2010.IX.26. Vasas – Ferencváros: 1-3

A Ferencváros André Schembri három góljával 3–1-re legyőzte a Vasast a labdarúgó NB I nyolcadik fordulójának vasárnapi mérkőzésén. A találkozón a piros-kékek kapusa, Végh Zoltán beállí­totta Kuttor Attila 560 mérkőzéses élvonalbeli rekordját.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Gianni Dellacasa: – Hogy készen állunk-e a mérkőzésre? A héten elvégzett munka után azt mondom, igen. A szerdai kupameccsen pontot tettünk a rossz sorozat végére, újra éreztük a győzelem í­zét. A sikeres folytatáshoz egységre, akaratra és alapos koncentrációra lesz szükségünk. Próbáltuk feltérképezni vasárnapi ellenfelünk sajátosságait, azt gondolom sikerült felkészülni belőlük. Erős csapattal találkozunk, amelynek sok fontos láncszeme van, í­gy például Rósa Dénes a szervezőmunkájával, Junior a felfutásaival, vagy akár a nagyon jó képességekkel rendelkező Tóth Bence. De jó csapat a Vasas is, és ezt feltétlenül meg akarjuk mutatni.

Prukner László: Elsősorban önmagunkat kell legyőznünk, ha ez sikerül, akkor nyerhetünk a Vasas ellen. Szakmai tanulságokat is hozott az elmúlt két hét, el kell dőlnie például annak, hogy kik azok akikre hosszú távon lehet számí­tani, és kik azok, akikre nem. Továbbá nagyon fontos a jövőre nézve, hogy mentálisan összeszedje magát a csapat. Nem jó, hogy a vezéregyéniségek közül többen sérülés miatt – Tutoric, Dragóner, Heinz – nem állhatnak a rendelkezésünkre. Az elmúlt évek legerősebb Vasas-kerete a mostani, több játékrendszerre is képes, nem lehet fix sablonra számí­tani. Nem szabad semmiféle következtetést levonni a Vasas előző két vesztes meccséből, hiszen annál jobb játékra képes ellenfelünk.

* * *

Fitos, Dragóner, Tutoric és Heinz sérülés miatt nem állt Prukner edző rendelkezésére.

* * *

A mérkőzés:

Vasas – Ferencváros: 1-3 (0-2)
Illovszky Stadion, 3.500 néző, vezette: Kassai (Erős, Vámos)

Vasas: Végh – Balog Zs., Arnaut (Loussaief 21.), Kovács G., Gáspár, Katona (Phantkhava 69.) – Bennunes, Pavicevic, Bakos (Lázok 46.), Németh N. – Ferenczi
kispad: Tulipán, Mileusnic, Hrepka, Polényi
edző: Giovanni Dellacasa

Ferencváros: Ranilovic – Rodenbücher, Csizmadia, Balog Z., Junior (Adriano 55.) – Schembri (Kulcsár D. 86.), Rósa, Maróti, Stanic, Andrezinho – Miljkovic (Józsi 73.)
kispad: Mester, Abdi, Tóth B., Stockley
edző: Prukner László

Gól: Schembri (22., 30., 53.) illetve Lázok (52.)
Sárga lap: Pavicevic (23.) illetve Schembri (31.), Miljkovic (46.), Maróti (63.)

Végh Zoltán beállí­totta Kuttor Attila 560 élvonalbeli mérkőzéses rekordját! A Vasas kapusa 1989-ben, tizennyolc esztendősen a Veszprém játékosaként mutatkozott be az NB I-ben, s úgy lehet a jövő héttől egyedüli csúcstartó, hogy pályafutása során egy évig nem gyarapí­thatta NB I-es mérkőzéseinek számát, mert 1995-ben egy esztendőre az izraeli Hapoel Haifához szerződött.

A Ferencváros kezdte nagyobb mezőnyfölényben a mérkőzést, de helyzetek sokáig az egyik oldalon sem adódtak. A 22. percben aztán egy remek egyéni megmozdulás után megszerezte a vezetést a vendégcsapat, miután Emil Miljkovic osztott ki egy fantasztikus gólpasszt.

A bosnyák csatár a bal oldalon kapott labdát, Bakos Szabolcs és Balog Zsolt között betört a tizenhatoson belülre, majd Kovács mellett is elfutott, és az alapvonalról visszagurí­tott az érkező André Schembrinek, aki négy méterről a hálóba pörgetett. (0–1). Nyolc perccel később következett az újabb szép Fradi-gól: Schembri és Szrdjan Sztanics kényszerí­tőzött a Vasas tizenhatosának jobb oldalánál, előbbi lefordult a védőjéről, majd a visszakapott labdát 14 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtte. (0–2). A második vendég gól után többet birtokolta a labdát a Vasas, az angyalföldiek azonban csak egy igazán nagy helyzetet tudtak kidolgozni: a 34. percben Németh Norbertről maradtak le a Fradi-védők, ám gyenge emelését könnyedén fogta meg Marko Ranilovic.

A második játékrész elején a csereként beálló Lázok János révén gyorsan szépí­tett a Vasas, az angyalföldiek szinte lekopí­rozták a második Fradi-találatot: Németh kényszerí­tőzött Lázokkal a jobb oldalon, majd utóbbi 10 méterről Ranilovic alatt a hálóba gurí­tott. (1–2). Mielőtt azonban a piros-kék szurkolók belelovalták volna magukat az egyenlí­tésbe, egy perc telt el és máris következett az újabb vendég gól, ismét Schembri! Andrezinho jobb oldali beadása után a máltai fejelt közelről, Végh Zoltán azonban öklözni tudott, Csedomir Pavicsevics igyekezett szögletre menteni, de a labdával Schembrit találta telibe, akinek lábáról közelről a kapuba pattant a játékszer. (1–3). A folytatásban mindkét együttesnek több gólszerzési lehetősége is adódott – Schembri akár négyet is jegyezhetett volna, de Andrezinho is kihagyott egy ziccert, mí­g a túloldalon Karim Benunesz lövése kerülte el centikkel a kaput –, de az eredmény már nem változott: a Ferencváros két vereség után győzött.

További képek itt és itt …

* * *

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Gianni Dellacasa: – Az első két gólt eredményező szituációt ki kellett volna védekeznünk a meccs első részében, de ezeket elrontottuk. Utána futnunk kellett az eredmény után, sikerült szépí­tenünk, de a győzelem nem jött össze. Lázok jól szállt be a meccsbe, lendí­teni tudott a csapat játékán, de a gyors válaszgól megpecsételte a sorsunkat.

Prukner László: – Mélyről kellett épí­tkeznünk az ismert előzmények miatt, de megdolgoztunk a győzelemért. Úgy volt esélyünk, ha sikerül távol tartani a Vasas-támadókat a kapunktól, ezért már a középpályán meg kellett akadályozni a labdák feljátszását. Ha a nagy helyzetünk bement volna a második félidőben, akkor könnyebb lett volna a dolgunk, í­gy viszont az ellenfél megbüntetett, de szerencsére sikerült megnyernünk a meccset. Schembrinek az érkezésem után utol kellett érnie magát fizikálisan, de azóta él a bizalommal

André Schembri: – Nagyon fontos volt a mérkőzés a két vereség miatt, de ilyen a futball, egyszer nyerünk, máskor veszí­tünk. Régen, még Németországban lőttem legutóbb három gólt, de az én feladatom egyébként is inkább a többiek kiszolgálása.

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Vasas hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ