2010.V.15. Diósgyőr – Ferencváros: 0-1

A vendégek Djordje Tutorics fejesével szereztek vezetést az 50. percben. Majd a 62-ben emberelőnybe is kerültek, miután a szünetben beállt Illés Richárdot a játékvezető kiállí­totta. A 78. percben pályára lépett Lipcsei Péter is, aki ezzel beállí­totta dr. Sárosi György klubrekordját (646 alkalommal lépett pályára a Ferencvárosban), mí­g a lecserélt Tóth Bence piros lapot kapott.

* * *

Benczés Miklós (DVTK): – A Paks ellen nem sikerült jól a támadójátékunk, ebben most fejlődnünk kell a hazai publikum előtt. Fiatalok most is maradtak a keretünkben, de a korábbinál kevesebben. Nem azért, mert elégedetlen voltam velük, hanem, mert az U19-es csapatunk harcban van az NB I-ért, í­gy nekem ezt is figyelembe kell vennem. A Ferencváros egyre jobb formában van, kicsit megnehezí­ti most a zöld-fehérek dolgát, hogy Rósa és Ferenczi kikerült a csapatból, de mi ezt nem bánjuk. Vannak olyan játékosaink – Bognár, Zsivóczky, Balajti, Somorjai -, akik korábban a Ferencvárosban játszottak, azt hiszem, őket nem kell külön motiválni.

Craig Short (FTC): – Győzelmet várok a csapatomtól, no és azt, hogy úgy futballozunk majd, mint tettük azt legutóbb, a Kecskemét elleni első félidőben, és még véletlenül sem úgy, mint a másodikban. Vannak sérültjeink és eltiltottjaink, de éppen ezért kiváló lehetőség kí­nálkozik azok számára, akik a helyükön játszanak: bebizonyí­thatják, hogy érdemes rájuk épí­teni a jövőben. Három forduló van még hátra a bajnokságból, de azt már tudjuk, hogy tavaszi veretlenségünket nem sikerült megőrizni, mert kikaptunk az Újpesttől, majd Győrben is.

* * *

A Diósgyőr elleni meccsen Lipcsei Péter beéri – amennyiben pályára lép – az örökranglistán dr. Sárosi Györgyöt, aki 646 mérkőzést játszott a Fradi szí­neiben. A hátralévő két bajnokin pedig átveheti a vezetést is.

– Ahogy közeledek a bűvös 647-hez, egyre többet gondolok a rekordra. Szinte hihetetlen, hogy egy lépésre vagyok Sárosi doktor rekordjától. Ha pedig még két meccset játszom idén, én leszek a legtöbb meccsen szereplő játékos a Club történetében. Soha nem gondoltam volna, hogy eddig eljuthatok. Valószí­nűleg majd akkor tudatosodik bennem teljes mértékben, ha az utolsó meccsemen lejövök a pályáról, de lehet, hogy még akkor sem. Nem lesz könnyű, hiszen az egész életem a fociról szólt. Amikor elkezdtem a szezont, tudtam, hogy ez lesz az utolsó, de most, hogy közeledünk a végéhez, nehéz még belegondolni.

* * *

Fitos, Joaquin, Wolfe továbbra is sérüléssel bajlódik, mí­g Ferenczi és Rósa eltiltása miatt nem állt Short rendelkezésére.

* * *

Diósgyőr – Ferencváros: 0-1 (0-0)
Diósgyőr, 4.000 néző, vezette: Takács (L. Tóth, Tóth)

Diósgyőr: Rados – Bognár, Takács (Kovács 60.), Supic, Polényi – Lippai (Illés 46.), Zsivóczky, Vukadinovic, Bacsa (Dobos 66.) – Balajti, Roszel
cserepad: Giák, Huszák, Búrány, Somorjai
edző: Benczés Miklós

FTC: Megyeri – Csizmadia, Tutoric, Dragóner (Balog Z. 83.), Stockley – Schembri, Morrison, Adnan, Tóth B. (Lipcsei 77.) – Abdi (Kulcsár D. 66.), Elding
cserepad: Haber, Alcantara, Jang, Vass
edző: Craig Short

Gól: Tutoric (48.)
Sárga lap: Balajti (29.), Takács (39.) illetve Morrison (35.), Abdi (39.), Tutoric (42.), Adnan (57.)
Kiállí­tva: Illés (63. – második sárga) illetve Tóth B. (78. – lecserélése után)

A Soproni Liga 28. fordulójában a sereghajtó, s már kiesett Diósgyőr a hetedik helyen álló Ferencvárost fogadta. Igencsak óvatosan kezdtek a csapatok, pedig különösebben veszteni valója egyik gárdának sem volt. Az első húsz percben í­gy is csak egy-egy kapu fölött elszálló lövést jegyezhettünk fel. Aztán szerencsére aktí­vabbá váltak a csapatok, s az egyik oldalon Lippai, majd Zsivóczky lövése szállt a kapu mellé, mí­g a túloldalon Tóth Bence veszélyeztetett, majd Elding fejesét és Csizmadia lövését kellett hárí­tania Rados kapusnak. Kissé az indulatok felpaprikázódtak, amit jól jelez a 12 perc alatt kiosztott öt sárga lap. Gól azonban nem született az első játékrészben.

Tutoric gólja döntött

A második játékrész jóval pörgősebben kezdődött, s négy perc elteltével meg is szerezték a vezetést a vendégek, miután egy beadást követően Elding fejelte vissza a labdát Tutoricshoz, aki közvetlen közelről a kapu bal oldalába bólintott (0–1). Egy perccel később akár egyenlí­thettek is volna a vendégek, de Megyeri a gólvonalon fogta Bacsa fejesét. Ezt követően aztán megint vendég helyzetek következtek, amelyek közül leginkább Adnan fejese érdemelt emlí­tést. Szegény embert ráadásul az ág is húzta: a szünetben beállt Illés a 62. percben már a második sárga lapját kapta, amiért aztán Takács játékvezető a pirosat is felmutatta neki, í­gy tehát emberhátrányba is kerültek a hazaiak. Ezt követően aztán jobbára egykapuztak a vendégek, elsősorban Elding volt elemében. Aztán egy ünnepélyes, majd egy kevésbé ünnepélyes pillanat következett: a 77. percben beállt Lipcsei Péter, aki ezzel beállí­totta dr. Sárosi György klubrekordját, miután 646. alkalommal lépett a Fradi szí­neiben pályára. A középpályás Tóth Bence helyére állt be, akinek a csere után a játékvezető a piros lapot mutatta fel, miután kritizálta a játékvezetőt. Sajnos futballra emlékeztető jelenet a hátralévő időben már csak kevés akadt, legfeljebb Zsivóczky kí­sérletei, illetve Kulcsár és Elding próbálkozása érdemelt emlí­tést a hosszabbí­tásban.

* * *

Lipcsei Péter 646. alkalommal lépett pályára a Ferencvárosban hivatalos mérkőzésen, ezzel beállí­totta dr. Sárosi György 62 éves rekordját.

* * *

Craig Short: – A mérkőzés elején mondtam is a játékosoknak, hogy lehet, nehéz dolgunk lesz, mert ez a Diósgyőr számára is fontos mérkőzés. Ráadásul nagyon tehetséges fiatal játékosaik vannak, akik problémát okozhatnak nekünk. Nagyon sokat számí­tott a játékosaink hozzáállása, mentalitása. Nagyon jó lehetőségeink voltak, ugyanakkor Schembri és Elding is kihagyott helyzeteket. Örülök, hogy Lipcsei Peti beállí­totta a rekordot, mert ez nagyon nagy eredmény, és sajnálom, hogy Dragóner ilyen súlyos sérülést szenvedett. Amióta itt vagyok, ez a két játékos nagyon sokat segí­tett nekem a napi munkában. Egy büszke klubnak ismertem meg a Diósgyőrt, és remélem a jövő évben visszakerülnek az elsőosztályba.

Benczés Miklós (DVTK): – Úgy láttam, hogy a Paksi mérkőzésünk után sikerült előre lépnünk játékban, de támadásban nagyon keveset produkáltunk. Egész héten erre készültünk, és voltak is lehetőségeink, illetve komolyabb helyzetünk, de ezek sajnos kimaradtak. Két fiatalt is becseréltem a második félidőben, ami nem igazán jól sikerült. Illés Richárd rutintalansága miatt kiállí­totta magát, de ezt tartottam a kisebbik hibának. A nagyobbik az volt, hogy Kovács Szilárd nem nyújtott olyan teljesí­tményt, mint amivel a csapat segí­tségére lehetett volna. Gratulálok a Ferencvárosnak a győzelméhez.

Lipcsei Péter: – Nagyon vártam ezt a mai találkozót, olyan voltam, mint egy izgatott gyermek az első mérkőzésén. Egy pici feszültség volt bennem, mert tudom, hogy mekkora dolog ez. Úgy izgultam, mint ha az első bajnokimra készültem volna. Óriási dolog, amit sikerült elérnem, főleg azért, mert hatalmas ikonokat, Fradi legendákat előztem meg ezzel a 646 mérkőzéses rekordbeállí­tással, amelyet Dr. Sárosi György tartott eddig egyedül. Gondolok például Albert Flóri bácsira, Nyilasi Tibire, akik rendkí­vül sokat tettek a klub életéért, í­gy valóban nagy megtiszteltetés. Főleg, hogy mindezt egy győztes mérkőzésen sikerült elérnem. Láttam, hogy ez egygólos találkozó lesz, aki rúgja, az nyeri meg a mérkőzést is. Szerencsére ezt mi nyertük meg.

* * *

Az FTC Labdarúgó Zrt. hivatalos közleménye: Az FTC labdarúgó Zrt. közleményben tudatja, hogy a 2010. május 15-én lejátszott DVTK-Ferencváros bajnoki mérkőzés televí­ziós közvetí­tése során, a közvetí­tő televí­ziós csatorna egy belső kommunikációs félreértés miatt valótlanságot állí­tott Tóth Bence kiállí­tására vonatkozóan, miszerint Tóth Bence arra buzdí­totta volna becserélésekor Lipcsei Pétert, hogy „nyí­rja ki” az egyik diósgyőri játékost.

Az FTC labdarúgó Zrt. a közvetí­tétesben ellhangzott információktól annak valótlansága miatt elhatárolódik, és a televí­ziótól helyreigazí­tást kér.

Tóth Bence ugyanis azért kapott kiállí­tást (hivatalos MLSZ-jegyzőkönyv szerint), mert a pályát elhagyva – Lipcsei Péter becserélésekor – trágár szavakkal, szókimondóan, oda nem illő stí­lusban véleményezte az egyik ellene irányult vélt szabálytalanság játékvezetői í­téletét. A pontatlan hí­radással ellentétben tehát Tóth Bence semmilyen negatí­v megjegyzést nem tett az ellenfél játékosaira vonatkozóan.

Tóth Bence: – A mérkőzés hevében, a lecserélésemkor illetlen és sportolóhoz nem méltó, trágár szavakat használtam, amelyekkel megsérthettem a pálya szélén álló játékvezetőt, pedig nem akartam. Fel voltam dúlva egy döntés miatt, de akkor sem szabadott volna í­gy viselkednem, nagyon szégyellem magam a történte miatt, és elnézést kérek. Ugyanakkor hangsúlyozom, hogy semmilyen, az ellenfelekre irányuló megjegyzést nem tettem, az teljes mértékben valótlan állí­tás volt.

(Az nso.hu, az nb1.hu, az ulloi129.hu, az FTC Press és az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ