2010.II.13. Ferencváros – REAC: 6-1 (edzőmérkőzés)

Ferenczi-tripla, Elding-dupla, Fradi-siker

A Ferencváros nagyon magabiztosan megverte 6–1-re a másodosztályú REAC-ot felkészülési mérkőzésen

Ferencváros – REAC: 6-1 (2-1)
Népliget, műfüves pálya, 600 néző, vezette: ?

Ferencváros: Megyeri – Csizmadia (Joaquin 75.), R. Wolfe, Balog Z., Stockley – Rósa D. (Tóth B. 65.), Doherty (Lipcsei 65.), Morrison – Shaw (Schembri 65.) – Ferenczi, Elding

REAC: Somogyi (Tóth P.) – Dinka, Tóth M., Cseri, Sallai – Dancs, Kiss (Gáspár B.), Kapcsos, Jeremiás – Torma (Birtalan), Pölöskey (Nagy K.)

Gól: Ferenczi (23.,78., 82.), Elding (31., 76.), Shaw (62.), illetve Pölöskey (27.)

A Ferencvárosnak nem okozott gondot a másodosztályú REAC legyőzése, bár az első félidő viszonylag szorosan alakult a felkészülési találkozón. Anthony Elding a 23. percben nagyszerűen tálalt Ferenczi István elé, aki nem hibázott a kapuval szemben, ám négy perccel később ismét egy Fradi-játékos lőtt gólt, de a REAC-nál kölcsönben szereplő Pölöskey Péter Megyeri Balázs kapuját vette be.

A 31. percben azonban az előbb még gólpasszt adó Elding betalált: 15 méterről volt eredményes. A szünet előtt már nem esett több találat, de a második félidőben annál több, igaz, csak a zöld-fehérek örülhettek.

Elding ismét előkészí­tő szerepet vállalt: beadása után rosszul fejelték ki a labdát a védők, a kipattanót pedig Paul Shaw értékesí­tette. A 76. percben megint Elding következett: nagyszerűen emelte át a labdát a kapus fölött távolról.

A 78. és a 82. percben szerzett gólokkal aztán Ferenczi állí­totta be a 6–1-es végeredményt.

Nyilatkozatok:

Craig Short vezetőedző:  – Nagyon elégedett voltam összességébe a csapattal. Örülök, hogy a csatáraink öt gólt is szereztek, ez remek dolog. Külön kiemelném Doherty és Csizmadia teljesí­tményét. Csizi nagyban kivette a részét a támadásokból, sokszor felfutott, amelyet nagyon jónak és értékesnek tartottam.

A REAC ellen mutatkozott be csapatunkban a máltai André Schembri, aki a találkozó után a 100% Fradinak nyilatkozott.

– Kiváló alkalom volt ez a debütálásra, hiszen jó meccset játszottunk – kezdte a középpályás. – Meglepett, hogy edzőmeccsre is ilyen sokan kijöttek, és végig buzdí­tottak minket a szurkolók, nagyszerű érzés volt. Még nehéz bármit mondani a saját teljesí­tményemről, hiszen van mit bepótolnom, egyelőre 60 százalékos állapotban vagyok, de dolgozom keményen, hogy minél előbb behozzam a lemaradást.

Ferenczi István egyre jobb formába lendül az edzőmeccsek során, a REAC 6-1-es legyőzéséből mesterhármassal vette ki a részét. A támadó elmondása szerint egyre jobban megérti magát Eldinggel. 

– Nagyon jó a csapat körül a hangulat és ez meglátszik a játékunkon, felszabadultak vagyunk. Talán elvben ekkora különbség nincs a két csapat között, de most nekünk kijött a lépés. Ugyan langyosabban kezdtünk, de aztán rengeteg helyzetet kidolgoztunk és akár lehetett volna nagyobb is a különbség. A felkészülés alatt begyakorolt játékelemek már visszaköszöntek, jól futunk be az üres területekre, ezt rengeteget gyakoroltuk. Amikor elvisszük az egyik oldalra a játékot, akkor a másikon mindig van üres területre érkező ember, akit meg lehet játszani. Ezekből számtalan lehetőséget dolgoztunk ki és gólokat is szereztünk belőlük. Eldinggel egyre jobban megértjük egymást. Ő is erőcsatár, mint én és azért is jó, hogy van, mert megosztja az ellenfél védőinek a figyelmét. Sokat futó, rakkolós játékos, ketten hatékonyak tudunk lenni. Nyilván még jobban fogjuk érezni egymást az idő előrehaladtával, de ha jönnek a sikerek a tétmeccseken is, akkor ez is könnyebben és gyorsabban fog menni. Az eddigi felkészüléseinken még nem fordult elő, hogy mesterhármast rúgtam volna, most ez megszakadt, de nem tulajdoní­tok neki különösebb jelentőséget. Majd a bajnokságban kell hozni a formánkat. Nem panaszkodom a jelenlegi formámra, remélem í­gy tudok teljesí­teni a folytatásban is. De nem szabad elfelejteni, hogy amí­g az NB II-ben folyamatosan rugdostam a gólokat, addig az első osztályban már nem ment annyira. Az én produkcióm nagyban függ a csapatjátéktól. Úgy érzem, hogy most jól össze van rakva a csapat és támadóbb szellemben játsszunk, mint eddig, több helyzetet alakí­tunk ki és í­gy több lehetőség is van a gólszerzésre.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az FTC Press alapján)

7 hozzászólás a(z) 2010.II.13. Ferencváros – REAC: 6-1 (edzőmérkőzés) bejegyzéshez

 • A regisztráció a legfontosabb. Meg kell egyezni. A nézőszám nem csökkenhet.

 • Elájulva azért nem vagyok, de ha a regisztráció körüli csetepaté is véget ér a mai módosí­tással, akkor végleg “hajlandó” vagyok bizakodni.

 • Igen, Elding gólja fantasztikus volt!!! És ma JÁTSZOTT a csapat 🙂

 • Az MTK is rúgott a két csapatnak kilencet + mi is.

 • Ezek szerint nem bí­rtad ki mérkőzés nélkül! 🙂

 • Amit Elding bevágott a félpályáról a léc alá, olyat egy szurkoló keveset lát életébe. Nagyon szép volt.

 • FTC Press: A Ferencváros labdarúgó csapata lejátszotta második hazai előkészületi mérkőzését a REAC ellen. Ferenczi István mesterhármasával, Anthony Elding duplájával, Paul Shaw pedig egy góljával járult hozzá a 6-1-es zöld-fehér győzelemhez. A mérkőzésen azonban nem csak a gólok száma, hanem a remek hangulat is örömteli volt, amely a közel ezer kilátogató szurkolónak volt köszönhető, akik a győztes találkozó végén igazi családias hangulatban gyűjtöttek aláí­rásokat, fotózkodtak a játékosokkal. A mérkőzés 65. percében debütált a Ferencváros szí­neiben az új máltai igazolás, Andre Schembri.

  Az első hazai gólra 23 percet kellett várni, amely Elding passzából, Ferenczi lövéséből született. A REAC nem sokkal később Pölöskey révén válaszolt a zöld-fehér gólra, de a döntetlen nem tartott sokáig. A 29. percben Doherty beadását Elding vette le, és 15 méterről bombázott a kapuba, megszerezve ekkor a 2-1-es ferencvárosi vezetést. A második játékrész 62. percében szintén Elding szerezte meg a labdát, lepasszolta Shaw-nak, aki magabiztosan értékesí­tette. A meccs egyik leglátványosabb jelenete ezt követően történt, amikor Elding félpályáról az ellenfél kapujába emelte a labdát, 4-1-re módosí­tva az állást. A szurkolók persze hatalmas üdvrivalgással dí­jjazták az új igazolás látványos megmozdulását. A végjátékban aztán ismét Ferenczi brillí­rozott két góljával; az egyiket Stockley beadásából 10 méterről, mí­g a másikat Tóth szabadrúgásának kippatanójából pár méterről lőtte a kapuba, elérve ezzel a 6-1-es végeredményt.

  Ferencváros- REAC 6-1 (2-1)

  Megyeri -- Csizmadia (Joaquin 75. p.), Wolfe, Balog, Stockley -- Morrison, Doherty (Lipcsei 65. p.), Rósa (Tóth B. 65. p.) -- Shaw (Schembri 65. p.) -- Ferenczi, Elding
  Gólszerzők:
  FTC: Ferenczi 23.p, 78.p, 82.p, Elding 31.p, 76.p Shaw 62.p,
  REAC: Pölöskey 27.p

  Craig Short vezetőedző: „Nagyon elégedett voltam összességébe a csapattal. Örülök, hogy a csatáraink öt gólt is szereztek, ez remek dolog. Külön kiemelném Doherty és Csizmadia teljesí­tményét. Csizi nagyban kivette a részét a támadásokból, sokszor felfutott, amelyet nagyon jónak és értékesnek tartottam.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.10.15::30 M4 Sport
OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ