2010.IV.30. Ferencváros – Újpest: 0-1

A helyzeteivel jobban sáfárkodó Újpest 1–0-ra nyert a Ferencváros otthonában a Soproni Liga 25. fordulójának rangadóján. A mérkőzés egyetlen találatát Kabát Péter szerezte a 35. percben, mí­g a Ferencváros csak helyzetekig és – háromszor is – kapufáig jutott.

* * *

Craig Short (Ferencváros): – Pontosan tudom, milyen fontos mérkőzés vár ránk, hallottam, tapasztaltam már a Ferencváros-Újpest találkozóról éppen eleget, meg aztán Angliából jöttem, nekem nem újdonság, mi az a derbi. Beigazolódott az a reményem, hogy az élklubok ellen jobb teljesí­tményt nyújtunk, egyrészt, mert képesek vagyunk felnőni a szintjükre, másrészt, mert ők is nyerni, futballozni akarnak, ez által előttünk is több lehetőség nyí­lik. Most is ezt várom, és azt, hogy biztonságos védekezésből indí­tott támadásaink sikerrel járnak. Ha í­gy lesz, akkor nem csak az edzősködésem alatti veretlenségünket őrizzük tovább.

Mészöly Géza (Újpest): – Már hétfőn lehetett érezni, hogy milyen mérkőzés vár ránk pénteken. Az edzéseken eddig sem volt probléma a munkával, de az elmúlt napokban mindenki kétszeresen odatette magát. A siker az apró részletekből áll összes, és ezek alapján optimista vagyok, mert látni lehet, hogy a játékosok mindent megtesznek a sikerért. A csapat edzőjeként hosszú idő után újra kellemes problémákkal kell megküzdenem, mivel sem sérültünk, sem eltiltottunk nincs, ezért az jelenti a legnagyobb gondot számomra, hogy ki maradjon ki a keretből. Azok a játékosok, akik végül nem léphetnek pályára az Üllői úton, nagyon profin vették tudomásul a döntést, és ugyanúgy segí­tették a többiek munkáját, mint korábban.

* * *

Doherty eltiltás, Fitos, Joaquí­n, Wolfe,  Kulcsár és Tóth sérülés miatt nem állt Craig Short rendelkezésére.

* * *

Ferencváros – Újpest: 0-1 (0-1)
Albert stadion, 10.000 néző, vezette: Kassai (Erős, Szpisják)

FTC: Megyeri – Csizmadia, Dragóner, Tutoric, Stockley – Rósa, Adnan (Abdi 60.), Morrison (Lipcsei 74.), Schembri (Shaw 70.) – Elding, Ferenczi
kispad: Haber, Alcantara, Balog Z., Vass
edző: Craig Short

Újpest: Balajcza – Takács, Vaskó, Vermes, Pollák (Szokol 78.) – Simek, Vasziljevic, Korcsmár, Barczi (Kovács 81.) – Kabát, Rajczi (Tóth N. 87.)
kispad: Horváth, Varga, Demjén, Foxi
edző: Mészöly Géza

Gól: Kabát (35.)
Sárga lap: Csizmadia (49.), Elding (74.), Ferenczi (89.) illetve Vasiljevic (45.), Takács (69.)

A hazaiaknál Tóth Bence helyett a máltai André Schembri került be a kezdőcsapatba, mí­g az újpestiek összeállí­tásában nem volt meglepetés.

Először a 8. percben ugorhattak fel a helyükről a hazai nézők – persze csak azok, akik amúgy ülve nézték a találkozót –, amikor Rósa Dénes beadása í­géretesen kanyarodott középre, ám a labda nemcsak Balajcza Szabolcs, hanem Ferenczi István feje fölött is elszállt. Rósa nem sokkal ezután ismét a figyelem középpontjába került, ekkor egy lövéssel próbálkozott, amely nem sokkal kerülte el a vendégek kapuját. A félidő feléhez értek a felek, amikor kisebb tűzijátékot láthattak a nézők Balajcza kapuja előtt: jobb oldali szögletet követően Djordje Tutorics fejesét védte az újpesti kapus, ám a vendégek nem tudtak felszabadí­tani. Ahmed Adnan egy csellel becsapta védőjét, majd lövéssel próbálkozott, ám Balajcza hatalmas bravúrral kapufára tudta ütni a labdát, a kipattanót pedig Csizmadia Csaba bombázta centikkel a léc fölé. Megyeri Balázs talán már kezdte úgy érezni, hogy az újpestiek „elfelejtették” őt és a kapuját, amikor a vendégek megszerezték a vezetést. Jobb oldali beadás után a túloldalon helyezkedő Barczi Dávidhoz került a labda, a fiatal játékos Kabát Péter elé tálalt, aki jobbal védhetetlenül lőtt a bal felső sarokba. Kabátot biztos nem zárják a szí­vükbe a ferencvárosi drukkerek, hiszen a két csapat őszi bajnokiján is betalált ellenük. 0–1. Nem sok – néhány centi – hiányzott hozzá, hogy a Ferencváros még a szünet előtt egyenlí­tsen, ám Rósa lövése a lécről a gólvonal elé vágódott le. Szinte az ellentámadásból növelhette volna előnyét az Újpest, ám Simek beadása után Rajczi csúsztatása ugyancsak nem sokkal elkerülte a jobb oldali kapufát. A pihenőre í­gy is Mészöly Géza csapata vonulhatott előnnyel.

Kabát küldi el Morrisont “gyufáért”

A fordulás után nagy Fradi-rohamokra lehetett számí­tani, ám ezek elmaradtak. A zöld-fehérek nem igazán tudtak mit kezdeni a vendégvédelemmel, egy veszélyesnek tűnő, ám végül Balajcza ölében elhaló lövést leszámí­tva nem volt miért idegeskedniük az újpestieknek. A mérkőzés előtt kifeszí­tett transzparens szerint a fradisták a markukban tartják ellenfelüket, ám ekkor úgy tűnt, hogy a lilák tartják kezükben a mérkőzést. Ezzel együtt nem nyugodhattak meg, mivel a játék többnyire az ő tizenhatosuk előtt zajlott. Craig Short cserékkel próbálta veszélyesebbé tenni csapatát: Adnan helyén Liban Abdi, Schembri helyén pedig Paul Shaw folytatta. Negyedórával a vége előtt teljesült a hazai szurkolók óhaja: Lipcsei Péter is pályára lépett – az utolsó, Újpest elleni derbijén. Hogy a kapufák ezen a napon nem a hazaiakkal voltak, az a 77. percben harmadszor is bebizonyosodott: Abdi passza után Ferenczi találta el a jobb oldali kapufa tövét. A hajrában minden erejét mozgósí­totta a hazai gárda, de az egyenlí­tő gól nem jött össze neki. Egyszer Balajcza védett óriásit, majd Ferenczi szabálytalankodása miatt érvénytelení­tette Kassai Viktor Elding gólját, végül pedig a 92. percben Rósa hatalmas helyzetben mellé helyezett.

A Ferencváros tavaszi veretlensége í­gy megszakadt, Mészöly Géza viszont edzőként továbbra sem kapott ki az Üllői úton.

További képek …

* * *

Craig Short (Ferencváros): – Nagyon sokat jelentett, hogy ki szerzi meg a vezetést. Megvoltak a lehetőségeink, háromszor lőttünk kaputát, élni kellett volna a lehetőséggel. Nagyon jól védekeztek, taktikailag szervezettek voltak, fegyelmezettek. Számomra csalódás volt a mieink játéka a második félidőben, úgy játszottunk, mintha kétgólos hátrányban lettünk volna. Ilyen mérkőzésen óriási a feszültség, ezt érezni is lehetett. Volt olyan lehetőségünk Schembri révén, amit ha beváltottunk volna, máshogy alakult volna a meccs, de az Újpest lőtte az elsőt, ez döntőnek bizonyult. Azért hoztam be Abdit, mert ő megváltoztathatta volna a játékot, hogy ne csak í­veljünk, benne volt fantázia. Azért nem kezdett, mert ő sem játszott kilencven percet három-négy hete. Shaw sem játszott régen, de mindenképpen gólt kellett volna szereznünk, és benne benne van a gól. Adódott előtte helyzet is, de az ellenfél kapusa megakadályozta a góljait.

Mészöly Géza (Újpest): – Igazi derbi volt, hogy ilyen legyen az Üllői úton. Ennek jegyében telt el az első negyedóra, hatalmas feszültség volt a pályán, hatalmas taktikai csata dúlt. Fontos volt nekünk, hogy az első félidőben sikerült gólt szerezni. Taktikailag hihetetlen fegyelmezett volt ma a csapat, amit megbeszéltünk, maradéktalanul megvalósí­tották a játékosok. A második félidőben a Fradi mindent feltett egy lapra, hihetetlenül támadta a kapunkat, de a védőinknek és a középpályásainknak helyén volt a lelkük. A Fradinak három kapufája is volt, nagyon nyomtak, de nekünk is voltak helyzeteink – Rajczi fejese, vagy amikor az első félidőben el tudta vinni Megyeri mellett a labdát. Nagy meccs volt, és fontos három pont. Szerettünk volna támadni a második félidőben. Amikor elveszí­tettük a labdát mindenki azonnal visszaállt. Nehéz úgy játszani, hogy az ellenfél állandóan felí­vel, de úgy érzem lehetett volna több lehetőségünk is. Mi egy kicsit jobban örülünk ez igaz, de mindkét csapat nagyot alkotott, és régen volt itt ilyen ní­vós mérkőzés, mint most.

Djordje Tutoric – Úgy érzem nem érdemeltünk vereséget, rengeteg helyzetünk volt, de el voltunk elől átkozva – mondta honlapunknak Djordje Tutoric. Az Újpest szinte a semmiből lőtte a gólját, de nincs mit tenni az eredmény őket igazolja, í­gy gratulálok nekik. Nagyon élveztem a hangulatot a szurkolóink fantasztikusak voltak, ők győztek a lelátón, sajnos mi kikaptunk a pályán. Sajnálom a szurkolókat, hiszen csalódást okoztunk nekik.

Liban Abdi – Úgy érzem nem ment rosszul, de ez mit sem ér ugyanis kikaptunk – mondta az Üllői129-nek Liban Abdi. Hiányzott már a játék, jól éreztem magam a pályán. Bejöttek a cselek és éreztem a közönség szeretetét. Remélem a Győr ellen ismét visszatérünk a helyes útra. Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt, ez a közönség ennél többet érdemelt volna.

(Az nso.hu, az ulloi129.hu, az nb1.hu, az FTC Press, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ adatbankja alapján)

6 hozzászólás a(z) 2010.IV.30. Ferencváros – Újpest: 0-1 bejegyzéshez

  • Nem kell ezt ragozni, negatí­v gólkülönbség, a legkevesebb gólt lövő csapat vagyunk. Aki pedig jóban van a labdával -- Schemri, Abdi -- pedig nem hogy szerepet nem kapott eddig, de még a padra sem fér oda a legtöbbször. Nem folytatnám a gondolatmenetet, mert nem szeretnék megbántani senkit, azt a kifejezést meg, hogy ki a Fradi szintű játékos nem szeretném használni, mert nem én fizetem a zenészt.

  • Lehet, hogy ezért a hozzászólásomért jónéhányan le akarják szedni a fejemet majd.

    A Debrecen-Videoton-Újpest “meccshármas” eredményei azt mutatják, hogy a mi csapatunk most erre képes. A három ellenfél közül csak az újpestiek vették igazán komolyan a mérkőzést. A Loki és a Vidi valahogyan belülről elhitte, hogy csak elég kivinni a mezt a pályára. Ezek ellen elég volt a hajtás. Az Újpestiek számára ez volt az év legfontosabb meccse. És ők most ennyivel jobbak. Nekik az az egy bement, nekünk semmi. Pedig volt már, amit bent láttam…

  • Pilu, sajnos velük pofozógépek lennénk. nincs utánpótlásunk (sem).

  • Karcsi az a baj,hogy a pályára lépő 14 játékos közül csak 6 volt magyar.Ez szerintem elég elkeserí­tő ránk nézve.Miért nem játszatnak több fiatalt.Ezeket az eredményeket amiket tavasszal produkáltunk elértük volna Vassal,Nyilasival,Sajóval,Bogátival és a többi fiatal játékosunkkal is.Ezért felesleges idehozni sokad rangú külföldieket kik semmit nem javí­tanak a játékunkon.

  • Az a baj, hogy az általunk agyonszidott Simek 5 méteren 10-et vert Stockleyra + még van egy-kettő :(.

  • Amióta nézek Fradi meccsket 2003-2004 óta, a sors különös fintora hogy én még nem láttam hogy a Fradi letudta volna győzni az Újpestet (A Ligakupa nem számí­t), azt hittem ezen a meccsen sikerülni fog erre tessék, a szokásos vereség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ