2009.VII.14. Ferencváros – Hertha BSC: 0-2

Mí­g a játékosok a labdát, a Fradi-drukkerek a vendégeket kergették

Felkészülési mérkőzésen 2–0-s vereséget szenvedett az élvonalba visszajutó Ferencváros a német bajnokság negyedik helyezettjétől, a Hertha BSC-től. A találkozó góljait Cí­cero és Kacsar szerezte. A gálamérkőzéshez kapcsolódó hí­r, hogy a meccs előtt néhány Fradi-szurkoló könnyebben megsebesí­tett egy berlini drukkert.

Ferencváros – Hertha BSC 0–2 (0–2)
Albert stadion, 5.000 néző

Ferencváros: Holczer (Megyeri 46.) – Lowton (Csiszár 46.), Dragóner, Balog Z. – Tóth B. (Vass M. 46.), Wedgbury (Fülöp N. 46.), Ashmore, Lipcsei, Kulcsár D. (Kovács I. 70.) – Ferenczi (Pölöskey 46.), Pisanjuk (Shaw 46.)

Hertha BSC: Drobny – Piszczek (Rodnei 75.), Hartmann (Perdedaj 77.), Janker, Stein (Kaká 61.)  – Kacsar (Arquez 75.), Dárdai, Lustenberger, Cí­cero – Raffael (Lúcio 70.), Wichniarek (Domovciskij 66.)

Gól: Cicero (16.), Kacsar (24.)
Sárga lap: Piszczek (42.)

Három év másodosztályú száműzetés után első alkalommal szerepelt immár élvonalbeli csapatként hazai pályán a Ferencváros, ráadásul nem is akármilyen ellenfél, hanem a német bajnokság legutóbbi negyedik helyezettje, a Hertha BSC ellen. így előzetesen arra lehetett számí­tani, hogy szép számmal látogatnak ki a nézők az Üllői úti stadionba.

Ennek ellenére úgy tűnt, hogy Magyarország legnépszerűbb és Németország második legkedveltebb klubjának találkozója nem hozza lázba a futballbarátokat: a kezdő sí­pszó elhangzásakor ugyanis csak ötezren üldögéltek az Albert-stadion lelátóin.

A vendégeknél a kezdőcsapatban kapott helyet a klub legendás alakja, Dárdai Pál, aki szép gesztusként a csapatkapitányi karszalagot is a karjára húzhatta – nem tudni, akkor is a nyolcas mezt viselő középpályás lett volna-e a „csékᔝ, ha Arne Friedrich teljesen egészséges.

A berliniek a kezdetektől irányí­tották a mérkőzést, és viszonylag hamar, már az első negyedóra végén megszerezték a vezetést. Egy jobb oldali Raffael-szögletet követően Cí­cero fejelt közelről a Ferencváros kapujába.

Nem kellett sokat várni a Hertha második góljára sem, ráadásul az újabb találat kí­sértetiesen hasonlí­tott az elsőre, épp csak a gólszerző személye volt más. Ismét Raffael végzett el szögletet a jobb oldalról, s ezúttal Kacsar volt az érkező ember, aki nyolc méterről a kapuba fejelte a labdát.

Ha már a szurkolók a pályán nem láttak sokat a Ferencvárostól, közülük néhányan máshogy szórakoztatták magukat – még az első gól előtt körülbelül húsz drukker bemászott a vendégszurkolók szektorába, majd néhány percig a sajtópáholy előtti rohangálással foglalta el magát.

A szurkolói rendbontásoknál maradva: a dpa német hí­rügynökség értesülése szerint a találkozó előtt mintegy 15 Fradi-drukker bántalmazta és palackokkal dobálta meg a vendéghí­veket, akik közül egy személy könnyebb sérülést szenvedett. A kárvallott rajongó sebét a Hertha csapatorvosa varrta össze. A német együttest elkí­sérő újságí­rók az incidens nyomán az Albert-stadion egyik mellékhelyiségébe menekültek – bizony, nem a legszebb felvezetés egy gálameccs előtt.

De térjünk vissza a pályára, ahol a félidő hajrájában már a hazaiak is veszélyeztettek néha, eredménytelenül. A szünetben szinte teljesen átalakí­totta csapatát Bobby Davison, mí­g Lucien Favre egyelőre nem változtatott.

A folytatásban leült a találkozó, egyáltalán nem alakult ki helyzet egyik kapu előtt sem, jóformán csak az számí­tott eseménynek, ha valamelyik edző cserére szánta el magát. Az utolsó percekben kicsit megélénkült a játék, Dragóner és Perdedaj is veszélyeztett – de több gól már nem esett, í­gy 2–0-s vendéggyőzelemmel ért véget a találkozó.

A Fradi veresége elfogadható az erőviszonyok ismeretében, sajnálatos viszont, hogy néhány, magáról megfeledkezett szurkoló miatt a német vendégek nem feltétlenül viszik jó hí­rünket Európába…

Nyilatkozatok:

Bobby Davison, a Ferencváros vezetőedzője: „Inkább erőnléti edzésre hasonlí­tott a találkozó, mint futballmérkőzésre, mivel rengeteg volt az eladott labda. Játékosaim tapasztalhatták, hogy a Hertha olyan csapat, amely ha megszerzi a labdát, akkor az nem nagyon kerül vissza az ellenfélhez. Tőlünk hiányzott a két jamaicai és a két spanyol légiós, nem azzal a csapattal játszottunk, amely majd az NB I-ben szerepelni” – mondta a zöld-fehérek edzője, aki szerint a berlini együttes nagyon jó csapat, még a Premier League-ben is megállná a helyét.

Lucien Favre, a Hertha vezetőedzője: „Sok tehetséges játékost láttam a Ferencvárosban. Saját csapatom játékával elégedett voltam.”

Dárdai Pál, a Hertha és a magyar válogatott középpályása: „Hatvan percig jól játszottunk, utána elfáradtunk, mivel a felkészülés közepén járunk. Sok tehetséges fiatalt láttam a Fradiban, ha ők hallgatnak az idősebb játékosok, például Lipcsei Péter szavára, akkor sokra vihetik a zöld-fehérek.”

Lipcsei Péter, a Ferencváros középpályása: „Hallottunk a rendbontásról, hallottuk a hangokat, de nem tudtunk ezzel foglalkozni, mivel nagyon sok volt a rossz passz, gyakorlatilag csak nyomoztuk a labdát.”

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011001ejegyzéshez

 • 90
  Vége a meccsnek.
  84
  Egy támadáson belül kétszer is betalálhatott volna a Hertha, de Megyeri midnkétszer nagyot védett.
  83
  Lipcsei adott be középre egy szabadrúgást, Csiszár egy hajszállal bólintott a kapu mellé az ötösről.
  73
  Rodnei és Arguez is a pályán a vendégeknél.
  70
  Cserék: Kulcsár-Kovács I., Rafael-Lucio.
  66
  Wichniarek-Domovchivski váltás.
  62
  Stein lejött, Kaka beállt.
  61
  Csendesen csordogál a meccs.
  59
  Egy jobboldali kontra végén Pölöskey sajnos nem tudta átteni a labdát a középen érkező Shawnak.
  48
  Wichniarek lőtt 18 méterről, Megyeri könnyedén védte a labdát.
  46
  Megyeri, Vass M., Fülöp, Csiszár, Pölöskey és Shaw is beállt. Megy a második félidő.
  45
  Vége a félidőnek.
  44
  Most harcosabbak vagyunk.
  43
  Pisanjuk került helyzetbe, ballal lőtt 13 méterről, de Drobny sajnos védett.
  42
  Kacar felvágta Kulcsárt, villant a sárga.
  39
  Wichniarek csúsztatása után nagyot védett Holczer a jobb alsó sarok elől.
  32
  Most végre aktí­vabbak vagyunk.
  27
  Újabb jó jobboldali beadás, Pisanjuk azonban nem tudott hozzáférni a labdához, mert védője jól fedezte azt.
  26
  Ferenczi remekül bólintott kapura 8 méterről egy jobboldali beadás után, Drobny azonban védte a rövid sarokra tartó labdát, nagy helyzet volt.
  24
  Újabb szöglet, újabb fejesgól, ezúttal Kacar bólintott a kapuba (0-2).
  24
  Cicero elől az utolsó pillanatban mentettünk szögletre.
  23
  Ashmore lőhetett 20 méterről, de a sorfalba “trafált”.
  22
  Pisanjuk elől mentett a jól kilépő vendégkapus a 16-osnál.
  20
  Wichniarek 13 méterről durrantott a hosszú sarok mellé, a labda elsuhant a kapu előtt.
  16
  Cicero csúsztatott a kapuba egy baloldali szöglet után (0-1).
  15
  Megvolt az első szögletünk: egy beadás után Ferenczi alig maradt le a labdáról.
  11
  Aktí­vabb a vendégcsapat, egyelőre csak szögletekig jutott el a Hertha.
  9
  Holczer védte szépen Hartmann lövését a bal felső sarok elől.
  6
  Egyelőre ismerkednek egymással a csapatok.
  1
  A vendégek kezdtek.
  .
  A Hertha piros-feketében játszik majd. Az első félidőben a Springer-szobor felöli kapura támadunk.
  .
  A mieink bemutatásánál ollézik a közönség. Lipcsei hatalmas tapsot kapott.
  .
  Dárdait megtapsolták szurkolóink.
  .
  Tiszta zöldben játszunk majd.
  .
  Jönnek a csapatok.
  .
  Szurkolóink optimisták: a szavazók 56%-a szerint legyőzzük a Herthát.
  .
  Bobby Davison kijelölte a Hertha BSC elleni kezdőcsapatot, amelyben Lipcsei Péter is szerepet kapott. íme az együttes: Holczer – Lowton, Dragóner, Balog – Tóth B., Wedgbury, Ashmore, Lipcsei, Kulcsár – Ferenczi, Pisanjuk. A kispadon Megyeri, Csiszár, Vass M., Shaw, Pölöskey, Fülöp, Kovács I. és Zsivoczky ül majd. A vendégeknél tagja a kezdőcsapatnak Dárdai Pál is.
  .
  Csapatunk az első hazai meccsét nyáron a Hertha BSC ellen játssza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ