2010.VIII.15. Ferencváros – Bp. Honvéd: 1-3

A labdarúgó NB I 3. fordulójának vasárnapi mérkőzésén a Ferencváros elszenvedte első bajnoki vereségét, mí­g a Budapest Honvéd először nyert, azaz a piros-feketék 3–1-re győztek a Fradi-pályán. A hatalmas egyéni hibák után már a 33. percben 3–0-ra vezetett a Honvéd, az FTC nem sokkal később ráadásul emberhátrányba került, és tí­z emberrel csak szépí­tenie sikerült. A Honvéd kilenc év után nyert újra az Üllői úton.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Prukner László: – A Honvéd két vereséggel és két kiállí­tással kezdte a bajnokságot, ezek a negatí­v történések ellenünk megduplázhatják a kispestiek erejét. Számunkra egy mentális erőpróba lesz a vasárnapi mérkőzés, kiderül, meg tudunk e felelni az elvárásoknak. Bí­zom a csapatban, remélem, megoldjuk a feladatot. Maróti és Tutoric a hét első felében nem edzett, később aztán bekapcsolódtak a munkába, de egyelőre nem tudom, hogy tudják-e vállalni a játékot. Közvetlenül a mérkőzés előtt fogom eldönteni, hogy kiknek szavazok bizalmat.

Massimo Morales: – A holnapi mérkőzés egy rangadó. Ellenfelünk otthon játszik, és az előző két meccsüket megnyerték. Azonban nekünk nincs veszí­tenivalónk. Bí­zom benne, hogy játékosaim, akik—csakúgy, mint én— nagyon motiváltak, készen állnak a holnapi találkozóra.

Tóth Bence: – Szép lenne kilenc ponttal nyitni, de tisztában vagyunk vele, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. Becsapós a kispestiek eddigi szereplése, nem egy rossz csapatról van szó. Az első két fordulóban nem jött ki nekik a lépés, biztos vagyok benne, hogy nálunk mindent megtesznek majd azért, hogy javí­tsanak. Természetesen, győzelemben gondolkodunk, hiszen egy újabb siker nagy lökést adhat a csapatnak.

Srdjan Stanic: – Ilyen rajtot terveztünk, két meccs, hat pont. Kemény felkészülésen vagyunk túl, örülök, hogy az edzőmérkőzéseken sikerült magamnak helyet követelnem a kezdőben. Bevallom, az első meccs előtt kicsit izgultam, de amikor kifutottunk a pályára azonnal elmúlt. Nagyon jól érzem magam a Ferencvárosban, nekem általában könnyen ment a beilleszkedés, most sem volt ezzel gond. Persze még jobban érezném magam, ha legyőznénk a Honvédot. Egy jó csapat lesz az ellenfelünk, de bí­zom benne, hogy harmadszor is sikerrel járunk. Azt í­gérhetem a szurkolóknak, hogy mindent kiadok magamból, másképp nem is tudnék pályára lépni, ha nem az lenne a célom, hogy 100%-ot nyújtsak. Korábban már játszottam két évet Magyarországon, Diósgyőrben és Kaposváron, de sokszor jártam Budapestre, már akkor is nagyon tetszett a város. Két évig Moszkvában éltem, az is nagyon bejött, valamennyire megtanultam az orosz nyelvet is. A magyar sokkal nehezebb, de sok mindent megértek, csak a beszéddel vannak még gondjaim. Számomra egy álom, ami történik velem, hiszen egy gyönyörű városban lakhatom, és az ország legnépszerűbb csapatában játszom.

* * *

Massimo Morales csapata két vereséggel kezdte az idény, a Vasas otthonában három kettőre, az MTK ellen hazai pályán kettő egyre maradtak alul. Az olasz tréner helyzete kezd kellemetlenné válni, í­gy a Ferencváros ellen, már nem csak rá, hanem a játékosaira is győzelmi kényszer nehezedik. Az MTK ellen az utánpótlás-válogatottban remeklő Debreceni Andrást, valamint a spanyol Cuerdát is kiállí­tották, í­gy rájuk nem számí­that a tréner.

* * *

Fitos, Dragóner, Haber és Jakimovski sérülés miatt nem állt ma Prukner László rendelkezésére. Az újonnan szerződtetett Danquah erőnléti lemaradása miatt az NB II-es csapatban lépett pályára tegnap Baján. Szintén edzéshiány miatt maradt ki a keretből az újonnan szerződtetett Adriano.

* * *

A mérkőzés:

Ferencváros – Bp. Honvéd: 1-3 (0-3)
Albert Stadion, 4.000 néző, vezette: Veizer (Vámos, ifj. Tóth)

Ferencváros: Ranilovic – Balog Z. (Rodenbücher 60.), Tutoric, Csizmadia, Junior (Kulcsár D. 25.) – Maróti (Abdi 69.)  – Józsi, Andrezinho, Stanic – Rósa, Heinz
kispad: Mester, Stockley, Tóth B., Schembri
edző: Prukner László

Bp. Honvéd: Kemenes – Takács Á., Botis, Cséke, Hajdú – Rouani (Abbas 66.), Akassou, Coira, Sadjo (Lacalle 71.) – Danilo (Bajner 77.), Rufino
kispad: Tóth I., Horváth A., Stokic, Rodrigues
edző: Massimo Morales

Gól: Kulcsár D. (50.) illetve Rufino (8.), Hajdú (13.), Rouani (33.)
Sárga lap: Junior (12.), Stanic (18.), Csizmadia (43.), Heinz (79.) illetve Sadjo (23.)
Kiállí­tva: Stanic (40.)

A 186. Ferencváros–Budapest Honvéd összecsapás a hazaiak mezőnyfölényével kezdődött, de nagyjából az első pár perc labdatartása az összes pozití­vum, amit leí­rhatunk a zöld-fehérek első félidőbeli játékáról. Junior két hatalmas egyéni hibáját kihasználva már az első 15 percben kétgólos előnyre tett szert a Honvéd, a Ferencváros játéka pedig kártyavárként omlott össze. A 8. percben déja vu-érzése lehetett a Fradi-szurkolóknak, hiszen akárcsak a Kecskemét ellen, ezúttal is egy kapuskifutás után kapott gólt Prukner László együttese, Marko Ranilovic elől Junior elfejelte a labdát, amire azonnal lecsapottRufino, és az üres kapuba helyezett. 0–1. Négy perccel később ismét Junior került negatí­v főszerepbe, megrántotta a tizenhatoson belül Karim Rouanit, aki könnyedén elesett, járt a sárga lap és büntető, Hajdú Norbert pedig nem kegyelmezett, a balra dőlő Ranilovic mellett a jobb alsó sarokba helyezte a labdát. 0–2. Prukner László cserélt – nem meglepő módon Juniort hozta le – és szerkezetet is váltott, de hiába volt aktí­vabb a Fradi – ekkor Kemenes Szabolcs védései nagyon kellettek a Honvédnak –, a piros-feketék szerezték az újabb gólt. Jobb oldali szabadrúgás után a felí­velést követően Danilo adta keresztbe a labdát, Rouani pedig öt méterről a kapuba lőtt. 0–3. A harmadik gól után a Fradi-játékosok ráadásul elveszí­tették a fejüket, Szrdjan Sztanicsot ki is állí­totta a játékvezető, í­gy a második félidőt nemcsak háromgólos hátrányban, de egy emberrel kevesebben kezdte a hazai csapat.

A zöld-fehérek azonban nem adták fel, jellemző, hogy Balog Zoltán ápolása miatt ideiglenesen kilenc emberrel is gólt tudtak szerezni az 51. percben. Józsi György labdájával Marek Heinz fordult le emberéről remekül, majd középre adását Kulcsár Dávid helyezte a hosszú oldalon az üres kapuba. 1–3. A folytatásban a Prukner-csapat tí­z emberrel is próbálta irányí­tása alá vonni a játékot, de emberhátrányban ez nem mindig sikerült, mert a Honvéd figyelt a védekezésre és a szélek megfelelő lezárására, támadásban pedig elsősorban kontrákkal igyekezett operálni. A taktika bejött, a Honvéd kilenc év, 2001 után nyert ismét a Fradi-pályán, a Ferencváros elszenvedte első vereségét a bajnokságban és nem tudott a tabella élére állni.

További képek itt és itt …

* * *

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Prukner László: – Nincs mit magyarázni, magunkat vertük meg. Másodszor kaptunk kommunikációs probléma miatt gólt. Két ilyen buta gólt nem szabad kapni hazai pályán. A Honvéd játékosai végig rájátszottak a szabálytalanságoknál, a kiállí­tásnál is ez történt. A második félidőben látott tí­z emberrel játszó FTC-re a jövőben lehet majd épí­teni. Ha még egy gólt találtunk volna, szebbé tehettük volna a vereséget, sajnálom a vereséget, elnézést kérek a szurkolóktól! – nyilatkozta a szakember a találkozó után a Sport Tv-nek.

Massimo Morales: – Ez a futball, ha nyersz, zseni vagy, ha kikapsz, idióta. Az első félidőben rengeteget futottunk, jól tudtuk használni a taktikánkat. Más rendszerben játszottunk, más játékosokkal, mint eddig. A szerencse eddig elkerült minket, most velünk volt.

Rósa Dénes: – Szerencsétlen szituáció volt, utólag nem vesszük le egymás fejét, jól kezdtünk, és ez idén már a második ilyen buta gól volt, tanulnunk kell belőle, még egyszer ez nem történhet meg. A taktikára és a második félidei játékra összpontosí­tottunk, azt beszéltük meg. A második félidő alapján emelt fővel jöhettünk le a pályáról. Az első félidő végén lévő kakaskodás az időhúzásból adódott, de azt csinálták, amit csinálniuk kellett ebben a szituációban. Ha a játékvezető erélyesebben lépett volna fel, nem ez lett volna. Az első gól nagyon váratlanul jött, addig jól játszottunk. A második padlóra küldött minket, a kiállí­tás után rendeztük a sorokat, megint kaptunk egy gólt, a második félidei hozzáállásból kell kiindulnunk. Akkor a széleket próbáltuk megjátszani és Marekot. A Honvéd visszaállt, feladták a területet, nehéz volt kilenc emberrel felállt védelem ellen játszanunk, voltak lehetőségeink, ennyit tudtunk kihozni ebből.

Első bajnoki gólját szerezte a Ferencvárosban Kulcsár Dávid, aki csereként beállva a Honvéd ellen szerezte a mieink találatát. A szélső í­gy emlékezett vissza a gólra és az összecsapásra. 

– Legbelül örültem nagyon a gólomnak, de nem tudtam felszabadultan örülni, nem akartam 0-3-nál örömködni a közönség előtt. A gólom előtt Heinztől kaptam egy nagyon szép átadást, ez az ő érdeme volt, nekem csak az üres kapuba kellett bepasszolnom. Ez a meccs az első gólig lett volna nehéz, de sajnos azt mi kaptuk, ráadásul a peches gól “széttörte” a csapat játékát, szétestünk fejben is. Ilyen lelkiállapotban nagyon nehéz lett volna visszajönni, majd jött a piros lap, az első félidőben minden összejött a Honvédnak, ami csak lehetett. A mester a szünetben azt kérte, hogy játszunk magunkért, a közönségért, ne szétesett csapat benyomását keltsük, hanem olyat, akik legalább küzdenek, mennek a szépí­tésért előre, ez szerintem látszódott. Nem voltak ugyan olyan nagy helyzeteink, de veszélyesebbek voltunk tí­z emberrel is, a második félidei játékra lehet épí­teni a következő fordulókban.

(Az nso.hu, az ulloi129.hu, az nb1.hu, a Ferencváros és a Bp. Honvéd hivatalos honlapja és az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL playoff: 02.22.21:00 FTC-Olympiakosz Pireusz TV: M4Sport
02.25.17:30 M4 Sport
MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ