2010.VII.15. FC Timisoara – Ferencváros: 2-1

Ezúttal a temesvári Politechnika bizonyult jobbnak, a gólunkat Heinz lőtte.

*

Ma csatlakozott az Ausztriában edzőtáborozó csapathoz Marko Ranilovic, szlovén kapus, aki legutóbb a Maribor csapatában védett. A 23 éves kapuvédő az esti, Temesvár elleni mérkőzésen még nem lép pályára. A csapat azonban már elindult Gröbmingbe, a 18 órakor kezdődő találkozó helyszí­nére.

Prukner László a következő játékosokkal számol a meccsen: Haber, Vasek, Balog, Csizmadia, Tutoric, Junior, Maróti, Andrezinho, Józsi, Stanic, Rósa, Kulcsár, Tóth B., Heinz.

*

FC Timisoara – Ferencváros: 2-1 (0-0)
Gröbming

FC Timisoara: Pantilimon – Bonfim, Popovic (Mera 46.), Cisovsky, Sandu (Scutaru 80.) – Alexa (Poparadu 83.), Curtean (Bourceanu 46.), Vrsic (Contra 70.), Tames (Magera 46.) – Axente, Goga (Penga 79.)

Ferencváros: Vasek (Haber) – Balog Z. (Kulcsár D.), Csizmadia, Tutoric, Junior – Stanic, Józsi (Tóth B.), Maróti, Andrezinho – Rósa – Heinz

Gól: Magera (66.), Axente (69.) illetve Heinz (79.)

A kispadon csak három játékos, Haber, Kulcsár D. és Tóth B. foglalt helyet.

Az 5. percben a próbajátékon lévő Vasek kapus védte Axente 14 méterről leadott lövését, majd ugyanő lőtt 10 perc múlva az oldalhálóba. Újabb négy perc elteltével Curtean veszélyeztetett, lövése a felső léc fölött hagyta el a játékteret. A 35. percben született meg az első ferencvárosi helyzet: az egyik zöld-fehér játékos 20 méterről leadott lövését mentette szögletre a románok kapuvédője. A félidő utolsó percében Goga lépett ki, de védőink blokkolták a lövését.

A szünetben három poszton is változtatott a román csapat mestere.

A II. félidő 3. percében Heinz szabadrúgását védte Pantilimon kapus. Hat perc múlva ismét a cseh csatár veszélyeztetett, ezúttal 20 méterről tette próbára a 23 esztendős román portást. A 17. percben Axente cselezi át magát több emberen, de a kaputól tí­z méterre Vasek akadályozza meg, hogy lőjjön.

A mérkőzés első 60 perce kiegyenlí­tett küzdelmet hozott a román csapat ellen, aztán három perc alatt eldőlt a mérkőzés.

A 21. percben egy szögletrúgást követően Magera talált 6 méterről a kapuba (1-0), majd három perc múlva már kettőre növelte a románok előnyét Axente.  Az eddig is aktí­v támadó Goga beadását fejelte 8 méterről a ferencvárosi kapuba (2-0). A 34. percben Heinz szépí­tett, 5 méterről talált a hálóba (2-1). A mérkőzés hátralévő része cserékkel telt, mindhárom nevezett játékosunk pályára lépett.

További képek …

Prukner László: – Egy nagyon erős csapat ellen léptünk pályára, az első félidőben szervezettek voltunk, több helyzetünk is adódott, de sajnos ezek kimaradtak. Hatvan percig jól játszottunk, ezt követően a temesváriak többet is cseréltek, ennek köszönhetően gyorsan szereztek két gólt. Ekkor már kezdtünk fáradni, egy kicsit szétestünk. A szépí­tő gólunkat Marek Heinz rúgta, aki most is bizonyí­totta, hogy remek játékos, fizikálisan nincs még jó állapotban. A vereséggel nem lehetek elégedett, de a látottakkal igen, amit kértem, azt megoldották a játékosok.

(A Ferencváros és a Temesvár hivatalos honlapja és az üllői129.hu alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011010ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ