2010.III.20. Paks – Ferencváros: 1-2

A Soproni Liga 19. fordulójában a 9. helyezett Paks a 10. helyen álló Ferencvárost fogadta. A két gárdának ez volt az első paksi összecsapása az NB I-ben. A vendégek a 34. percben Anthony Elding góljával szereztek vezetést, amit hét perccel később Vayer Gábor még kiegyenlí­tett, de az 50. percben Ferenczi István újra a Fradit juttatta vezetéshez, amire a hazaiaknak már nem volt válaszuk.

* * *

Gellei Imre nyilatkozott a mérkőzés előtt a paksiak honlapjának: – Egy igazán patinás budapesti csapatot, a Ferencvárost fogadjuk hétvégén. Bajnoki mérkőzésen először jár nálunk a Fradi, hiszen a Paks már a kizárásuk után került az élvonalba, és azóta ez az első szezonjuk. Egy igazi, embert próbáló, helyosztó mérkőzésről van szó, hiszen azonos pontszámmal állnak mögöttünk, igaz mi egy meccsel kevesebbet játszottunk. Azt, hogy ki tud elrugaszkodni a középmezőnytől, azt az ilyen mérkőzések döntik el. Mi igyekeztünk maximálisan felkészülni, és olyan taktikát fogunk alkalmazni, ami egy kezdeményező védekezésre épül. Hiszen a saját szurkolóinknak kimondottan aktí­v játékkal akarunk megfelelni, amit joggal el is várhatnak tőlünk, még akkor is, ha az ellenfelünk a Ferencváros. Érzékeny veszteség ért bennünket, mikor a Vasas elleni mérkőzésen Tököli Attila sárgát kapott, mivel az volt neki az ötödik, í­gy most nem léphet pályára. Nélküle kell megví­vni ezt a csatát. Nagyon bí­zom benne, hogy minden játékosom felnő a feladathoz, és átérzi ennek a meccsnek a súlyát. A szurkolóinkat pedig arra kérem, hogy segí­tsenek nekünk, és biztassák a csapatot!

Craig Short: – Természetesen győzelemre törünk, nem érhetjük be kevesebbel. Annak idején Angliában, játékosként is í­gy szoktam meg, másrészt két tavaszi mérkőzésünk már döntetlennel zárult, ezért is nyernünk kell. A jó védekezés részünkről kevés, célunk, hogy támadjunk és uraljuk a meccset. A Paks egyik legveszélyesebb, leggólerősebb csatára, Tököli öt sárga lapja miatt nem játszhat, de az egykori ferencvárosi Lisztes Krisztián szabadrúgásaira í­gy is oda kell figyelnünk, mert azok nagyon hatékonyak. Egyébként is általános magyarországi tapasztalatom, hogy a rögzí­tett szituációkban erősek a támadó csapatok, í­gy a szögletekre is fontos ügyelnünk. A másik oldalon pedig éppen az ilyen helyzeteket próbáljuk mi is minél jobban kihasználni.

* * *

A Fradinál Dragóner eltiltás, Rósa, Abdi és Fitos sérülés miatt nem léphetett pályára.

* * *

Paks – Ferencváros: 1-2 (1-1)
Paks, 6.000 néző, vezette: Solymosi (Lémon, Takács)

Paks: Kovács – Horváth L., Éger, Szabó J., Vári – Heffler (Bartha 83.), Böde, Fiola, Lisztes (Urbán 68.) – Kiss T., Vayer
kispad: Csernyánszki, Gévay, Nikolov, Tamási, Horváth S.
edző: Gellei Imre

FTC: Megyeri – Csizmadia, Tutoric, Balog Z., Stockley – Kulcsár D., Doherty, Morrison, Tóth B. (Wolfe 59.) – Ferenczi, Elding (Lipcsei 85.)
kispad: Haber, Adnan, Shaw, Alcantara, Schembri
edző: Craig Short

Gól: Vayer (41.) illetve Elding (34.), Ferenczi (50.)
Sárga lap: Lisztes (37.), Kiss T. (90+1.) illetve Kulcsár D. (20.), Tóth B. (49.), Tutoric (75.), Doherty (79.)

Kissé lagymatagon kezdődött a találkozó: az első tí­z percben az egyik oldalon egy Vayer-bombát, a másikon egy Kulcsár-lövést lehetett feljegyezni. Ráadásul a következő negyedórában méginkább visszaesett az iram: a félidő közepén Tóth lövését leszámí­tva gyakorlatilag semmi nem történt. Szerencsére a záró tí­z percre összekapták magukat a csapatok, és egy szögleltet követően előbb Elding szerzett vezetést a vendégek számára a 34. percben. (0–1). Két perccel később Kulcsár akár meg is duplázhatta volna a gólok számát, de Kovács kapus ezúttal hárí­tani tudott. A hajrá aztán a paksiak támadójáé Vayer Gáboré volt. Előbb távoli lövése okozott gondot Megyerinek, ám a 41. percben már ő is tehetetlen volt, miután a Kissel való kényszerí­tőzés után nyolc méterről bombázott a léc alá. (1–1).

Szerencsére a második félidő ugyanolyan élénken kezdődött, ahogyan az első befejeződött: már öt perc után zörgött a háló, miután Szabó hibájának köszönhetően – négy perccel később Gellei Imre le is cserélte a játékost – Ferenczi talált a kapuba. (1–2). A hátrányban lévő hazaiak egy fokozattal megint magasabbra kapcsoltak, két perccel később Vayer újra egyenlí­thetett volna, ám Megyeri ezúttal bravúrral védett. A paksiak elsősorban távolról próbálkoztak, de vagy a kapus védett – mint később Kiss lövésénél –, vagy nem találták el a kapu, mint Böde próbálkozásánál. A fővárosiak vezetésük tudatában eléggé visszaálltak, s ezt látva Gellei Imre az egykori ferencvárosi középpályás, Lisztes Krisztián helyére támadót (Urbánt) küldött a pályára. De ez sem használt, sőt a meccs végére mintha el is fáradtak volna a hazaiak. Urbánnak ugyan még volt egy-két í­géretes kí­sérlete, de ezzel el is lőtték a puskaporukat. A taktikusan játszó Ferencváros í­gy teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót, és jött fel a nyolcadik helyre a tabellán, mí­g a paksiak a tizedikre csúsztak vissza.

A mérkőzésen nézőcsúcs született. Zalaegerszeghez hasonlóan rengeteg vidéki Fradista volt kí­váncsi a csapatra.

* * *

Craig Short: – Nem kezdtük jól a találkozót. A félidőben mérges voltam, azt mondtam a játékosaimnak, hogy bár gólt szereztünk, de nem játszottunk jól. Az első félidőben Kulcsár került nagy helyzetbe, másnak is volt lehetősége, de a Paks állandó veszélyt jelentett számunkra. A végén pedig amikor szabadrúgást kaptak, attól tartottunk, hogy ebből akár gól is lehet. Örülök annak, hogy a félidei megbeszélésünk után a játékosaink megtették azt, amit kértünk tőlük. Doherty, Morrison, Balog jól játszottak. Tóth Bence helyett azért hoztam be Rafét, hogy Csizinek segí­sen. Úgy í­téltem meg, hogy ott szükség van erősí­tésre. Azért kapott lehetőséget mert úgy véltem, hogy az elmúlt két kupameccsen jól játszott.

Gellei Imre: – Nem érdemeltünk vereséget. Még úgy sem, hogy két válogatott játékos hiányzott, tőlünk Tököli, a Fradiból Dragóner. Az első játékrészben kiegyenlí­tett volt meccs, aztán elkövettünk egy nagy védelmi hibát, Ferenczi kihasználta ezt. De aztán mi voltunk a pályán, beszorí­tottuk az ellenfelet, és egy teljesen nyilvánvaló büntetőtől megfosztott minket a játékvezető, ami befolyásolta a mérkőzés végeredményét.

A három pontnak örülök, de a játékunkon még javí­tanunk kell – ismerte el önkritikusan Ferenczi. – Több helyzetet kell kidolgoznunk, í­gy teremtve magunknak még több esélyt a gólszerzésre.”

(Az nso.hu, a Ferencváros és Paks hivatalos honlapja, az ulloi129.hu, az FTC Press és az MLSZ adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2010.III.20. Paks – Ferencváros: 1-2 bejegyzéshez

  • A gyözelemnek én is örülők ,csak fájó szivvel nézem ezt a rakkolos élvezhetettlen focit

  • Sajnos a tabella és a gólkülömbség mutatja,hogy ez a társaság az utobbi 50 év leggyengébb Fradija.Nincs folyamatos játék, elképzelés,nehezen és lassan passzolnak.Mi sem jellemzö ,hogy a z első hosszú pontos beivelés Lipcsei Péter nevéhez füzödik.Ennek a csapatnnak a játékos keretének a 70 % a nem üti meg a klubb szintjét.Véleményem szerint Edling Ferenci Toth,Dragoner Morison,kulcsár,Balogh,Rosa és Abdi az aki valamilyen szinten elfogadható

  • Ez úgy kellett, mint egy nagy szelet kenyér a töltött káposztához! Gratulálok Ferenczi Pistának. Ma sem voltunk jók, de harcolt és küzdött a csapat, amit én mindig tudtam értékelni. Szerencse, hogy van két ilyen csatárunk akik szinte a semmiből is tudnak gólt szerezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ