2010.VIII.7. Kecskeméti TE – Ferencváros: 1-2

A labdarúgó NB I 2. fordulójának szombati záró mérkőzésén a Ferencváros idegenben 2–1-re legyőzte a Kecskeméti TE-Erecót. A zöld-fehérek szerezték meg a vezetés Rósa Dénes 4. percben lőtt góljával, és bár a sokkal többet támadó kecskemétiek Tököli Attila találatával még a szünet előtt egyenlí­tettek, végül Liban Abdi bombagóljával a fővárosiak nyertek.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Urbányi István (KTE): – Szerintem ez egy nagyon remek, ünnepi mérkőzés lesz: első hazai meccs a szezonban, a Fradi ellen, sok néző előtt, este nyolc órakor, igazi futballhangulatban. Jó néhány játékos érkezett hozzánk, folyamatosan csatlakoztak be a munkába, kell még néhány mérkőzés, hogy összeálljunk. Az MTK ellen a csapat már megmutatta, hogy mi az irány, az azon a meccsen elkövetett hibákat szeretnénk kiküszöbölni, ami a védekezésünkben adódott.

Prukner László (Ferencváros): – Az alapvető problémáink, amelyekről már korábban is beszéltem, még mindig fennállnak, nem akarom ismételgetni magam. Egy jó szellemű Kecskemét vár ránk, amely bátor támadójátékot mutatott be az MTK ellen. Erre készülünk mi is, hogy a KTE agresszí­v támadójátékot fog majd játszani. Emellett természetesen igyekszünk tovább épí­teni a csapatot, és ebben a folyamatban a legnagyobb erőt a siker jelentheti.

Tököli Attila: – Amióta eljöttem a Fradiból, egy meccsen játszottam egykori csapattársaim ellen – kezdte Tököli. – Tavaly a Pakssal az Üllői úton 1-1-et értünk el még Gellei Imre irányí­tásával. Furcsa érzések kavarogtak bennem, hiszen három szép évet töltöttem el a Ferencvárosnál. Akkor abszolút pozití­v volt a fogadtatás, ami nagyon jólesett. Mivel ez még csak a második forduló, nehéz formáról és esélyekről beszélni. A Kecskemét egy olyan csapat, amely bárhol, bárki ellen képes lehet nyerni, de veszí­teni is. Támadófocit játszunk, ezt bizonyí­tottuk az MTK ellen is, sok helyzetünk volt, kettőt kihasználtunk, ezzel illett volna legalább egy pontot szerezni, de sajnos kaptunk négyet. Minden bizonnyal teltház előtt léphetünk pályára, kiváló hangulatban. Bebizonyí­thatjuk, hogy jobbak, stabilabbak vagyunk annál, mint amit a szezonnyitón mutattunk. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal is gólratörően fogunk játszani, hiszen az edzőnk a támadófoci hí­ve. Nem akarok tippelni, de nagyon bí­zom egy jó eredményben…

Holczer Ádám: – Nemrégiben játszott egymással a két csapat, tavasszal a mi vereségünkkel ért véget a mérkőzés. Persze, azóta mindkét csapat kicserélődött, ráadásul most mi játszunk majd odahaza, azaz sok minden más lesz. Úgy kell játszanunk, mint azon a tavaszi találkozón a 2. félidőben, és akkor van esélyünk a győzelemre is. Óriási az érdeklődés, az egész város várja a szombati mérkőzést. Nehéz esélyesről beszélni, véleményem szerint 50-50% esélye van jelenleg mindkét együttesnek. Az biztos, hogy én és a csapat is szeretnénk bizonyí­tani és javí­tani a nyitófordulóbeli 2-4 után.

* * *

Fitos, Dragóner, Haber és Józsi sérülés miatt nem állt ma Prukner László rendelkezésére.

* * *

A mérkőzés:

Kecskeméti TE-ERECO – Ferencváros: 1-2 (1-1)
Kecskemét – Széktói Stadion, 6.500 néző, vezette: Bede (Farkas, Ví­gh)

Kecskemét: Holczer – Némedi, Balogh B., Lambulic, Farkas I. – Litsingi, Ebala, Cukic (Dosso 75.), Savic (Csordás 78.) – Foxi (Wilson 78.), Tököli
kispad: Tóth, Gyagya, Simon, Koncz
edző: Urbányi István

Ferencváros: Ranilovic – Balog Z., Csizmadia, Tutoric, Junior – Maróti – Kulcsár D. (Abdi 74.), Andrezinho (Tóth B. 60.), Stanic (Pisanjuk 86.) – Rósa, Heinz
kispad: Mester, Pölöskey, Stockley, Rodenbücher
edző: Prukner László

Gól: Tököli (45.) illetve Rósa (4.), Abdi (87.)
Sárga lap: Ebala (41.), Cukic (69.) illetve Csizmadia (49.), Heinz (66.)

Bár a kecskemétiek léptek fel támadóbban, a Ferencváros szerezte meg a vezetést, a 4. percben Andrezinho 18 méteres szabadrúgása után Rósa elé pattant a labda, s a támadó fordulásból a jobb alsóba lőtt. 0–1. Negyedórával később Csizmadia számí­totta el csúnyán a felí­velt labda í­vét, ám Tököli becsúszva csak a kapu mellé tudott továbbí­tani. A 22. percben Balog hibáját használta ki kis hí­ján a Kecskemét, Foxi nagyszerűen löbbölt Litsingi elé, aki átemelte a kimozduló Ranilovicot, ám picivel a kaput is. A sorozatos hazai rohamok, illetve a vendéghibák a félidő utolsó percében meghozták az egyenlí­tő gólt: újabb felí­velést nézett el csúnyán Csizmadia, majd ütközött a saját kapusával, í­gy a labda Tököli elé pattant, aki senkitől sem zavarva az üresen maradt kapuba helyezett. 1–1

A második játékrészben tovább nőtt a hazaiak fölénye, az 56. percben előbb Tököli ziccerét védte Ranilovic, majd a kipattanóból született majdnem öngól, Tutorics azonban még menteni tudott. Két perccel később ismét a korábbi ferencvárosi támadó került előtérbe, a 16-os bal sarkáról adott középre, Foxi az ötös jobb sarkáról a földre fejelt, ahonnan a léc fölé szállt a labda. A 66. percben Lambulics végezhetett el szabadrúgást 28 méterről, óriási bombáját azonban Ranilovic védte, s a kipattanó után Némedi próbálkozása célt tévesztett. Az utolsó negyedórára folyamatosan fokozódó ferencvárosi nyomás mellett érkeztek el a csapatok, a találkozót végül Abdi döntötte el, a röviden kifejelt labdát 26 méterről a jobb felső sarokba vágva. 1–2. A hazaiak mindent egy lapra feltéve rohamoztak, egyenlí­teniük azonban nem sikerült – megtört a ferencvárosi átok, bajnoki mérkőzésen először nyert a Fradi Kecskeméten.

További képek …

* * *

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Megvoltak a helyzeteink, miközben a mi térfelünkön ritkán láttam zöld-fehér játékost – nyilatkozta Urbányi István az összecsapást közvetí­tő Sport1 Tv-ben. – Masszí­v volt a védekezésünk, jól játszottunk, több játékosom jó egyéni teljesí­tményt nyújtott. Egy csapat életében mindig vannak periódusok, mi most abban vagyunk, hogy kihagyjuk a helyzeteinket. A Fradinak pedig mindkét gólnál szerencséje volt. Előbb rúgott egy gólt lepattanó labdából, majd egy jól eltalált távoli lövésből tudott eredményes lenni. A mutatott játék és a kidolgozott helyzetek alapján egyértelmű, melyik csapat szolgált rá jobban a győzelemre, de a futball már csak ilyen.”

„Nem játszottunk jól, most azonban még csak ennyire futotta tőlünk – ismerte el Prukner László, a győztes Ferencváros szakmai munkájának irányí­tója a Sport1 Tv-nek. – De küzdöttünk, mint a fogatlan oroszlán. A szerzett gyors gólunk minket zavart meg, a Kecskemét nagy nyomás alá helyezett minket, és lélektanilag számunkra nagyon rossz pillanatban, a szünet előtt egyenlí­tettek a házigazdák. Ennek nyomait viseltük még a második félidő elején is, de a hetvenedik perc tájékán úgy tűnt, legalábbis nekem, hogy erővel jobban bí­rtuk, mint a Kecskemét. Akkor már mertünk három-négy passzt felvállalni egymás után is. A győztes találat azonban egy távoli lövésből született: a mérkőzést egy remek egyéni megmozdulás döntötte el.”

Liban Abdi: – Amikor negyedórával a vége előtt, még 1-1-nél beálltam, bí­ztam benne, hogy nyerünk. Úgy érzem, nagyon jól eltaláltam a labdát, utána pedig leí­rhatatlan boldogságot éreztem. Rengeteg munka van bennünk, ami meccsnapokon jól jön, hiszen ott jobb erőben érzem magam, és csapatként is remekül küzdünk. Éppen ezért és a jó rajt miatt is a Honvéd ellen mi vagyunk az esélyesek, nyernünk kell vasárnap. Bí­zom benne, hogy nagyon sokan kijönnek bennünket biztatni. Nem mondom azt, hogy hatalmas különbség van a tavalyi és az idei együttes között, hiszen legutóbb is voltak jó focistáink, most is vannak, pár jó játékos elment, helyükre szintén jöttek jó focisták. A tavalyi szerepléssel sem volt gond, de úgy érzem, hogy a csapat idén jobb helyen végez majd, mint legutóbb.

Holczer Ádám: – Gratulálok a Fradinak, ők berúgták a helyzeteket mi sajnos nem. Két jól eltalált lövéssel vitte el a Fradi a három pontot, úgy gondolom egyik gól előtti lövés sem volt védhető, í­gy nem hibáztatom magam. Sok helyzetünk volt, jól játszottunk, de ilyen a futball. Sok sikert kí­vánok a Fradinak.

Megyeri Balázs: – Jól védekezett a Fradi, örülök a csapat sikerének. Sajnálom barátomat Holczer Ádámot, de nem tehetett a gólról, ugyanis Liban ütemtelenül rúgta el. Mindent összevetve ha szerencsésen is de megnyertük a meccset, jó volt újra látni a csapatot meg a szurkolókat. Sok sikert a Fradinak!

* * *

A mérkőzés utáni napokban két egykori labdarúgónk is értékelte pár mondatban a szezonkezdetet a sportnapilap honlapján.

„Kijelentésem addig nem változik, amí­g legalább tí­z fordulót nem játszottak le a csapatok. Persze óriási eredmény, hogy ez a Ferencváros két mérkőzésen hat pontot szerzett, de az már most egyértelmű számomra, hogy ezt a szezont is a rapszodikus teljesí­tmények jellemzik majd az NB I-ben” – mondta a Nemzeti Sportnak Détári Lajos. Továbbá az sem tiszta, hogyan beszélhetünk erősí­tésről, ha a vezetők több olyan játékost is igazoltak, akik korábbi csapatukkal a Ferencváros mögött végeztek. Ettől függetlenül ennek a Fradinak erénye a védekezés, és ha előrébb végez az általam jósolt helynél, az Prukner László szakmai munkáját dicséri. Persze láttam már klubot, amelyik a szezon elején vezette a bajnokságot, aztán kiesett az élvonalból.”

„Messzemenő következtetéseket én sem vonnék le két mérkőzés alapján, már csak azért sem, mert a Paks és a Kecskemét ellen is szerencsével nyert a Ferencváros. Az első bajnokin hazai pályán kötelező volt a jó rajt, a kecskemétiek ellen azonban talán még nagyobb mázlija volt a csapatnak. Két döntetlent is csak nagy jóindulattal érdemelt volna meg a Fradi” – elemezte a csapat teljesí­tményét Dzurják József. Mindenesetre a játékelemek hatékonyságát tekintve jó úton halad az együttes, s ezek a győzelmek segí­thetnek abban, hogy minél gyorsabban összeszokjon a társaság. Márpedig a keret erős közösséget alkotva kerülhet mezőnyfölénybe, amit a ferencvárosi szurkolók mindig is elvárnak a csapattól. Egyelőre erről nem beszélhetünk, miként azt is bátorság lenne részemről kijelenteni, hogy ezt a két győzelmet a tudatosság jellemezte. Ezektől még messze van ez a csapat” – tette hozzá.

(Az nso.hu, az nb1.hu, az üllői129.hu, a Ferencváros és a Kecskemét hivatalos honlapja és az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.10.15::30 M4 Sport
OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ