2011.IV.27. Kaposvár – Ferencváros: 2-1

A labdarúgó NB I 25. fordulójában a Kaposvár a Ferencvárost fogadta. Eseménytelen első félidőt követően André Schembri góljával vezetést szerzett a Fradi, de a hazaiak Oláh Lóránt tizenegyesből szerzett találatával egyenlí­teni tudtak. Amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, jött Zsók József, és a 89. percben belőtte csapata győztes gólját.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Sisa Tibor (Kaposvár): – Az FTC Magyarország egyik legpatinásabb csapata, de mondhatom, hogy talán az egyik legtámogatottabb klubja is egyben. Az ő, és a saját lehetőségeinket, vagy az eddig lejátszott mérkőzések statisztikáit nem is érdemes összevetni. De nem is akarjuk, inkább szeretnénk egy jó mérkőzést játszani. Kecskeméten voltak jó, és gyenge teljesí­tmények, ilyen már előfordult, de úgy gondolom, hogy most adnunk kell egy lehetőséget a javí­tásra. Remélem, hogy élni fognak vele a játékosok. Ha a nyáron arról beszéltek volna a szurkolók, hogy a huszonötödik fordulóban, ha otthon győz a Rákóczi a Fradi ellen, úgy a dobogón állhat, megfogták volna egymás fejét, nem lázasok-e? Mára kiderült, hogy nem is lett volna lázálom.

Prukner László tavaly nyáron hét év után a Ferencváros kedvéért távozott a Kaposvár kispadjáról. Vezetőedzőnk nálunk is sikeresen dolgozik, hiszen 24 forduló után a második helyen áll a mieinkkel. Remélhetőleg a kaposvári meccs után sem csúszunk hátrébb a tabellán…

– Mindenki előtt ismert kaposvári kötődése. Milyen érzéseket vált ki Önből ez a találkozó?
– Azt gondolom, hogy ezeket az érzéseket elnyomja majd az, hogy nekünk életbevágóan fontos ez a mérkőzés. Nem érünk most rá nosztalgiázni, az persze igaz, hogy az ellenfél edzőjeként még nem ültem a kaposvári kispadon, ami biztos különleges élmény lesz.

– Mi a véleménye egykori csapatáról?
– A Kaposvár jól igazolt, erős csapat, nem érdemtelenül tartanak ott, ahol most vannak. Eljutottak a négy közé a magyar kupában és a bajnokságban is jól szerepelnek, ezek nem véletlenek. Egész biztos furcsa lesz számomra ez a kaposvári találkozó, de tényleg nem nosztalgiázom, mert a mérkőzésre kell koncentrálni, ahol mindenképpen jó eredményt szeretnénk elérni.

– A bajnokság sorsolása előtt szerette volna elkerülni, hogy erre a mérkőzésre túl korán kerüljön sor. Ez miért volt fontos?
– Túl frissek voltak még az emlékek, de most már más a helyzet. Értelemszerűen ez Sisa Tibi alakulata, jelentősen megváltozott a csapat összetétele. Persze még vannak olyan játékosok a keretben, akikkel én is együtt dolgoztam. Hiszem, hogy jó munkát végeztünk együtt, de a mostani eredményeik már kollégám munkáját dicsérik, ez már egy teljesen másik Kaposvár.

– Milyen mérkőzésre számí­t?
– Sem játékosként, sem edzőként nem kaptam ki soha Kaposváron a Fraditól, gondolom a hazaiak most is nagyon feltüzelve várják majd a Ferencvárost. Biztos, hogy jó hangulat lesz, sok nézővel, de nehéz mérkőzésre számí­tok, mert a Kaposvár jó csapat. Természetesen szeretnénk dominálni és nyerni.

* * *

A mérkőzés:

Kaposvár – Ferencváros: 2-1 (0-0)
Kaposvár, 3.500 néző, vezette: Bognár (Szpisják, Medovarszki)

Kaposvár: Kovács Z. – Okuka, Zsók, Grúz, Gujic – Balázs B., Hegedűs D., Máté (Szepessy 63.), Pavlovic (Jawad 85.) – Oláh (Farkas Z. 90.), Peric
kispad: Milinte, Korhut, Kardos, Pedro
edző: Sisa Tibor

Ferencváros: Haber – Balog Z., Csizmadia, Tutoric, Junior – Rósa, Maróti, Morales (Stanic 75.) – Schembri, Heinz, Abdi (Miljkovic 89.)
kispad: Mester, Dragóner, Rodenbücher, Józsi, Tóth B.
edző: Prukner László

Gól: Oláh (63. – 11-esből), Zsók (90.) illetve Schembri (47.)
Sárga lap: Okuka (18.), Gujic (21.), Zsók (25.), Pavlovic (63.) illetve Tutoric (20.), Rósa (83.)

A meccs egyik érdekességét jelentette, hogy Prukner László játékosként az NB III-ban, az NB II-ben és az NB I-ben viselte a Kaposvári Rákóczi mezét, és edzőként is átélhette a feljutás örömét a somogyi csapattal. A ferencvárosiak kezdőcsapatában több volt kaposvári is helyet kapott, í­gy Maróti Bélának és Juniornak is különös érzést jelenthetett pályára lépni.

A Kaposvár revánsra készülhetett, ősszel ugyanis 1–0-ra kikapott aktuális riválisától az Albert Stadionban. Mindkét csapat számára fontos volt a meccs a kupaindulást jelentő helyekért folyó harc szempontjából. Miután tegnap a Paks legyőzte a Videotont, í­gy mindkét együttesnek adva volt a feladat, hogy megszerezze a három pontot, és tapadjon a riválisra.

Talán a tét is rányomta a bélyegét az első félidőre, mindenesetre inkább a sárga lapokat gyűjtögették a játékosok, semmint helyzeteket alakí­tottak volna ki. A legnagyobb lehetőség Oláh Lóránt nevéhez fűződött, aki a 9. percben éles szögből a bal kapufát találta el. A csapatok némileg felpörögtek a szünet előtt, először Justin Haber védett Milan Perics kilépése után, majd a túloldalon Liban Abdi percei következtek. Előbb majdnem kilőtte a jobb felsőt, beadása után pedig André Schembri maradt le a kapu előtt.

A második játékrész már sokkal élvezetesebb játékot és három gólt is hozott. Hátrányból felállva, hajrábeli góllal nyert végül a hazai csapat, de ne szaladjunk ennyire előre.

A szünet után hamar vezetést szerzett a Fradi: Marek Heinz vett le egy í­velt labdát a tizenhatos bal sarkánál, majd laposan középre adott, a berobbanó Schembri pedig beletette a lábát a lövésbe, és közelről a kaposváriak hálójába talált (0–1). A gól után támadásban maradt a vendégcsapat, de nem tudott újabb gólt szerezni, a 63. percben pedig tizenegyeshez jutott a Kaposvár – a ferencvárosiak hiába reklamáltak hevesen. Tutorics csúszott oda elkésve Okukának, a megí­télt büntetőt Oláh értékesí­tette magabiztosan (1–1). Nyí­lttá vált a mérkőzés, de sokáig úgy tűnt, pontosztozkodás következik, a 89. percben azonban betalált Sisa Tibor együttese. Bal oldali szöglet után Haberről kijött egy lefejelt labda, a berobbanó Zsók Józsefpedig közvetlen közelről belőtte a három pontot érő gólt (2–1). A Fradinak még a hosszabbí­tás utolsó percében is volt egy nagy helyzete, de nem élt vele, Emil Miljkovic az ötös sarkáról a kapufát találta el.

A  Kaposvár fontos mérkőzést nyert meg, amivel meg is előzte a fővárosi zöld-fehéreket a tabellán. A Ferencváros 34 éve nyeretlen Kaposváron, legutóbb 1977-ben Nyilasi Tibor és Pogány László góljával diadalmaskodott ott.

További képek …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Prukner László (Ferencváros): – Gratulálunk a Kaposvárnak. A sors nem akarta, hogy mi pontot vagy pontokat szerezzünk. Figyelnünk kell arra is, hogy az ellenfelünknek egy-két helyzete sem legyen, mert egyébként kikapunk. Holnaptól a Debrecen elleni mérkőzésünkre készülünk.

Sisa Tibor (Kaposvár): – Döntetlen szagú mérkőzés volt, persze nem búslakodunk, hogy nyertünk. Gratulálok a játékosaimnak, hiszen a Kecskemét elleni meccs után fel tudtunk állni. Nincs sok időnk, ki kell pihenni ezt a mérkőzést és készülni a hétvégi bajnokira.

(Az nso.hu, az nb1.hu, a Sport TV, a Ferencváros és a Kaposvár hivatalos honlapja, az MLSZ adatbankja valamint a hatharom.hu alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ