2010.VII.2. NK Osijek – Ferencváros: 2-0

Csapatunk idei első edzőmeccsén 2-0-s vereséget szenvedett Eszéken. A már több felkészülési találkozón túl lévő NK Osijek mindkét félidőben egy gólt szerzett.

Az alábbi keret utazott az edzőmérkőzés helyszí­nére:

Mester, Hermány, Castro (kapusok), Csizmadia, Balog Z., Rodenbücher, Tutoric, Junior, Fülöp N. (védők), Rósa, Nagy P., Schembri, Kulcsár D., Andrezinho, Fefo, Maróti, Józsi, Vass M., Abdi, Gárdos, Stanic (középpályások), Pisanjuk, Pölöskey, Bölcsföldi (csatárok)

* * *

A találkozón lehetőséget kapott a próbajátékon lévő Bram Castro kapus és a két brazil középpályás, Fefo és Andrezinho. A horvát csapat az 5. helyen zárt az elmúlt szezonban. A mérkőzés jelentős késéssel indult, miután a magyar csapat a határon várakozott.

NK Osijek – Ferencváros: 2-0 (1-0)
Eszék, 500 néző

Ferencváros: Castro – Balog Z. (csk) (Kulcsár D. 46. csk), Csizmadia (Fülöp N. 46.), Tutoric (Rodenbücher 46.), Junior (Vass M. 46.) – Rósa (Gárdos 46.), Stanic (Fefo 46.), Maróti (Nagy P. 46.), Józsi (Andrezinho 46.) – Schembri (Abdi 27., Bölcsföldi 68.), Pisanjuk (Pölöskey 46.)
edző: Prukner László

Gól: Maglica (44.), Lepinjica (71.)
Sárga lap: Rodenbücher (70.)

Az első játékrész hazai fölényben telt. Egy érvénytelen találatot szerzett a hazai gárda Pelajic révén az első negyedóra végén, majd Schembri megsérült, helyén Abdi játszott tovább. A vezető találatot egy a kapusról kipattanó lövésből a félidő végén lőtték a hazaiak.

A második játékrészre sort cserélt Prukner. A Fradi í­gy állt fel: Castro – Kulcsár D., Fülöp N., Rodenbücher, Vass M. – Gárdos, Fefo, Nagy P., Andrezinho – Pölöskey, Abdi

A második félidő első emlí­tésre érdemes eseménye az Abdi – Bölcsföldi csere volt. A 70. percben Rodenbücher kapott sárgát, majd egy perc múlva újabb gólt értek el a hazaiak Lepinjica révén.

További képek …

Prukner László vezetőedző a következőképpen értékelte az első edzőmeccset az ftc.hu-nak: – Vereséggel soha nem lehetek elégedett, mindegy, milyen meccset játszunk. Azt azonban érdemes megemlí­teni, hogy nagyon kemény munkából jöttünk erre a meccsre, eddig labdás gyakorlatok nem nagyon szerepeltek a programban, szinte csak erősí­tettünk. Mindezek ellenére értek pozití­v meglepetések a mérkőzésen, mégha voltak hibáink is, de ezeket fokozatosan kell kijaví­tani, idővel fogunk majd fejlődni. A cél most leginkább az volt, hogy mindenki kapjon lehetőséget élesben is, a próbajátékosok sorsáról napokon belül döntünk. Hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy megköszönjem azoknak a fradistáknak, akik eljöttek a meccsre, és buzdí­tották a csapatot, jól esett, hogy a vereség ellenére is megtapsolták az együttest.

Maróti Béla: – Nagy lehetőség számomra, hogy a Ferencváros játékosa lehetek. Későn érő tí­pus vagyok, 19-20 évesen még nem nyújtottam azt a teljesí­tményt, mint mondjuk a mostani fiatalok jelentős része. Kaposváron szép éveket töltöttem, talán kevesen tudják, hogy Prukner László csinált belőlem védekező középpályást, előtte a jobb oldalon játszottam. Kemény edzéseink voltak Hencsén, ezek folytatódnak itthon is. Sok középpályás van a keretben, í­gy nyilván nagy harc lesz a csapatba kerülésért, de állok elébe.

(A Ferencváros hivatalos honlapja és az ulloi129.hu alapján)

4 hozzászólás a(z) 2010.VII.2. NK Osijek – Ferencváros: 2-0 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ