2010.IX.1. Ferencváros – Győri ETO: 3-0

A Ferencváros hazai pályán 3–0-ás győzelmet aratott a Győri ETO felett a labdarúgó NB I 5. fordulójának záró mérkőzésén. A fővárosi zöld-fehérek mindkét félidő elején betaláltak és Marek Heinz duplájával, illetve André Schembri találatával megérdemelten szerezték meg a három bajnoki pontot.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Gerstl Alexander, az FTC zRt. elsőszámú vezetője elmondta, reményei szerint még érkezhet játékos a keretbe.

– Még egy-két labdarúgó érkezésére van esély. Jöhet külföldről is játékos, de azt sem zárjuk ki, hogy itthonról igazolunk, Lencse László azonban nem lesz a Ferencvárosé. A másik fő feladatunk, hogy minél több nézőt csalogassunk ki az ETO elleni hazai meccsre. Ugye már köztudott, hogy a regisztrált drukkerek ingyen jöhetnek be. Bí­zunk abban, hogy ez a szép ajándék még több drukkert hoz ki a stadionba, nyolcezer ember jelenléte sem lenne csalódás, de legalább 10 ezer drukker érkezésére számí­tunk. Szándékosan nem egy alsó régióba tartozó együttes ellen csináljuk ezt az akciót, hanem egy igazi rangadón, hiszen egy nemzetközi kupában vitézkedő együttes lesz az ellenfelünk.

Pintér Attila: – Nagyon sok és komoly problémánk van, de ezek ellenére szeretnénk eredményes mérkőzést játszani az Üllői úton. A rendelkezésünkre álló játékosoknak át kell érezniük a meccs fontosságát és mindent meg kell tenniük a sikerért!

Józsi György: – Masszí­van fog játszani ezúttal is az ETO. Lesznek majd hiányzóik, de ezzel nem kell foglalkoznunk, inkább arra kell ügyelnünk, hogy meglepjük őket. Reméljük, ezúttal nem lesznek olyan nagy hibák a játékunkban, mint az utolsó hazai meccsünkön. Az ETO tavasszal alig kapott gólt, most rövid idő alatt kaptak háromszor is kettőt, főként amiatt, mert már több helyzete akadt az ellenfélnek. Ezt kell nekünk is erőltetni, akkor lehetünk eredményesek. Úgy gondolom, Kink balról indulva képes volt szinte a semmiből gólokat szerezni, ő hiányzik most az ETO-nak, amely ennek ellenére továbbra is egy jó csapat, de remélem, itthon tartjuk a három pontot.

* * *

Fitos, Dragóner, Tutoric  és Haber sérülés, Stanic és Rodenbücher eltiltás miatt nem állt ma Prukner László rendelkezésére.

* * *

A mérkőzés:

Ferencváros – Győri ETO: 3-0 (2-0)
Albert Stadion, 10.000 néző, vezette: Bede (Medovarszki, Ví­gh)

Ferencváros: Ranilovic – Balog Z., Csizmadia, Junior (Pölöskey 86.) – Rósa, Józsi, Maróti, Tóth B. (Jakimovski 81.), Andrezinho (Adriano 68.) – Heinz, Schembri
kispad: Mester, Danquah, Fülöp N., Gárdos
edző: Prukner László

Győri ETO: Stevanovic – Völgyi, Fehér, Babic, Szabó O. – Ji Parana (Kiss M. 70.), Tokody, Ganugrava, Trajkovic (Aleksidze 55.), Eugene (Koltai 25.) – Bougerra
kispad: Sánta, Dinjar, Sharashenidze, Nagy Á.
edző: Pintér Attila

Gól: Heinz (1., 16.), Schembri (47.)
Sárga lap: Rósa (67.) illetve Eugene (9.), Völgyi (25.), Stevanovic (67.), Ji Parana (67.), Fehér (78.)

A Ferencváros vezetői ingyenessé tették a belépést a Győri ETO elleni mérkőzésre, azt azonban valószí­nűleg a Fradi illetékesei is tudják, hogy a szurkolókat elsősorban nem a „szabad bejárással” lehet visszacsalogatni, hanem a versenyképes, látványos játékkal. Nos, Prukner László együttese az ETO elleni első félidőben mindent meg is tett ezért: a hazaiaknak mindössze harminc másodpercre volt szükségük az első gólhoz, majd a folytatásban is irányí­tották a mérkőzést. A kezdés után a támadást végül befejező Marek Heinztől indult az akció, Rósa Dénes elől tisztáztak a vendégek, ám aztán bizonytalankodtak és röviden szabadí­tottak fel: a labda visszakerült Heinzhez, aki 24 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 1–0. A 16. percben pedig ismét villant Heinz, Balog Zoltán jobb oldali beadása átszállt a rengeteget bizonytalankodó (és hamar le is cserélt) Eugene feje felett, a cseh támadó pedig az átvétellel becsapta védőjét, Tokody Tibort és lövőhelyzetbe került, majd az ötös sarkáról a jobb felső sarokba zúdí­totta a labdát. 2–0. A fővárosiak a kétgólos előny birtokában is irányí­tották a találkozót, Heinznek labdája volt a harmadik góljához is, André Schembri pedig be is talált, igaz, gólját kezezés előzte meg, í­gy Bede Ferenc érvénytelení­tette a találatot. A máltai egyébként is nagyon aktí­van és jól játszott, mellette a támadások szervezéséért felelős Andrezinhót is ki kell emelni jó meglátásai miatt. Az ETO Ji-Paraná révén csupán a 36. percben próbálkozott először kapura lövéssel (akkor is szabadrúgásból), Koltai Tamás beállí­tásával ugyanakkor aktí­vabb lett a kisalföldi együttes.

Pintér Attila együttese azonban a második játékrészben is elkövette azt a hibát, amit a meccs elején – azaz gólt kapott. Történt ugyanis a 47. percben, hogy Tóth Bence elől a jobb oldalon behátráltak a védők, a középpályás megpattanó lövését pedig a lesgyanús helyzetből induló André Schembri három méterről a kapuba kotorta. A máltainak ez volt az első találata a magyar élvonalban. 3–0. Pintér Attila Rati Alekszidze beállí­tásával reagált a történésekre, veszélyesebb is lett az ETO, Ji-Paraná félpályáról majdnem gólt szerzett, majd Fuad Bugerrának is akadtak lehetőségei, ezek azonban kimaradtak. A Ferencváros könnyed, 3–0-ás győzelmet aratott az előző szezon bronzérmese felett, és tartja a lépést az élmezőnnyel.

További képek itt és itt …

* * *

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Marek Heinz: – A 3–0 ellenére ez nem volt sima győzelem, szoros meccset játszottunk a Győrrel, de szerencsére a korai gól sokat lendí­tett a csapaton… Nagyon jól éreztem magam a pályán, jól ment a játék nekem és a csapatnak is. Ritkán játszik az ember ilyen közönség előtt, fantasztikusak voltak a drukkerek. Jól érzem magam Budapesten, a csapat is jó, bár bevallom, féltem Pesttől, ugyanis nem szeretem a nagyvárosokat. A szezon előtt sokat töprengtem a visszavonuláson, örülök, hogy máshogy döntöttem … Tudom, mit jelent egy derbin pályára lépni és tisztában vagyok azzal, mit jelent a szurkolóknak az Újpest elleni mérkőzés, ezért már nagyon várom a következő fordulót.

Prukner László: – Büszke vagyok a csapatomra és megemelem a játékosaim előtt a képzeletbeli kalapomat. Minden játékosom dicsértet érdemel, de nem szabad túlértékelni ezt a győzelmet, hiszen ezért is három pont járt. Az a lényeg, hogy lépdelünk előre azon az úton, amit elterveztünk, és ott tudunk maradni az élmezőnyben. Mindenkinek meg kell harcolnia a csapatba kerülésért, í­gy az újonnan érkezőknek is, de remélem erősí­tést fognak jelenteni.

Pintér Attila: – Az első két gólnál gyerekes hibát követtünk el, csakúgy mint a Dinamo Zagreb ellen, és sajnos nagyon megfogta a csapatot, hogy harmincöt másodperc után már vezetett a Fradi. Az első gól után úgy játszottunk, ahogy szerettük volna, aztán jött egy újabb elkerülhető találat. Null-kettő után voltak helyzeteink, és volt egy meg nem adott gólunk is, amit nem értek. Ugyanakkor a legnagyobb lehetőségeinket is kihagytuk, úgy tűnt, ha reggelig játszunk, akkor sem szerzünk gólt. Voltak hiányzóink, de nem emiatt, hanem az egyéni hibák miatt kaptunk ki. Sajnos, az új játékosokkal még nem tudtunk annyit együtt dolgozni, hogy megfelelően beilleszkedjenek. Dolgozunk tovább, jó úton vagyunk.

(Az nso.hu, az ulloi129.hu, a Ferencváros és a Győr hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2010.IX.1. Ferencváros – Győri ETO: 3-0 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső