2009.IX.25. Ferencváros – Videoton: 2-2 bejegyzéshez

 • 92`
  Szöglethez készülődött a Ferencváros, amelynek két gólja éppen jobb oldali sarokrúgást követően született, de Bede lefújta a mérkőzést.
  91`
  Lipták szerelt a saját térfelén, majd tört előre nagy lendülettel. Indí­tás helyett azonban kapura emelt, mert Haber már kimozdult, de célt tévesztett a vendégvédő.
  90`
  Haber szaladt alá csúnyán egy labdának, de javí­tott. Igaz elég véleményes szituációban, de Alves elől szögletre paskolta a labdát a hazaiak kapusa.
  89`
  Egyenlí­tett a Ferencváros! Lipcsei jobb oldalról adott be szögletet, amit középen megcsúsztattak, Wolfe eszmélt a leggyorsabban a pályán lévők közül és három lépésről balettmozdulattal a kapuba kanalazta a labdát. 2-2
  87`
  Alves birkózott a hazai tizenhatoson belül, már majdnem lövőhelyzetbe került, amikor szerelték. Az elpöckölt labda azonban Demjén elé került, aki magasan a kau fölé lőtt. Ez bizony meccslabda volt.
  86`
  Lendületes, sokat í­gérő hazai akciót fejezett be Morrison gyatra lövéssel.
  84`
  Polonkait Demjén váltja a vendégeknél.
  82`
  Abdi helyett a hajrában Fitos lesz a pályán a hazai együttesben.
  79`
  Sebők egy szabadrúgásból kapu elé lőtt labdát öklözött a mezőnybe, miután bátran hagyta el a gólvonalat.
  78`
  Sitku helyére Purovic állt be a fehérvári együttesbe.
  76`
  Alves 14 méteres kapáslövését védte szögletre bravúrral Haber.
  75`
  Abdi húzott el Lipták mellett, majd tekert kapura a tizenhatos vonaláról balról. A labda centikkel ugyan, de elcsavarodott a hosszú, felső sarok mellett. Sebők vetődött ugyan, ám aligha tudott volna hárí­tani, ha pontosabb a lövés.
  73`
  Lipcsei szabadrúgását, majd Ferenczi balösszekötő helyéről leadott rúgását fogta biztosan Sebők.
  72`
  Farkas I Balázs tette a taccsvonalon kí­vülre a labdát akkor már megtoló Baloghot, amért előbi sárga lapot kapott.
  68`
  Lázár kapott sárga lapos figyelmeztetést.
  67`
  Szépí­tett a Ferencváros! Egy jobb oldali szögletet Ferenczi fejelt kapura, Sebők a védőjéről lepattanó labdát megfogta, de csak a gólvonalon túl, amit a partjelző jelzett is, Bede pedig középre mutatott, a vendégek hiába reklamáltak. 1-2
  60`
  Újabb fehérvári gól! Nagy í­velt kapu elé egy szabadrúgást, Lipták négy védő között is zavartalanul fejelhetett kapura, Haber bravúrral leért a földre letett és jól helyezett labdára, de csak kiütni tudta azt. A kipattanóra Sitku érkezett szemfülesként és a hazai hálóba emelte a labdát egy lépésról. 0-2
  56`
  Csere a hazai oldalon is: Ashmore helyén Mamics folytatja.
  55`
  Alves húzta meg a balszélt, erőből középre lőtt labdája azonban elsuhant az érkező társ, Sitku előtt.
  55`
  Ferenczi fejelt kapura egy beadást, Sebők védett.
  54`
  Rósa addig forgolódott a tizenhatos vonalánál a balösszeötő helyén, mí­g lövéshez nem jutott, de a bal felső hosszú sarok irányába tekert labdáját Sebők könnyedén fogta.
  52`
  Sebők vetődve fogta Rósa tizenhatos vonaláról meglőtt, a jobb alsó sarok felé tartó lövését.
  51`
  Sebők húzott le egy magas beí­velést, majd a lendülettől behátrált, a hazai játékosok azt mutatták, hogy eközben a gólvonal mögé vitte a labdát, de ezt maguk sem gondolták komolyan.
  50`
  A jobb szélen ziccerben kilépő Nagy emelte át a pattogó labdát Haberen, de a visszafutó Wolfe mentett a gólvonalon. Majd megtette ezt még egyszer, amikor a kipattanóból Alves gyámolatlanul ismételt hat méterről. Mentségére szóljon, reflexből ért a labdába a fehrévári légiós.
  49`
  Joaquí­n jobb oldali beadását várták volna középen a társak, de arra várhatnak még egy jódarabig: a védő kilőtte a B-középnek a labdát.
  47`
  Egy kapu elé belőtt labdánál a tizenegyes ponton, védője szorí­tásában álló Ferenczi dobott egy hátast, Bede szerint indokolatlanul. Tény, a ferencvárosi center könnyen adta meg magát és látványosan esett.
  46`
  Egy változtatás a vendégoldalon: Szakály Dénes helyett Eleket küldte pályára Mezey György.
  46`
  Elkezdődött a második felvonás.
  46`
  Vége az első félidőnek.
  45`
  Egy percet hosszabbí­t Bede játékvezető.
  45`
  Alvés tűzte kapura a labdát nyolc méterről, de Haber jól zárta a rövidet és biztosan hárí­tott.
  42`
  Abdi lépett ki lesről Lipcsei átadásával, szólt is Bede sí­pja, a légiós támadó azért még elrúgta a labdát, de megkönyörült rajta a játékvezető, nem adott neki sárga lapot.
  36`
  Vezet a Fehérvár! A menteni igyekvő Lipcsei ért bele pechesen a labdába, hiszen az a jobb oldalon Lázár elé került. A fehérvári játékos visszafelé adott, ezúttal Polonkai érkezett a labdára, aki tizenkét méterről, kapásból bebelsőzte azt a kapu jobb oldalába, Haber mozdulni sem tudott a jól helyzetett lövésre. 0-1
  31`
  Szakály Dénes középen vitte fel a labdát, miután senki nem lépett ki rá, 18 méterről lövésre szánta el magát: pattogós labdája egy méterrel kerülte el a kaput.
  30`
  Alcántara tekert ballal egy szabadrúgást a jobb oldalról kapu elé, a labdába a kapu előtti tömegből senki nem ért bele í­gy az akadálytalanul suhant el kevéssel a kapufa mellett.
  25`
  Jobb oldali hazai lapos beadás után a röviden érkező Joaquí­n Martinez pörgetett kapura, de Sebők együtt élt a játékkal és rávetődött a labdára.
  24`
  Rósa elől mentett kivetődve Sebők. Ziccerben lett volna a hazaiak középpályása.
  23`
  Morrison fordult le két emberről a jobb oldalon, majd a beadás pillanatában Andic összeakasztotta a bokáját. A hazaiak tizenegyest reklemáltak, de tizenhatoson kí­vül volt az eset, az Alcántara által elvégzett szabadrúgás után Seből húzta le a labdát.
  20`
  Nagy előkészületek után Andics lőtte az égbe azt a 23 méteres, középről elvégzett szabadrúgást, amelyet Sitku lerántásáért kaptak a vendégek.
  18`
  Nagy lépett ki a jobb oldalon lendületesen, a szélről visszafelé játszott, a második hullámban érkező Szakály Dénes azonban a tizenhatoson kapásból rosszul találta el a labdát, a gyenge lövés Haber könnyű zsákmánya lett.
  15`
  Hangosabb a számszerű túlerőben lévő ferencvárosi publikum, de a pályán Videoton-fölényt láthatunk.
  13`
  Lipcsei végezhetett el szabadrúgást a balösszekötő helyéről, 20 méterről, az erőből meglőtt, lapos, pattogós labdát Sebők biztosan fogta.
  10`
  Egy jobb oldalról kapu elé erőből begurí­tott szabadrúgás után a tömegből visszafelé mozgó Alves 12 méterről lőtte kapura kapásból a labdát, de Haber vetődve bravúrral védte a bal alsóba tartó löketet.
  9`
  Jó í­vű, jobb oladali beadást fejelt el két fehérvári védő együttes erővel Ferenczi elől.
  7`
  Alves ugratta volna ki Polonkait a tizenhatoson belül, de picit élesre sikerült a labda, amelyet az éber Haber gyűjtött be.
  5`
  A vendégszurkolók is szép számmal képviseltetik magukat az Üllői út 129. alatti stadionban, teljesen megtöltik a szektorukat.
  2`
  Hangulatos lelátók előtt a B-közép felé támadó Videoton vette magához a kezdeményezést, járatják a labdát, a hazaiak közönségük buzdí­tását bí­rva egyelőre védekeznek.
  1`
  Elkezdődött a találkozó, a vendégeké volt a kezdés joga.

  A 18 ponttal listavezető Videoton nyolc mérkőzése közül hatot megnyert, kettőn kapott ki csupán, gólkülönbsége 22-13. A Ferencváros a várakozásoktól elmaradóan szerepelve a kilencedik helyen áll, két sikerük mellett három-három alkalommal játszottak döntetlent és kaptak ki, gólkülönbségük 11-11.

  A Videotonnak nincs eltiltott játékosa, nem úgy sérültje: Dvéri, Vujovics és Farkas II Balázs sincs bevethető állapotban.

  A Ferencvárosból az eltiltott, de az U20-as válogatott tagjaként egyébként Egyiptomban lévő Megyeri kapus nem bevethető, miként Tóth Bence is válogatottbeli kötelezettség miatt hiányzik, Dragónert pedig a petárda-ügy miatt mentették fel a munkavégzés alól ideiglenesen. Lowton, Wedgbury, Zsivoczky és Kulcsár sérülés miatt hiányzik.

 • 92
  Időn túli szöglettel jöttunk volna, de Bede lefújta. Vége, 2-2.
  90
  Haber elnézett egy labdát, majd végül csak sikerült tisztáznia Purovic elől.
  89
  Ott az egyenlí­tés! Lipcsei szöglete után Wolfe nem hibázta el a kí­nálkozó lehetőséget (2-2)!
  87
  Alves pepecselte el helyzetét, majd Demjén lőtte csúnyán a kapu fölé a labdát.
  86
  Polonkai lejött, Demjén a pályán.
  84
  Megyünk előre az egyenlí­tésért.
  83
  Abdi-Fitos váltás.
  79
  Sitku-Purovic csere.
  78
  Alves ballábas lövését fogta szépen a bal sarok elől Haber.
  75
  Nyomunk! Abdi 17 méterről centikkel nyeste a labdát a felső sarok mellé.
  73
  Farkas is lapot kapott.
  69
  Lázár-sárga.
  68
  Szépí­tés! Egy beadás után Ferenczi bólintott kapura, a vendégek már csak a gólvonal mögül tudtak tisztázni (1-2)!
  60
  Egy baloldali beadás után Lipták csúsztatott kapura, Haber védett, az ismétlést a gyorsan eszmélő Sitku bevágta (0-2).
  56
  Ashmore-Mamic csere.
  55
  Helyzett itt, ott: nálunk Rósa lőtt veszélyesen, a túloldalon Alves lökete okozott veszélyt.
  51
  Egy emelés után Sebők a gólvonal mögött állva tisztázott, de a labda talán még nem volt bent a kapuban. A drukkerek gólt reklamáltak.
  50
  Óriási vendéghelyzetek maradtak ki: Nagy átemelte a labdát Haber felett, Wolfe a gólvonalról tisztázott, Alves elé került a labda, aki 4 méterről gyengén helyezett a kapura, védőnk újfent tisztázott.
  46
  Szakály helyén Elek folytatja. Megy a meccs.
  46
  Vége a félidőnek.
  45
  Alves löketét fogta biztosan Haber.
  43
  Mezőnyjáték a gól óta.
  36
  Egy szerencsétlenül pattanó labda után a fehérváriak Polonkai elé passzoltak, aki 13 méterről a hálóba helyezett, Haber sajnos mozdulni sem tudott (0-1).
  32
  Szakály 18 méteres lövése alig ment a jobb sarok mellé.
  30
  Alcantara beadása tekeredett el Sebők kapuja mellett.
  25
  Wolfe begurí­tása után Joaquin pörgetett kapura veszélyesen, Sebők vetődve védett. Most mi vagyunk a veszélyesebbek!
  24
  Sebők mentett nagyot kifutva Rósa elől.
  23
  Alcantara tekert kapura egy 16-os vonala mellőli szabadrúgást, Sebők lehúzta a labdát a léc alól.
  20
  A vendégcsapat eddig főként a szögleteket tekintve aktí­v.
  13
  Lipcsei 19 méteres szabadrúgását fogta biztosan Sebők, a labda a kapu közepe felé tartott.
  10
  Egy begurí­tott szabadrúgás után Alves lőtt 12 méterről, Haber szépen védett a bal sarok elől!
  7
  Kapusunk mentett Sitku elől.
  4
  Némileg aktí­vabb a vendégcsapat.
  1
  A vendégek kezdtek.
  .
  íme a két csapat egymás elleni bajnoki történelme!

  .
  Nincs különösebb meglepetés a mieink Videoton elleni kezdőcsapatában. A mieink kapuját a máltai Justin Haber védi, a kezdőcsapat tagja Liban Abdi is. A keretben nincs ott Dragóner Attila. Kezdőcsapatunk a következő: Haber -- Joaquin, Wolfe, Balog, Alcantara -- Ashmore, Morrison, Lipcsei -- Rósa, Ferenczi, Abdi.
  A kispadon Holczer, Mamic, Kulcsár, Fitos, Adnan, Pisanjuk és Fülöp ül majd.
  .
  Csapatunk újabb hazai bajnokiján a listavezető Videotont fogadja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
12.10.18:00 M4 Sport
OLDALAK
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
12.17.16:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ