2010.III.23. LK, Haladás – Ferencváros: 4-1

Elvesztette veretlenségét a Ferencváros a labdarúgó Ligakupa középdöntőjében. A kedd esti szombathelyi mérkőzést két döntetlennel váró fővárosi zöld-fehérek hiába futballoztak veszélyesebben az első félidőben, a Haladás Kenesei Krisztián góljával vezetést szerzett a szünet előtti percekben. A folytatásban Simon Attila a vendégek és a partjelző által lesnek vélt szituációból növelte az előnyt, és bár a Fradi büntetőből szépí­tett, a Haladás két újabb góllal fölényessé tette győzelmét. A vendégek Joaquí­n 88. percbeli kiállí­tása miatt tí­z emberrel fejezték be a találkozót.

* * *

Róth Antal, a Haladás edzője: – Szeretnénk végre megszerezni első győzelmünket a Ligakupában – mondta a szombathelyiek hivatalos honlapjának Róth. Hasonló mérkőzésre számí­tok, mint amilyen volt a két Üllői úti találkozásunkkor. Bí­zom benne, hogy tartósabban tudunk a mérkőzés folyamán dominálni, és hogy a játékunk nem lesz annyira hullámzó. A Fradi személyi összetételben ugyan változtatott, de játékstí­lusban mindkétszer ugyanazt próbálta játszani, úgyhogy következetesen azt gondolom, hogy a holnapi meccsen is ebben a játékrendszerben fognak játszani. Az eredményeiket látva nem biztos, hogy jó volt az a megállapí­tás, hogy egy gyenge Fraditól kaptunk ki annak idején a bajnoki meccsen. Mindenképpen egy jó meccsre van kilátás. Győzni akarunk, tehát minél kevesebbet szabad hibáznunk. Nem teszünk különbséget, még aránybeli eltolódást sem védekezés és támadás között. Ha nálunk van a labda, akkor technikailag pontosan és célratörően kell játszanunk, ha meg védekezünk, akkor pedig minél hamarabb visszaszerezni azt az ellenféltől.

* * *

Haladás – Ferencváros: 4-1 (1-0)
Szombathely, 300 néző, vezette: Szilasi (Gyűrűsi, Mohos)

Haladás: Szép – Csontos, Paternotte, Kuttor, Devecseri (Nagy 81.) – Diouf (Skriba 61.), Rajos, Lattenstein (Szakály 69.), Sipos (Rácz 46.) – Irhás, Kenesei (Simon 46)
kispad: Rózsa, Kovács
edző: Róth Antal

FTC: Haber – Joaquin, Dragóner, Alcantara, Sváb – Schembri, Lipcsei, Adnan, Kulcsár D. – Shaw, Mamic
kispad: Hermány, Nyilasi B., Vattai, Papp M., Gárdos, Szabó R., Takács R.
edző: Craig Short

Gól: Kenesei (44.), Simon (53.), Irhás (66.), Skriba (79.) illetve Lipcsei (65. – 11-esből)
Sárga lap: Kuttor (20.), Lattenstein (42.), Paternotte (64.), Szakály (87.) illetve Joaquin (52.), Adnan (82.)
Kiállí­tva: Joaquin (88.)

Kenesei Krisztián 5. percbeli lövése jelentette az első veszélyt a kapukra, ám a szombathelyi csatár lövése után a labda éppúgy mellément, mint a 12. percben Alcántara fejesénél a másik oldalon. A folytatásban a ferencvárosiak játszottak fölényben, és Szép Tamásnak kétszer is nagyot kellett védenie: a szombathelyi kapuvédő előbb Bojan Mamic fejesét hárí­totta vetődve (26. perc), majd Kulcsár Dávid lövését – ennél az akciónál szerencséje is volt Szépnek, hiszen Kulcsár lövése előtt Mamic a kapufát találta telibe (34.). A játékrész hajrája a Haladásé volt: a 41. percben Devecseri Szilárd távoli lövését még könnyedén védte Justin Haber, ám három perccel később már tehetetlen volt a máltai kapus – a Sipos Norbert nagyszerű passzával kiugró Kenesei elhúzta mellette a labdát, majd a hálóba lőtt. 1–0.

A szünet után szombathelyi részről Diouf, a vendég zöld-fehérektől Kulcsár veszélyeztetett, a kapusok a helyükön voltak. Az 53. percben növelte előnyét a hazai csapát: Irhás lódult meg a jobb oldalon, megjátszotta a labdát, és bár a partjelző lest intett – a ferencvárosi védők meg is álltak –, a játékvezető továbbengedte a játékot, mert a labda egy vendégjátékos lábáról került középre. Simon Attila lecsapott rá, és 16 méterről a hálóba lőtt. A gólt követően reklamáló fradisták közül Alcántara sárga lapot kapott. 2–0. Az 56. percben Diouf hagyott ki nagy helyzetet, majd a másik oldalon megint Szép védett nagyot Joaquí­n lövésénél – Mamic hiába lőtt a kapuba, a játékvezető lest jelzett. Két gyors gól érzékeltette, hogy élénk lesz a hajrá: a 65. percben Lipcsei magabiztosan végrehajtott 11-esből szépí­tett, miután Paternotte felvágta Mamicot a 16-oson belül. 2–1. Két percre rá megint kettővel „ment” a Hali, Irhás ugyanis 13 méterről a kapuba lőtte a Simon Attilától kapott labdát. 3–1. A Fradi nem adta fel, a 71. percben Mamic újra nagy helyzetbe került, a kapus mellett ellőtt labdáját Kuttor a gólvonal elől vágta ki. A Hali kapuja előtti sakkot odaát matt követte: Rajos jobb oldalról í­velt középre, és a csereként beálló Skriba Máténak arra is volt ideje, hogy levegye a labdát, mielőtt a kapuba lőtt. 4–1. A 88. percben Joaquí­n megkapta a második sárga lapját, í­gy a Ferencváros tí­z emberrel fejezte be a mérkőzést.

* * *

Craig Short: – A támadójátékunkkal nem volt igazából baj, sok helyzetet alakí­tottunk ki, ezt a statisztika is jól mutatta, viszont pontatlanok voltunk. 14 kapuralövésünk volt nekünk és 10 a Haladásnak. Egyáltalán nem használtuk ki a lehetőségeinket, ellenfelünk viszont sokkal jobban. Sokkal pontosabbaknak kell legyünk a befelyezéseknél, hiszen Mamicsnak sem egy alkalma adódott a gólszerzésre. Mindenképpen javulnunk kell a védekezésben, mert az gyenge volt.

Róth Antal (Haladás):Az első félidőben szerintem a Fradi jobban ránkerőltette az akaratát, de fogalmazhatnék úgy is, hogy kevésbé tudtuk megvalósí­tani, amit szerettünk volna. A védekezésünk nem volt stabil, és a támadójátékunk meg pontatlan volt. Talán három olyan kí­nálkozó lehetőségünk volt, amit technikai pontatlanságok miatt nem tudtunk befejezni. Végül egy jó pillanatban, idegnyugtató góllal tudtunk az öltözőbe vonulni a félidőben. A Fradi szeretett volna kiegyenlí­teni, ami viszont lazí­totta a védekezésüket, ez pedig megkönnyí­tette a támadójátékunkat. A látottak alapján megérdemelten vertük ma meg a Ferencvárost.

(Az nso.hu, az FTC Press és a Haladás hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2010.III.23. LK, Haladás – Ferencváros: 4-1 bejegyzéshez

  • Ez a mecs is bebizonyitotta hogy a mai csapatban milyen sok a tehetségtelen nem fradi szintü próbababa kapott szerödést.A kölcsön adott Fülöp,Pisanjuk,Pölöskei,Kovács, mind fiatal és fejlödő képes.Az itt maradt Mamics Doherti,Stokley,akét Spanyol ,Adnan NB 3 as szint ,Shaw már csak a mult.A fiatalokat kell játszatniVagy azokat vissza szerezni akit az utolsó 5 évben elengedtek..

  • Erre inkább nem í­rok semmit. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
12.10.18:00 M4 Sport
OLDALAK
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
12.17.16:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ