2010.VII.20. Ferencváros – Most Wanted: 1-0

A Fradi fiataljai legyőzték a Most Wanted tehetségeit.

Egy szép gesztussal indult a Ferencváros és a Most Wanted-csapat találkozója, a kezdőrúgást a 2006-ban elhunyt Zavadszky Gábor ikerfiai végeztek el.

A találkozót játékosmegfigyelői szempontból is kí­sérte érdeklődés, ott volt a lelátón a jelenleg Pécsnél másodedzőként dolgozó Mucha József, valamint a menedzser Hrutka János. Bár mindketten ezer szállal kötődnek a Ferencvároshoz, vélhetően felfigyeltek olyan játékosra a Most Wanted-csapatból, akiben lehet fantázia. Ugyanakkor láttuk még az újpesti sportigazgatót, Kovács Zoltánt, a válogatott másodedzőjét, Aczél Zoltánt és a REAC-tól Kutasi Róbertet és Mátyus Jánost.

A mérkőzés gyors ferencvárosi góllal indult: Igor Pisanjuk a vendégek tizenhatosa előtt adott jó passzt Liban Abdinak, aki 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 1–0

A gól után fokozatosan feljavult a védekezése a fiatal tehetségekből álló csapatnak, de helyzetekig nem jutottak el. Az első wantedos kí­sérletre a félidő közepéig kellett várni, ekkor Kovács Olivér huszonkét méterről, szabadrúgásból leadott lövését védte magabiztosan a tegnap igazolt szlovén kapus, Marko Ranilovic.

A 28. percben Hoffer Csaba kétszer is nagyot védett: előbb Tóth Bence 17 méterről leadott lövését hárí­totta, majd Abdi második gólját akadályozta meg azzal, hogy a Fradi-játékos 7 méterről leadott lövését védte bravúrral.

A félidő végére már több helyzetet is kidolgozott a Most Wanted-csapat. A 34. percben egy ügyes labdakihozatal után sokáig tartotta a Fradi kapuja előtt a labdát a Most Wanted, ám a kiugró Práger Dánielt lesen állí­totta meg a játékvezető.

A fiatalok legnagyobb helyzete a 36. percben maradt ki. A sportszergyártó cég csapatából Nagy Viktor í­velt kapu elé, az üresen érkező Zamostny Balázs fejelt, ám a labda a kapufáról nem be, hanem kifelé pattant éppen Ranilovic kezébe.

Az első játékrészt Zamostny Balázs két távoli próbálkozása zárta, az elsőt Ranilovic védte, a második pedig centikkel ment mellé.

A második félidőre a Ferencváros fiatal tehetségei is kifutottak. Pályára lépett Nyilasi Bálint, Vattai Balázs valamint Nagy Patrik is. A játékrész leglátványosabb jelenetét is a Fradi ifjoncai hoztak össze. Nagy Patrik jobb oldali beadása után Pölöskey Péter csukafejese alig ment a kapu fölé.

A Nike-csapatnak két nagy helyzete volt: Kovács Olivér 18 méterről próbálkozott, lövése pedig nem sokkal ment mellé, majd Zamostny Balázs elől a tizenhatosnál mentett lábbal Ranilovic.

A vendégek helyzeteire Pölöskey válaszolt egy remek lövéssel, a tizenhatos jobb sarkáról rátűzött löketet a szünetben beálló Balogh Tamás védte ügyesen.

Nem sok hí­ja volt, hogy meglepetéssel és gyönyörű góllal záruljon a mérkőzés, Kovács Olivér három méterre az alapvonaltól csavart kapura egy szöglettel felérő szabadrúgást, Hermánynak bravúrra volt szüksége, hogy ne a léc alá menjen a kiválóan elvégzett pontrúgás.

A mérkőzés végén átadták a találkozó legértékesebb játékosának járó dí­jat, amelyet a Most Wanted labdarúgója, Kovács Olivér kapott meg. Teljesí­tménye alapján Zamostny Balázs egyéves szponzori szerződést kapott.

További képek …

(nso.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ