2010.V.22. Bp. Honvéd – Ferencváros: 2-0

A Soproni Liga záró fordulójának második szombati találkozóján, Lipcsei Péter és Craig Short búcsúmérkőzésén a Ferencváros 2–0-s vereséget szenvedett a Budapest Honvéd otthonában. A hazaiak góljait a spanyol Pablo Coira és az olasz Angelo Vaccaro szerezte, előbbi szabadrúgásból, utóbbi a saját maga által kihagyott tizenegyes után ollózva volt eredményes.

* * *

A Fradi két korábbi játékosa a honvédfc.hu-nak nyilatkozott a mérkőzés előtt:

Takács Ákos: – A hét eleji sérülésem nem volt olyan komoly, de az utolsó két meccsünket befáradt izommal játszottam, ennek pedig nagyon nagy a kockázata, hiszen bármikor beszakadhat. A vasárnaptól keddig tartó özönví­zszerű esőzés miatt pedig a szakmai stáb úgy döntött, hogy pihenjek egy meccset. Ami a szombati meccset illeti: meg kell vernünk a Ferencvárost! Ezzel fel lehetne tenni az i-re a pontot, hiszen tavasszal jól szerepeltünk. Bí­zom benne, hogy jó mérkőzést játszunk a zöld-fehérekkel. A paksi meccsünkön nem voltak túl sokan, de nagyon remélem, hogy szombaton sokan kilátogatnak majd a Bozsik-stadionba, hiszen a sok néző a 12. játékos a csapatban.

Németh Gábor:

– Szombaton a Ferencvárost fogadjuk. Jó lenne megkoronázni a tavaszi szezonbeli szereplésünket egy szép győzelemmel.
– Erről beszélgettünk mi is. Nem lenne jó elrontani a tavaszi szereplésünket. Massimo Morales azt kérte tőlünk, hogy próbáljunk meg találni erre a meccsre motivációt. Szerintem mindenki maximálisan is fog hozzáállni ehhez a találkozóhoz.

– Egy Fradi elleni rangadóhoz nem is lehet másképp viszonyulni…
– így van. Magyarországon minden csapatnak sokat jelent a Fradi ellen játszani. Ősi rivális látogat hozzánk, és ennél nem is kell nagyobb motiváció. Szerintem sok néző fog kilátogatni a mérkőzésre, és reméljük, jó idő is lesz.

– Márcsak egy jó mérkőzés hiányzik…
– Mindkét csapat felszabadult játékot fog nyújtani, lehet, hogy egy egész jó kis meccs kerekedik ki a szombati rangadóból. Bár inkább legyen nagyon-nagyon rossz összecsapás, csak nyerjünk!

* * *

Massimo Moreles (Bp. Honvéd): – Nagy hagyományokkal rendelkezik a Honvéd-Ferencváros párharc. Hazai pályán játszunk, és természetesen szeretnénk győzelemmel zárni a szezont. Bí­zom benne, hogy jó találkozót láthat majd a közönség. Nyí­lt csatára számí­tok, hiszen egyik csapatnak sincs veszí­tenivalója.

Craig Short (Ferencváros): – A bajnokság utolsó mérkőzése következik a Budapest Honvéd ellen, ami egyben az én utolsó meccsem is, hiszen mivel nincs meg a szükséges licencem, nem folytathatom a klubnál az edzősködést. Egyedi lehetőség és nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy ilyen patinás egyesületnél dolgozhattam, de természetesen nem csak ezért szeretnénk győzelemmel búcsúzni. Hanem azért is, mert a csapat a hatodik helyen áll, és ha nyer, ezt meg is tartja, azaz ezt a célunkat elérjük. Másrészt a teljes tavaszi idény során csak két vereséget szenvedtünk el – az Újpesttől, majd a Győrtől – , ami egészen jó arány, semmiképpen sem akarunk rontani rajta.

* * *

Fitos, Joaquin, Morrison és Dragóner sérülés, Tóth B. eltiltás miatt nem állt Craig Short rendelkezésére, Doherty hazautazott várandós feleségéhez.

* * *

Bp. Honvéd – Ferencváros: 2-0 (0-0)
Bozsik stadion, 3.000 néző, vezette: Veizer (ifj. Tóth, Berettyán)

Bp. Honvéd: Kemenes – Takács Á., Botis, Cuerda, Hajdú – Nagy Z., Akassou, Coira, Moreira (Abbas 65.) – Abraham, Vaccaro (Zsolnai 78.)
kispad: Kunsági, Vukmir, Palásthy, Tavars, Debreceni
edző: Massimo Morales

Ferencváros: Megyeri – Stockley, Csizmadia, Balog Z., Alcantara – Wolfe R. (Kulcsár D. 24.), Adnan, Lipcsei (Schembri 71.), Abdi (Rósa 46.) – Ferenczi I., Elding
kispad: Haber, Shaw
edző: Craig Short

Gól: Coira (51.), Vaccaro (79.)
Sárga lap: Moreira (10.), Zsolnai (83.) illetve Lipcsei (30.), Stockley (51.), Csizmadia (53.), Balog Z. (87.)

Az égiek nem voltak tekintettel az ünnepélyes hangulatra, í­gy jókora özönví­z zúdult a pályára a kezdő sí­pszó előtti percekben. A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, és már az 1. perc végén megszerezhették volna a vezetést, ám a korábbi ferencvárosi labdarúgó, Botis beadása után Abraham hat méterről leadott lövését a gólvonalon helyezkedő Elding mezőnybe vágta. Még egy perc sem kellett a következő hazai lehetőséghez, Coreira 20 méteres lökete kerülte el kevéssel a jobb felső sarkot, ám ezt követően hosszú ideig, egészen a 26. percig egyik csapat sem tudott veszélyeztetni. Ekkor ismét a spanyol játékos próbálkozott, 27 méteres kí­sérlete után a labda jócskán a kapu felett hagyta el a játékteret. Mindent elmond a vendégek támadójátékáról, hogy gyakorlatilag kapura lövés nélkül hozták le az első, igencsak feledhető félidőt.

A második játékrész élénkebben folytatódott, a vendégek az 50. percben Kulcsár révén már a kaput is eltalálták. Azonban sokáig ennek sem örülhettek, hiszen nem egészen egy perccel később Coira szabadrúgásból megszerezte a hazaiak vezető gólját: a kaputól mintegy 30 méterre, a bal oldali oldalvonal mellől elvégzett pontrúgása után senki nem ért a labdába, amely í­gy akadálytalanul a bal felső sarokba pattant (1–0). Négy perccel később Moreira megpróbálta akcióból lemásolni társa tettét, ő azonban, ha kevéssel is, de a kapu mellé tekert. A kapott gól okozta kezdeti sokkot követően feléledt a Ferencváros, és előbb Kulcsár, majd Adnan lövésénél sem sokon múlt az egyenlí­tő gól. Ezután azonban alábbhagytak a vendégrohamok, és ismét a hazaiak kerültek fölénybe, ám sem Coira újabb szabadrúgása, sem Abass lövése egy kontra után nem eredményezett gólt. A 74. percben Lipcsei helyére a pénteken szerződés hosszabbí­tó Schembri állt be. így fejezte be tehát Lipcsei Péter az aktí­v labdarúgást, ám a Ferencvárostól valószí­nűleg nem szakad el teljesen, hiszen őt tartják a legesélyesebbnek az NB II-es feljutásért küzdő második csapat jövőbeni vezetésére. A 78. percben Csizmadia szabálytalankodott Abass-szal szemben a tizenhatoson belül, és bár Vaccaro büntetőjét Megyeri nagy bravúrral védte, az olasz támadó a kipattanó után parádés mozdulattal, az üresen maradt kapuba ollózott (2–0). Több gól a hátralévő időben már nem esett, a Ferencváros első csapatát irányí­tó Craig Short í­gy 2–0-s vereséggel búcsúzott a zöld-fehérektől.

További képek …

* * *

Craig Short: – Gratulálok a Honvéd csapatának, akik ma jobbak voltak. 18 meccsünkből mindőssze két vereségünk volt, és ezt a szériát jó lett volna folytatni, erre készültünk. Ugyanakkor a mai mérkőzésen nagyon fontos játékosaink hiányoztak, olyanok, mint Tutoric, Doherty vagy Tóth Bence. Tudtam, hogy nehéz meccs elé nézünk. Ráadásul ma a mieink közül csak négy játékos nyújtott jó teljesí­tményt. így egy jobb csapat ellen ma nem tudtunk jól szerepelni. Ha még mindí­g játszanánk, sajnos akkor sem valószí­nű, hogy rúgnánk gólt. Szeretném megköszönni a játékosaimnak az elmúlt hónapok munkáját, és mindazt, amit értem tettek, hiszen mindent beleadtak, profik voltak és nagyon keményen dolgoztak. Illetve köszönöm a média képviselőinek az elmúlt hónapokban nyújtott támogatását. Jó volt itt dolgozni, kifejezetten kellemes közeg vett körül. Remélem a következő szezonban a Ferencváros egyre erősebb és sikeresebb lesz.

Massimo Morales (Budapest Honvéd): – Nagyon örülök, hogy odafigyelt és koncentrált játékkal megnyertük a mai, Ferencváros elleni találkozót. A mai napon elértük azt, amit igazán szerettünk volna, egy jól kontrollált, győztes szezonzáró mérkőzést játszottunk, ahol együtt volt a csapat. Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóinknak is. Sikerült mindenkinek megmutatnunk, hogy a Honvéd egy erős csapat, jó minőségű játékkal. Ezt mutatja, hogy amikor kezdtük a szezont 16. voltunk, most pedig a 9. helyen állunk. Több, mint tí­z helyen dolgoztam a világban, de itt nagyon jó a légkör. Köszönöm segí­tőimnek, a csapatnak a munkáját, nagyon jól dolgoztak. Befejeződött a szezon, egy időszaknak vége van, de azt, hogy mi lesz a folytatásban, még nem tudom. Úgy gondolom ennek a csapatnak van jövője, hogy tudjuk-e folytatni ez elkezdett munkát, majd kiderül, de szeretném.

* * *

Craig Short búcsúközleménye

McCarthy, Pease és Short is búcsúzik

“Távozásom kapcsán szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segí­tségemre volt magyarországi tartózkodásom ideje alatt. Fantasztikus élmény volt ez számomra és nagyon büszke vagyok, valamint megtisztelve érzem magam, hogy egy ilyen európai hí­rű csapatnak lehettem a menedzsere. Annak dacára, hogy jövő héten visszatérhetek a két csodaszép kislányomhoz – akik nagyon hiányoztak nekem amióta elhagytam Angliát – szomorúan hagyom itt Budapestet és a sok barátot, akiket az itt tartózkodásom 22 hónapja alatt ismertem meg. Nagy köszönet Andrásnak és az edzőknek, akik az utánpótlásban dolgoznak és akik rengeteget segí­tettek nekem az itteni munkám kezdetén. Köszönet az U19-es srácoknak és Dejan barátomnak, akik mindennapokat élvezetessé, kihí­vásokban gazdaggá és eredményessé tették. Szeretnék köszönetet mondani a klubban és a csapatnál dolgozóknak, a masszőröktől az első csapat edzőjéig, Sanyiig, valamint Lacinak a kapusedzőnknek, hiszen nélkülük semmi nem realizálódhatott volna. Nagyon nagy kár, hogy a jövőben nem dolgozhatunk már együtt, de biztos vagyok benne, hogy a Fradi egyre erősebb lesz és remélem, hogy hamarosan magyar bajnokként az európai futball szí­ntéren fog küzdeni. Remélem, hogy minél hamarabb visszatérhetek, hogy megnézhessek egy meccset és szurkolhassak a Fradinak.

Sok sikert és a legjobbakat kí­vánom!

Üdvözlettel, Craig Short”

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Honvéd hivatalos honlapja, az ulloi129.hu, az nb1.hu, az FTC Press  és az MLSZ adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011010ejegyzéshez

  • AZÉRT ÖSSZESSÉGÉBEN NEM VOLT ROSSZ EZ A TAVASZ,FŐLEG AZ ÁLLOMÁNYHOZ KÉPEST.KÖSZÖNÖM CRAIG AZ ITT VÉGZET MUNKÁT.SOK SIKERT AZ EDZŐI PÁLYÁN.KíVÁNOM,HOGY OLYAN SIKERES LEGYÉL MINT SIR ALEX FERGUSON.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.10.15::30 M4 Sport
OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ