2009.VIII.29. Kaposvár – Ferencváros: 0-0

A Kaposvárral sem bí­rt a Ferencváros

Az első játékrészben a vendégek, a másodikban a hazaiak domináltak, de előbb Milinte Árpád, majd Megyeri Balázs halmozott bravúrt bravúrra, í­gy aztán nem született gól a két zöld-fehér csapat, a Kaposvár és a Ferencváros összecsapásán.

Kaposvár – Ferencváros: 0-0
Kaposvár, 5.000 néző, vezette: Iványi Zoltán (asszisztensek: Albert, Medovarszki; tartalékjv.: Fajkusz)

Kaposvár: Milinte – Grúz (Maróti 14.), Zahorecz, Petrók – Gujic, Bank, Stanic (Farkas Z. 74.), Pest K., Junior – Farkas K. (Jovánczai 65.), Nikolics N.
kispad: Horváth L., Hegedűs, Reszli, Balázs B.
vezetőedző: Prukner László

Ferencváros: Megyeri – Joaquin, Dragóner, Balog Z., R. Wolfe – Wedgbury (Mamic 68.), Morrison, Lipcsei (Rósa D. 61.), Ashmore, Kulcsár D. – Ferenczi
kispad: Holczer, Tóth B., Fitos, Pölöskey, Alcantara
vezetőedző: Robert Davison

Sárga lap: Wedgbury (52.), Ashmore (65.)

Az újonc Ferencváros meglehetősen gyatrán kezdte a szezont, hiszen a ZTE elleni győzelem mellett két döntetlen (Paks, Haladás) és két vereség (Nyí­regyháza, Vasas) volt a mérlege, s ezzel csak a 14. helyen szerénykedett a forduló előtt a tabellán. A házigazdák öt kör alatt 7 pontot szorgoskodtak össze: legyőzték a Haladást és idegenben a Zalaegerszeget, döntetlent játszottak a Nyí­regyházával, kikaptak viszont a Honvédtól és legutóbb a Pakstól.

Ez utóbbit akarták kijaví­tani a hazaiak a Fradi ellen, ám az első tí­z percben gyakorlatilag a felezővonalat sem lépték át. A Fradi elég nagy tempót diktált, igaz, ekkor még ők sem nagyon veszélyeztették a kaput. Nem í­gy a következő tí­z percben, amikor futószalagon gyártották a csapatok a helyzeteket. Ebben is a vendégek jártak élen, de vagy célt tévesztettek, vagy Milinte védett bravúrosan.

A félidő közepére aztán kissé elfáradtak a csapatok, ebből az időszakból Lipcsei és Pest Krisztián lövése maradt emlékezetes: mindkétszer a kapusok védtek remekül, í­gy aztán gól nélküli állással vonultak a szünetre a csapatok.

A második félidőben már bátrabban kezdtek a hazaiak, s bizony többször is Megyeri bravúrjára volt szükség ahhoz, hogy a kaposváriak ne szerezzék meg a vezetést. Nem csoda, hogy Bobby Davison cserélt is: Lipcsei helyére Rósa állt. Azonban ez sem segí­tett: egymás után jöttek a lövések Megyeri kapujára, s az élvonalban a héten debütáló hálóőr védéseivel most egy időre bejátszotta magát a fővárosiak kapujába.

A második félidő közepén eleredt az eső is, s ez aztán rányomta a bélyegét a folytatásra. A 86. percben ugyan Nikolics egyedül törhetett kapura, de elkapkodta a lehetőséget, s megint Megyeri védett bravúrral. Nem született gól, í­gy a csapatok helyezése sem változott: a Kaposvár maradt az ötödik, a Ferencváros pedig a tizennegyedik.

Nyilatkozatok:

„Soha nem jó, ha a kapust választják a meccs legjobbjának. Egyenlőre nincs meg a góllövő cipő, de nincs feszültség az öltözőben, bár Pista szí­vja a fogát. Próbálunk lelkesek maradni, és túljutni a mélyponton. A harcossággal nincs gond, csak a támadójáték nem tökéletes egyelőre” – mondta Megyeri Balázs a Sport Tv-nek.

A két szakvezető a következőképpen értékelte a látottakat a 0-0-ra végződött találkozó után.

Bobby Davison (FTC): – Elégedett vagyok az eredménnyel, hiszen a döntetlen idegenben nem rossz eredmény. 4-5-1-es felállásban játszottunk, később átálltunk 4-4-2-re, de ez sem hozta meg a győztes gólt. Voltak lehetőségeink, azok kimaradtak. Az igazság az, hogy elég hosszú volt a szombathelyi túra, fárasztó volt, és ez érződött is a játékunkon, több játékosunk is elfáradt. Idegenben egyébként mindig nagyon nehéz meccsek várnak ránk, ennek ellenére úgy érzem, a csapat jól játszott.

Prukner László (Kaposvár): – Csalódott vagyok egy kicsit, elsősorban a saját csapatom játéka miatt. Rengeteg technikai, és taktikai hibával játszottunk, főleg az első 45 percben. Akkor átvettük a Fradi csapkodó, í­velgető, rugdosó játékát, és ez nem a mi játékunk. Élvezhetetlen volt emiatt a meccs, ezért elnézést a közönségtől. A szünetben sikerült megnyugtatni a fiúkat, akkor már több lehetőségünk is volt, de nem hittük el, hogy most itt ezt a Ferencvárost megverhetjük. Megvoltak a helyzeteink, de az utolsó pillanatban mindig tudott tisztázni valaki a vendégektől. Úgy érzem, a második félidő alapján meg kellett volna nyerni ezt a találkozót. Nem gondolom egyébként, hogy meg kellett volna illetődnünk, én úgy éreztem mi esélyesebbek vagyunk a győzelemre, és ezt a játékosaimnak is elmondtam, ennyi terhet el kellett volna viselniük. Egy kis önkritikát is gyakorolnék: a cseréim sajnos nem úgy sikerültek, ahogy szerettem volna, az érkezők nem lendí­tettek a csapat játékán. Ennek ellenére ha a végjátékban picit határozottabbak lettünk volna, nyerünk.

*

Mint beszámoltunk róla, a Rákóczi elleni döntetlent követően Bobby Davison már-már elkönyvelte, hogy a kaposvári vendégjáték volt ferencvárosi búcsúmérkőzése. Az FTC angol mestere szombat este a Nemzeti Sportnak elárulta: a Fáy utcai vereség után leült beszélgetni a csapat négy tapasztalt futballistájával, Lipcsei Péterrel, Dragóner Attilával, Ferenczi Istvánnal és Paul Shaw-val.

Közölte velük, nem érzi biztosnak pozí­cióját, és úgy gondolja, a válogatott selejtezői idején leváltja őt a vezetőség. A szakember aggodalma tovább erősödhetett az elmúlt héten, ugyanis a Fradi sem a Haladás, sem a Rákóczi otthonában nem tudott nyerni, ráadásul immár 208 perce gólképtelen.

Terry Robinson, az FTC Zrt. igazgatótanácsának elnöke és Berki Krisztián vezérigazgató azonban cáfolta, hogy edzőváltásra készül a Ferencváros vezetősége.

„Berki Krisztián a csapat Vasas elleni vereségét követően hí­vott fel, és kérte, utazzak Magyarországra, hogy beszéljünk Bobby Davisonnal, és értékeljük a kialakult helyzetet – mondta Terry Robinson. – A vezérigazgató tájékoztatott, hogy eléggé ellenséges a hangulat, a szurkolók elégedetlenkednek, s az edző nehezen viseli a feszült légkört. Érkezésem után hatszemközt ültünk le, és mindketten biztosí­tottuk támogatásunkról a trénert. Kértük, az eddigi fanatizmussal végezze munkáját, és ne foglalkozzon semmiféle szóbeszéddel.”

„Nincs napirenden edzőváltás, hisszük, hogy az elvégzett munka idővel meghozza a várt eredményeket – vélekedett Berki Krisztián. – Bobby Davison élvezi a vezetőség bizalmát. A keret alkalmas rá, hogy teljesí­tse a célt. Friss hí­r, hogy a felröppent pletykák ellenére nem szándékozunk sem a Herthának, sem más együttesnek értékesí­teni Megyeri Balázst, aki kiváló teljesí­tményt nyújtott az utóbbi két mérkőzésen.”

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2009.VIII.29. Kaposvár – Ferencváros: 0-0 bejegyzéshez

 • 90`
  Véget ért a mérkőzés.
  86`
  Egy védelmi hiba után Nikolics tört egyedül kapura, s 16 méterről lőtt, de a középre tartó labdát Megyeri kiütötte.
  82`
  Jovánczai lőtt kissé balról, 22 méterről a kapu bal oldala mellé.
  74`
  Sztanicsot Farkas Zoltán váltotta.
  69`
  Wedgbury helyére Mamics állt.
  68`
  Nikolics 26 méteres lövését tolta szögletre óriási bravúrral a bal alsó sarokból Megyeri, majd a szöglet utáni 16 méteres lövést hárí­totta lábbal a gólvonalon.
  67`
  Farkas helyére az egykori ferencvárosi Jovánczai állt.
  66`
  Dragóner kapott sárga lapot, mert sí­pszó után elrúgta a labdát.
  65`
  Gujics lőt jobbról, 17 méterről, de ez most nem okozott gondot Megyerinek.
  62`
  Gujics cselezte középre magát jobbról, majd a kapunak háttal álló Farkashoz passzolt, aki fordulásból, 12 méterről lőtt, Megyeri megint védett.
  60`
  Lipcsei helyére Rósa állt.
  58`
  Jobb oldali hazai szöglet után Maróti lábáról pattant a labda a kapu jobb oldala mellé.
  56`
  Farkas 18 méteres lövése pattant meg egy lábon, s í­gy lett igazán veszélyes, de a jobb alsó sarok felé mozduló Megyeri még visszaért középre és bravúrral védett.
  54`
  Lipcsei 19 méteres lövését fogta Milinte.
  53`
  Wedgbury kapott sárga lapot, miután buktatta Farkast.
  49`
  Gujics 19 méteres lövése akadt el saját csapattársában a ferencvárosi kapu előterében.
  46`
  Megkezdődött a második félidő.

  Jovánczai Zoltán egykori csapata ellen léphet pályára, már amennyiben Prukner László becseréli. A 24 éves támadó 2005 nyarán igazolt Kaposvárról a fővárosi zöld-fehérekhez, ahol két és fél évet töltött el. Most, hogy a Fradi visszajutott az élvonalba újra bizonyí­that egykori kenyéradói ellen.

  45`
  Véget ért a félidő.
  44`
  Egy perc a hosszabbí­tás.
  38`
  Ashmore jobb oldali szöglete után a hosszú oldalról Dragóner fejelt a kapu fölé.
  35`
  Wedgbury jobb oldali beadásáról maradt le egy hajszállal Ferenczi.

  A somogyiakat irányí­tó Prukner László a lehető legerősebb csapatát küldheti pályára, sem eltiltás, sem sérülés nem nehezí­ti a dolgát. A zöld-fehéreknél Paul Shaw (akinek vérömleny van a talpán), Adnan Ahmed, Fülöp Noel és Matthew Lowton küzd sérüléssel, mí­g Zsivoczky, Vass, Pisanjuk, Abdi és Haber más okok miatt hiányzik.
  29`
  Egy lepattanó labdát lőtt kapásból kapura Pest, s a bombaerős lövést csak másodszorra fogta Megyeri.
  27`
  Kecsegtető helyzetből, 22 méterről, középről jutott szabadrúgáshoz a Fradi. Lipcsei legurí­tását Ashmore állí­totte le előbbinek, akinek lövését óriási bravúrral tornázta ki Milinte a kapu bal oldalából.
  23`
  Kulcsár lőtt 23 méterről a kapu bal oldala mellé.
  19`
  Nikolics lőtt 22 méterről a kapu fölé.
  16`
  Martinez beadása után ferenczi csúsztatott 8 méterről centikkel a kapu jobb oldala mellé.
  15`
  A megsérült Grúz helyére Maróti állt.
  14`
  Nikolicsot állí­tótta meg a játékvezető lesen.
  13`
  Ashmore indí­tása után Kulcsár próbálta meg átemelni a labdát Milinte fölött, de a kapus bravúrral mentett.
  12`
  Farkas kapott egy remek labdát, megtolta a labdát egy védő mellett is, s az utolsó pillanatban szedte fel azt a kapujából kilépő Megyeri előle.
  11`
  Egy beí­velt labdáról maradt le centikkel Ferenczi.
  9`
  Lipcsei lőtt középről, 18 méterről. A labda felperdült egy védő lábán, s í­gy Milinte könnyű zsákmányává vált.
  7`
  Ferenczit találta lesen a labda.
  6`
  Martinez emelt kapura, 40 méterről, jobbról az oldalvonal közeléből, s a labda csak kevéssel kerülte el a kapu jobb felső sarkát.

  A két gárda mindössze 14-szer találkozott eddig egymással. A legnépszerűbb eredmény a két együttes összecsapásain a döntetlen, hiszen hatszor osztoztak meg a csapatok a pontokon, mí­g ötször a Fradi, háromszor a Rákóczi nyert. A gólarány 24-14 az FTC javára. Kaposváron azonban mindössze egyszer nyertek a vendégek, még 1977-ben, emellett 3 döntetlen és 3 hazai siker a mérleg.
  1`
  Iványi játékvezető sí­pszavára a vendégek kezdték a találkozót.

  Az újonc Ferencváros meglehetősen gyatrán kezdte a szezont, hiszen a ZTE elleni győzelem mellett két döntetlen (Paks, Haladás) és két vereség (Nyí­regyháza, Vasas) a mérlegük, s ezzel csak a 14. helyen szerénykednek jelenleg a tabellán. A házigazdák eddig 7 pontot szorgoskodtak össze: legyőzték a Haladást és idegenben a Zalaegerszeget, döntetlent játszottak a Nyí­regyházával, viszont kikaptak a Honvédtól és legutóbb a Pakstól.

 • 92
  Vége.
  85
  Nikolics lépett ki, de Megyeri kezébe lőtt. Nagy helyzet volt.
  84
  Most nincsenek helyzetek.
  75
  Sztanics-Farkas Z. csere.
  72
  Ashmore-t lekönyökölték -- büntetlenül.
  69
  Csere: Wedgbury-Mamic.
  68
  Megyeri kétszer is védett: előbb Nikolics lövésénél, majd egy szöhlet utáni perdí­tés után mentett.
  66
  Sárga Dragónernek.
  62
  Most veszélyesebb a Kaposvár: Farkas lőtt 12 méterről Megyeri kezébe.
  61
  Lipcsei-Rósa csere.
  57
  Egy szöglet után Maróti perdí­tett, egy hazai játékos alig maradt le róla, ez veszélyes volt.
  56
  Farkas lőtt, a labda egy védőn irányt változtatott, de Megyeri szerencsére még elérte a labdát.
  53
  Wedgbury besárgult.
  50
  Ez veszélyes volt: Gujics löketébe Nikolics belenyúlt, de szerencsére a kapu fölé pattant a labda.
  46
  Megy a második játékrész.
  45
  Vége a félidőnek.
  40
  Enyhe mezőnyfölényben játszunk továbbra is.
  34
  Ferenczi centikkel maradt le Wedgbury jobb oldali beadásáról.
  29
  Megyeri védte másodszorra Pest távoli löketét.
  27
  Ahsmore legurí­tását követően Lipcsei 22 méteres szabadrúgása után nagyot védett Milinte a bal alsó sarok elől.
  23
  Továbbra is enyhe fölényben játszunk.
  16
  Jobbak vagyunk! Ferenczi hatalmas helyzetben hibázott, egy jó Joaquin beadás után üresen állva bólintott a kapu mellé 8 méterről.
  15
  Csere: Grúz-Maróti.
  14
  Kulcsár nagy helyzetben sajnos nem tudta átemelni a kifutó kapuson a labdát, elakadt Milintében.
  11
  Wedgbury tekert középre, Ferenczi sajnos lemaradt a labdáról.
  10
  Mezőnyjátékkal telt az első tí­z perc.
  1
  Elkezdődött a meccs. Fehér felsőben, narancssárga nadrágban csapatunk.
  .
  A két csapat bajnoki múltja itt!

  .
  Újra a kezdőcsapatba jelölte Bobby Davison Lipcsei Péter és Megyeri Balázst. Az együttesbe bekerült Joaquin Martinez is. íme a mieink kezdőcsapata: Megyeri -- Wolfe, Dragóner, Balog, Kulcsár -- Martinez, Lipcsei, Ashmore, Morrison, Wedgbury -- Ferenczi.
  A kispadon Holczer, Tóth, Fitos, Rósa, Pölöskey, Mamic és Alcantara ül.
  .
  Csapatunk hamarosan Kaposváron lép pályára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL playoff: 02.22.21:00 FTC-Olympiakosz Pireusz TV: M4Sport
02.25.17:30 M4 Sport
MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ