2010.VII.28. LK, Pápa – Ferencváros: 0-0

Gól nélküli döntetlent játszott a Lombard Pápa és a Ferencváros a Ligakupa C-csoportjának mérkőzésén. Az idegenben játszó Ferencváros több nagy helyzetet is kialakí­tott, ám Szűcs Lajos rendre hárí­tott.

* * *

A szakmai stáb kijelölte a tervezett utazó keretet Pápára. A litván gólkirály Valdas Trakys mellett kilenc játékos utazik az NB I-es keretből. A csapattal tart Mester, Ranilovic, Rodenbücher, Fülöp N., Schembri, Pisanjuk, Pölöskey, Nagy P. és Bölcsföldi, mí­g a második csapatból Sváb, Nyilasi B., Vattai, Peszmeg, Szabó R., Kovács István, Papp M. és Berdó Valentin volt a mai mérkőzés keretének tagja.

* * *

Pápa – Ferencváros: 0-0
Pápa, 1.000 néző, vezette: Berger (Forgács, Sebestyén)

Pápa: Szűcs – Tóth G., Bí­ró, Supic, Farkas A. (Takács P. 46.) – Zulevs (Quintero 57.), Mészáros, Heffler – Bárányos (Szabó 46.), Abwo (Jovánczai 46.), Tóth N. (Rebryk 46.)
kispad: Takács T., Venczel
edző: Véber György

Ferencváros: Mester – Bölcsföldi (Peszmeg 64.), Vattai, Rodenbücher, Sváb (Szabó R. 74.) – Nagy P. (Berdó 77.), Pisanjuk, Fülöp N., Papp M. (Nyilasi B. 46.) – Pölöskey, Trakys (Kovács István 58.)
kispad: Ranilovic
edző: Prukner László

Sárga lap: Pisanjuk (30.), Sváb (73.)

A hazaiak részéről Abwo volt rendkí­vül agilis az első félidőben. A nigériai támadó többször is megkavarta a Fradi védelmét, de volt, hogy az utolsó pillanatban a saját lába vagy éppen a labda akadályozta a továbbhaladásban. A 15. percben is Abwo távoli próbálkozása jelentette az első emlí­tésre méltó eseményt. A támadó lövését azonban könnyen hárí­totta a tegnap szerződtetett Mester Tamás. Ezután azonban átvette az irányí­tást a rendkí­vül lelkesen futballozó FTC. A 18. percben Pölöskey hatalmas ziccerben lépett ki, de a fiatal játékos nem tudott túljárni a kapujából remekül kilépő Szűcs Lajos eszén. A korábban a Fradiban szereplő kapus elvetődve védett. A 30. percben pedig szintén őrajta múlott, hogy ne vezessen a Ferencváros, Fülöp közeli fejesénél volt ismét jó helyen. Az első félidőben könnyedén megszerezhette volna a vezetést a vendégcsapat, mí­g a Pápa a kapura szinte veszélytelen volt. Véber György vezetőedző a szünetben le is cserélte gyakorlatilag az egész támadóalakzatát. A pápai mester négy helyen változtatott.

A második félidőben agilisabban futballozott a Pápa, sokkal kiegyenlí­tettebb volt a mérkőzés. De a félidő közepén ismét a Fradi került hatalmas helyzetbe. A 70. percben Pölöskey szólója után Szűcs bravúrral hárí­tott, akárcsak a kipattanó után Kovács ismétlésénél. A mérkőzés hajrájára aztán a Pápa került fölénybe. A 87. percben például Szabó az üres kapura ollózhatott, ám a labda a kapu fölé ment. Az utolsó öt-tí­z perc egyértelműen a hazaiaké volt, de a hajrában nem tudták begyötörni a három pont megszerzéséhez szükséges gólt.

A Pápa a második, a Fradi az első mérkőzésén szerezte meg első pontját a Ligakupában.

* * *

Prukner László: – Úgy érzem nagyon jó, egységes csapat benyomását keltettük. Az utolsó pár perc kivételével végig mi uraltuk a játékot, a végjátékot viszont a rutintalanság rovására í­rom, ugyanis akkor már szinte csak fiatal volt a pályán. Ha berúgjuk a helyzeteket akkor három ponttal távozhattunk volna,de elégedett vagyok ezzel az ikszel is, ugyanis csapatként jól működtünk. Köszönöm a szurkolók buzdí­tását és ahogy hallom tőletek az internetes hozzászólásokban is pozití­v a vélemény a csapatról. Ez jólesik nekünk, haladunk tovább a megkezdett úton és minden szurkolóra számí­tunk pénteken.

Véber György: – Ez a játék egyáltalán nem elfogadható, mert nem ezt gyakoroltuk az edzéseken. Ha í­gy teljesí­tünk, akkor lehet, hogy meglesz az egyik kiesőjelölt… Még el sem kezdődött a bajnokság, de előfordulhat, hogy fejek fognak hullani… Lehet gyengén játszani, de akarat nélkül nem! Nem ismertem rá a csapatomra. Ennél csak jobb lehet a folytatás.

Prukner László beszélt a szerdán tesztel litván támadó, Valdas Trakys sorsáról: – Nem döntöttünk még róla, nem is egyeztettünk még erről. Az első benyomásom az, hogy egy szimpatikus fiatalember, aki gólkirály volt hazájában, de nem biztos, hogy az a karakter, akire nekünk most szükségünk van. Nincs egyébként még tökéletes állapotban, edzett ugyan, de meccset még nem játszott, mielőtt idejött. Hamarosan döntünk róla.

(Az nso.hu, az üllői129.hu, a Ferencváros és a Pápa hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső