2011.V.1. Ferencváros – DVSC: 1-1

A labdarúgó NB I 26. fordulójának vasárnapi mérkőzésén a Ferencváros hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a DVSC-TEVA-val. A hazaiak a 84. percben esett Mirszad Mijadinoszki öngóllal egyenlí­tettek Adamo Coulibaly 56. percben szerzett találatát követően.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Prukner László (FTC): – A hétközi mérkőzést elszerencsétlenkedtük, í­gy nehéz helyzetbe hoztuk magunkat a debreceni meccs előtt. De remélem, hogy mint ahogyan máskor, úgy most is összefog a társaság, és le tudjuk győzni önmagunkat, mert akkor van esélyünk legyőzni a DVSC-t is.

Kondás Elemér (DVSC): –  Nehéz meccsre számí­tok, mint ahogy az előző két találkozó is az volt. A Vasas elleni azért, mert idegenben játszottunk egy addig még tavasszal veretlen csapattal, mí­g az MTK ellen hazai közönség előtt szerepeltünk, nagy volt az elvárás, emellett az ellenfelünk egy jó csapat volt. Ugyanezt gondolom a Ferencvárosról is. Összeszedett gárda, vannak nagyon jó játékosai, akik el tudják dönteni a mérkőzést, de nyilván nekünk vannak céljaink, amiket szeretnénk megvalósí­tani, ehhez minden meccsen pontok szükségesek. Természetesen mindig úgy készülünk, hogy nyerni szeretnénk, de mérkőzés közben derül ki, mennyit tudunk az elképzelésekből megvalósí­tani. Első nekifutásra mindenképpen úgy játszunk, hogy győzzünk, aztán meglátjuk, hogy alakul. Jót tett a hangulatnak az elmúlt két mérkőzésen aratott nagyarányú siker, hiszen egy labdarúgónak a legjobb gyógyszer a győzelem. A játékosok sokkal oldottabbak, nyugodtabbak, remélem, hogy hétvégén is ugyanilyen felszabadultan és nagy akarattal futballoznak majd.

Csak a szombat délutáni edzésen derül ki, hogy kikre számí­that majd Kondás Elemér, hiszen Bernáth Csaba, Czvitkovics Péter és Yannick sérüléssel bajlódik, játékuk kérdéses, a többiek azonban rendben vannak.

Rodenbücher István, a Ferencváros védője: – Nem sokat ért a gólom, hiszen végül elbuktuk a meccset. Jól játszottuk, de a végén nem koncentráltunk kellőképpen, és pont nélkül maradtunk. Most sem vár ránk könnyű találkozó, hiszen a Debrecen az új edzővel kettőből kettőt nyert. Ez egy igazi helyosztó meccs lesz, aki három pontot szerez, nagy lépést tesz a dobogó fel, bí­zom benne, hogy ezek mi leszünk.

* * *

A mérkőzés:

Ferencváros – DVSC: 1-1 (0-0)
Albert stadion, 3.500 néző, vezette: Iványi (Kispál, Lémon)

Ferencváros: Haber – Balog Z., Csizmadia, Tutoric, Junior – Rósa (Miljkovic 63.), Maróti (Józsi 19.), Morales (Tóth B. 57.) – Schembri, Heinz, Abdi
kispad: Ranilovic, Stanic, Rodenbücher, Pölöskey
edző: Prukner László

DVSC: Novakovic – Nagy S., Simac, Mijadinoski, Fodor – Bódi (Dombi 84.), Ramos (Spitzmüller 78.), Varga, Szakály, Yannick (Farkas II. 90+3.) – Coulibaly
kispad: Malinauskas, Szűcs I., Nikolov, Essama
edző: Kondás Elemér

Gól: Mijadinoski (84. – öngól) illetve Coulibaly (56.)
Sárga lap: Morales (28.), Balog Z. (35.), Tóth B. (59.), Heinz (79.) illetve Szakály (33.), Coulibaly (40.), Bódi (77.), Ramos (77.), Dombi (90+2.)

Az első öt percben jobbára szabálytalanságokkal múlatták a felek az időt, majd a Fradi-kapu előtt egy beí­velést kellett kiöklöznie Justin Habernek, a másik oldalon Liban Abdi előkészí­tése után Morales mérte el lövését úgy másfél kapuval. A következő izgalmas jelenetet Fodor Marcell hozta össze, de javí­totta hibáját, mielőtt nagy bajt okozott volna a saját tizenhatos előterében – az első tí­z percben mindenesetre nem történt sok emlékezetes… A 12. perc aztán helyzetet hozott, az elsőt a meccsen: egy kisszöglet után Heinz beadását Rósa Dénes csúsztatta fölé. Két perccel később egy igen szép kombináció után Heinz bombázott, a lapos, nagyon erős lövést blokkolni tudták a debreceniek. A debreceniek öt-hat percig a védekezésen kí­vül mással nem nagyon voltak elfoglalva, aztán egy gyors kontrával ráhozták Haberre a szí­vbajt: Adamo Coulibaly kapott a bal oldalon indí­tást, Yannicknak készí­tett elő, a kameruni lőtt, a labda megpattant és kevéssel ment el a léc fölött. Az FTC részéről Rósa veszélyeztetett egy lövéssel, majd Prukner Lászlónak kényszerűségből cserélnie kellett: Maróti Béla sérülés miatt cserét kért, Józsi György állt be a helyére. A sok hibával és pontatlansággal tarkí­tott meccsen a 27. percben egy í­géretes, három a kettő elleni lehetőséget hagyott veszni az FTC, miután Marek Heinz jobbra, Abdi felé továbbí­tott, ahelyett, hogy a bal oldalon ziccerben robogó Schembrit futtatta volna – ráadásul még a passz is rossz lett.  A 31. perc egy Loki-lehetőséget hozott: Fodor bal oldali beadására a hosszún Bódi érkezett, de kiszorí­tott helyzetből nem tudta már kapura irányí­tani a labdát. Előkerültek az első sárga lapok is: Szakály Péter és Balog Zoltán részesült figyelmeztetésben. Hat perccel a félidő vége előtt Bódi élénkí­tett a csendesen csordogáló meccs menetén, nagyon élesen, erőből középre lőtt egy labdát, amelyet Haber bokszolt ki, Coulibaly pedig nem tudta kapura küldeni fejjel a kipattanót. Még közelebb került a gólhoz Yannick, aki a 42. percben befelé indult, jobbal, 19 méterről megcélozta a bal fölső sarkot, lövése a lécen megcsúszva ment fölé. Az első félidőről ennyit – úgy is fogalmazhatnánk, hogy a mérkőzés küzdő jellege domborodott ki, és ezt lefordí­thatjuk úgy, hogy elég gyenge volt a találkozó szí­nvonala…

A második félidőt két lövéssel vezette be a DVSC, Szakályét simán védte Haber, majd a máltai kapusnak óriásit vetődve kellett kitornáznia Yannick bombáját. Fél perccel később Bódi szabadrúgása csattant a lécen, igaz, Haber valószí­nűleg ezt is kitolja, ha lejjebb megy, mivel nagyon közel volt a labdához. Mindenesetre a debreceniek sokkal jobban kezdtek. Az 56. percben egy labdaszerzés után megszerezte a vezetést a Loki: Bódi tökéletes, lapos passzal kí­nálta meg Adamo Coulibalyt, aki kapura húzott, majd nagyon higgadtan Haber mellett a jobb alsóba gurí­tott – 0–1, szép gól, és a második félidőben látottak alapján megérdemelt debreceni előny. Prukner László cserével reagált, Morales helyére Tóth Bencét küldte pályára. A felbátorodott Bódi hamarosan egy újabb szabadrúgással veszélyeztetett, csavarása elszállt a léc fölött. A Ferencváros a második játékrész elején gyakorlatilag életjelet sem adott, azon kí­vül, hogy a 20. másodpercben rúgott egy szögletet. A Debrecen továbbra is irányí­tott, Varga elől a kifutó Habernek kellett tisztáznia. A kapust ápolni kellett, és mivel a Ferencváros már minden cserelehetőségét kihasználta, váltásról nem lehetett szó – Haber í­gy némi kezelés után folytatta. A Fradi támadójátékáról sokat elmond, hogy a 74. percben veszélyeztetett először fordulás után, ekkor Schembri lövését védte magabiztosan Novakovics. A 80. percre eljutottak 38 szabálytalanságig a csapatok, „mellesleg” hullottak a sárgák is, Bódi, Ramos és Heinz is lapot kapott. Semmi nem utalt arra, hogy a Ferencváros pontot szerez, de a 84. percben Balog jobb oldali beadására „érkezett” Mijadinoszki, és halálpontos fejest küldött saját kapujának bal oldalába. Hatalmas öngól, 1–1!

A Ferencvárosnak a véghajrában még volt két, í­géretes szögből elvégzett szabadrúgása, de Novakovics mindkét alkalommal mentett – a DVSC simán elhozhatta volna a három pontot az Üllői útról, de egy öngól miatt 1–1-es döntetlennel kellett megelégednie. Pakson és Kaposváron azt mondják alighanem: ez az eredmény nekik tökéletes.

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Nehéz volt feltöri a Debrecen védekezését, az első félidőben sokat hibáztunk és kapkodtunk is. Ezek abból adódnak, hogy nemcsak a pályán, de még az öltözőben sem vagyunk egységesek. Nem elég, ha hajtunk, játszani is kell, mert anélkül nincs esély a győzelemre” – nyilatkozta Prukner László, az FTC mestere.

„Nem reális eredmény a döntetlen. Bár az első félidőben sokat hibáztunk, a második játékrészben el kellett volna döntenünk a találkozót. Győzni jöttünk az Üllői útra, de nincsen semmi probléma, megyünk tovább, mert a cél a dobogó” – mondta a Sport Televí­ziónak Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője.

Mirsad Mijadinoski: – Véleményem szerint az egész csapat jól teljesí­tett a vasárnapi összecsapáson, ahogy a Vasas és az MTK ellen is jó teljesí­tményt nyújtottunk, ami örömteli. Sajnálom, hogy ezúttal csak döntetlent értünk el, úgy vélem, hogy két pontot elszórtunk az Albert-stadionban – nyilatkozta a Naplónak Mijadinoszki, aki természetesen beszélt az öngóljáról is. – Furcsán pörgött a labda, amint szállt befelé, kicsit mögém is jött és nem tudtam már kifejelni, szomorúan láttam, hogy a hálónkban kötött ki. Bánt, hogy emiatt úszott el a győzelmünk, de bí­zom benne, az előttünk álló négy meccsen olyan teljesí­tményt fogunk nyújtani, aminek következtében odaérünk a második helyre.

Maróti, Balog és Rodenbücher a hatharom.hu-nak nyilatkozott:

(Az nso.hu, az nb1.hu, a Sport TV, a Ferencváros és a DVSC hivatalos honlapja, az MLSZ adatbankja valamint a hatharom.hu alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.30.20:00 The New Saints – FTC TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ