2010.XI.20. Pápa – Ferencváros: 0-5

Az őszi harmadik a máltai mesterhármasával, Heinz és Morales góljával 5–0-ra győzte le a Pápát.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Véber György: – Kellő optimizmussal várjuk a zöldeket. Noha a múlt héten kikaptunk az MTK-tól, a vereség a mi malmunkra hajthatja a vizet. A hazai sikerek után a kudarc újra rendet tett a fejekben, észbe kaptak a játékosok – s remélem, tudatosult bennük, hogy csakis fegyelmezett, tudatos futballal lehetünk eredményesek. Bármennyire is hihetetlen, az én szememben rangadó lett a Lombard–Fradi, mégpedig a helyezésünk alapján. Ha nyerünk, megelőzzük a Fradit, rátapadhatunk az élmezőnyre, és az őszt az ötödik-hatodik helyen zárhatjuk. Tudom, sokan megmosolyognak, de azért büszke vagyok rá, hogy az egykori kettős rangadók résztvevőit, a Vasast, az Újpestet és a Honvédot is megvertük. Már csak a Fradi van hátra, ez újabb lépcsőfok, s remélem, senki sem szédül el a magasságtól. Persze nem lesz könnyű, mivel ellenfelünk a legjobb összeállí­tásában játszik, mí­g nálunk két alapember hiányzik. Nem számí­thatok Takács Péterre, s az egyre jobb formában futballozó Heffler Norbertre sem. így Tóth Gábor és Tóth Norbert élhet a lehetőséggel. Tóth Gábor magassága, fejelőtudása hasznunkra lehet, mert a Fradi szabadrúgásokból és szögletek utáni szituációkból eredményes.

Prukner László: – Úgy látom, hogy a Lombard a kezdeti bizonytalanság után abszolút megtalálta a saját játékritmusát. Szerintem a tavalyi együtteséhez képest erősödött játékosállományban, s önmagához képest játékban is. Egészen biztos vagyok benne, hogy Véber Gyuri kihegyezi a csapatát erre a mérkőzésre, í­gy komoly taktikai csata várható. Sajnos mi sem tudunk egyenletesen jó teljesí­tményt nyújtani, de mindent megteszünk, hogy elhozzuk a három pontot Pápáról.

* * *

Ranilovic sérülés miatt nem állt Prukner László rendelkezésére.

* * *

A mérkőzés:

Pápa – Ferencváros: 0-5 (0-3)
Pápa – Perutz stadion, 4.500 néző, vezette: Iványi (Szpisják, Medovarszki)

Pápa: Szűcs L. – Tóth. G, Supic, Farkas A., Gyömbér – Rebryk, Tóth N., (Palkó 64.) Németh M. – Abwo (Quintero 55.), Maric (Jovánczai 13.), Bárányos
kispad: Takács T., Dlusztus, Rajnay, Zulevs
edző: Véber György

Ferencváros: Haber – Balog Z., Csizmadia, Rodenbücher – Rósa, Józsi, Maróti, Andrezinho (Dragóner 82.) – Heinz – Schembri (Tóth B. 77.), Miljkovic (Morales 66.)
kispad: Mester, Junior, Abdi, Kulcsár D.
edző: Prukner László

Gól: Schembri (18., 27., 76.), Heinz (40.), Morales (75.)
Sárga lap: Bárányos (28.), Németh M. (85.) illetve Andrezinho (6.), Rodenbücher (9.), Csizmadia (79.), Tóth B. (89.)

Mind a Pápa, mind Ferencváros fontos mérkőzésre készült az utolsó „őszi” fordulóban, előbbi története során először legyőzte volna hazai pályán a Fradit, mí­g utóbbi a három pont megszerzésével tartotta volna életben dobogós álmait.

A mérkőzés a Pápa számára kezdődött rosszabbul, és nemcsak azért, mert André Schembri és Rósa Dénes révén először a vendégek kerültek helyzetbe – előbbi lövésénél fölészállt a labda, utóbbinál Szűcs Lajos mentett óriásit –, hanem mert Goran Marics már a találkozó legelején megsérült. Véber György csapata Bárányos Zsolt szabadrúgásával válaszolt a Fradi-helyzetekre, ám Justin Haber elérte a kapu jobb oldalába tartó labdát, a 18. percben pedig megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Emil Miljkovic Schembrit hozta játékba a jobb oldalon, a máltai csinált egy szép cselt, amire Farkas Attila annak rendje és módja szerint „elszállt”, majd a támadó 15 méterről estében a kapu jobb oldalába csavart. 0–1. A Pápa egy percen belül válaszolhatott volna, de Bárányos lövése fölészállt, ezt követően pedig a Ferencváros rendre labdát szerzett, és azokból a Miljkovic, Schembri, Marek Heinz trió révén gyors támadásokat indí­tva játszhatta saját játékát, aminek további két gól lett az eredménye még az első félidőben. A 27. percben Heinz labdája után Schembri a leshatáron ugrott ki a jobb oldalon, majd 11 méterről jobb külsővel remekül a jobb felsőbe csavarva megszerezte második gólját is. A 40. percben jobb oldalról induló ferencvárosi támadás után Heinz, Schembri, Miljkovic volt a labda útja, a bosnyák támadó ziccerét ugyan hárí­totta még Szűcs Lajos, az ismétlést azonban Heinz kí­méletlenül rúgta hat méterről a bal alsó sarokba. 0–3.

Schembri a Vasas után, a pápaiaknak is hármat lőtt

A második félidőre í­gy nem sok nyitott kérdés maradt. A Ferencváros több helyzete is volt, hogy növelje előnyét, ám Emil Miljkovic lehetőségénél menteni tudott Farkas, mí­g Csizmadia Csaba fejese után a lécről pattant ki a labda. A 75. és 76. percben azonban következett két újabb gól, előbb a csereként beálló Hector Morales gurí­tott a jobb alsóba, majd Schembri bombázott a léc alá. 0–5. A Pápának semmi sem jött össze ezen a mérkőzésen, hiszen a Csizmadia szabálytalansága miatt megí­télt büntetőt a sértett, Bárányos Zsolt kihagyta, í­gy a néhány hete még bűnbaknak számí­tó Habernek is kijutott az ünneplésből. A Ferencváros remek játékkal könnyed 5–0-s győzelmet könyvelhetett el, és a bajnokság első fele után a harmadik helyen áll.

További képek …

* * *

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Véber György: – Nem feldúlt, hanem rendkí­vül elkeseredett vagyok. Korábban két variációt képzeltünk el, az A-terv szerint felzárkózunk volna az élcsapatokhoz, ez úgy látszik nem fog megvalósulni. A B-terv szerint a bennmaradásért harcolunk, de ezt már lehet, hogy nem velem teszi a csapat. A Fradi megérdemelten győzött, gratulálok nekik. A folyamatos gyalázkodást egyre nehezebben tűröm. Még két meccsünk van idén, aztán majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. Én nem vagyok Morales, de sok dologból kezd elegem lenni.

Prukner László: – Fegyelmezetten, motiváltan játszott a csapat, és fontos három pontot szereztünk. Több jó meccsünk is volt az ősszel, nem tudnék egyet kiemelni, továbbra is az a célunk, hogy stabilizáljuk a formánkat.

André Schembri: – Ez egy nagyon fontos mérkőzés volt a számunkra, győztünk, folytatni tudtuk jó szériánkat, í­gy ragadni tudtunk a Videotonra, és egy bolyban vagyunk Debrecennel, és a Zalaegerszeggel. Ma száz százalékot nyújtott a csapat, és Justin Haber is alaposan kitett magáért a kapuban. Az első gólom volt a legnehezebb, akkor ballal kellett ellőnöm a labdát, egy nehéz helyzetben, de mindegyik nagyon fontos volt, a leglényegesebb pedig a három pont

Hector Morales első bajnoki gólját szerezte nálunk. Az argentin támadó csereként kapott lehetőséget a Pápa ellen, és meghálálta a bizalmat.

– Próbáltam megvalósí­tani azt, amit vártak tőlem, összességében elégedett vagyok a játékommal. Úgy érzem, most kezdek formába lendülni, hiszen először meg kellett szoknom az új környezetet. Egyre jobban összeszokunk a társakkal, azt hiszem, ez látszik is a játékunkon. Szeretnék majd minél többet játszani, idővel, pedig jó lenne a kezdőcsapatban szerepelni.

Marko Ranilovic derékbántalmai miatt Pápán újra Justin Haber állt a kapunkban. A máltai hálóőr kitűnő teljesí­tményt nyújtott, a meccs hajrájában megfogta Bárányos 11-esét is.

– Óriási nyomás alatt voltam, hiszen tudtam, hogy nem hibázhatok újra. Szerencsére jól ment a védés, a végén büntetőt is hárí­tottam, nagyon boldog voltam. Sokat köszönhetek Kakas László kapusedzőnknek, aki végig tartotta bennem a lelket. Két meccs van még hátra idén, természetesen szeretnék védeni, de majd a szakmai stáb eldönti, hogy kinek szavaz bizalmat. Mindenképp hat ponttal kalkulálunk, hiszen a harmadik helyről szeretnénk feljebb lépni.

(Az nso.hu, a Sport TV, az ulloi129.hu, a Ferencváros és a Pápa hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011010ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.19. 20:15, M4 Sport
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
Categories
04.15. 00:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső