2011.VI.18. DAC – Ferencváros: 1-2

Győzelemmel kezdtük az idényt.

Csapatunk ma 19.30-kor a felvidéki Dunaszerdahelyen lép pályára edzőmérkőzésen a DAC ellen. A szakmai stáb 20 játékost vitt a mérkőzésre, a tervek szerint mindenki lehetőséghez jut. íme a keret: Ranilovic, Jova, Csizmadia, Józsi, Rodenbücher, Maróti, Lisztes, Fülöp N., Grúz, Balog Z., Alison, Andrezinho, Junior, Stanic, Tutoric, Otten, Abdi, Jovanovic, Felipe Felix, Fitos.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

„Elégedett vagyok a fiúk hozzáállásával, akik egész héten keményen dolgoztak. Igaz, hogy fáradtak a játékosok, de nagyon örülnek a Fradi elleni meccsnek, és motiváltan várják az első komoly tesztmérkőzést. Bí­zom benne, hogy nem okoznak csalódást” – mondta az Új Szó-nak Németh Krisztián, a DAC megbí­zott edzője.

A mérkőzés:

DAC – Ferencváros 1-2 (0-1)
Dunaszerdahely, 3.000 néző, vezette: Pavlí­k (Mókos, Martis)

DAC: 1 D. Kiss – 4 Helí­sek, 13 Struhár, 15 Ágh, 8 Zs. Németh – 5 Hí­lek C (16 N’Kendo 63.), 7 Lénárth – 6 Cem Ekinci (9 Tomčák 46.), 14 Sedlák, 11 MatŠ¯š (10 Hassan 75.) – 12 Z. Harsányi (3. BohoŠˆ 55., Tenkl 70.)
mb. edző: Németh Krisztián

Ferencváros:

I. félidő: Ranilovic – Fülöp N., Grúz, Otten, Junior – Maróti – Jovanovic, Lisztes, Andrezinho – Abdi, Félix

II. félidő: Jova – Balog Z., Csizmadia, Tutoric, Rodenbücher – Otten (Fülöp N. 69.) – Fitos, Stanic, Józsi, Andrezinho (Junior 69.) – Alison
edző: Prukner László

Gól: Matus (69.) illetve Félix (40.), Fitos (59.)

Barátok közti focimeccs. Háromezer néző előtt fogadta az FK DAC 1904 ma felkészülési mérkőzésen a Fradi csapatát. Az Európa Ligára készülő Ferencvárosnak ez volt az idei első előkészületi mérkőzése, mí­g a DAC szerdán már játszott egy edzőmeccset saját fakója ellen, amelyen Harsányi 2 és Tomčák találataival 3:1-re nyert.

A kezdeti magas iram csak pár percig tartott ki, az első félidő nagy részében a vendégek akarata érvényesült. Helyzeteikből az utolsó kötött ki a hálóban: a 40. percben Abdi a leshatáron ugratta ki brazil csatártártsát Felixet, aki Kiss mellett-alatt a kapuba célzott – 0:1.

Kilenc cserével kezdte a második játékrészt a Fradi, de í­gy is folytatódott a zöld-fehérek fölénye, amelyet az 59. percben Fitos L. koronázott – 14 méterről leadott lövésével 0:2-re növelte a vendégek előnyét.

Hazai nyomást hozott az utolsó félóra, de ez már csak a szépí­tő találatra volt elegendő – a 69. percben MatŠ¯š egy kipattanó labdát küldött a hálóba – 1:2.

A mérkőzés szöveges közvetí­tése itt érhető el.

További képek …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Prukner László: – Megpróbáltam két egyforma csapatot pályára küldeni, az első félidőben az újak és azok kaptak lehetőséget, akik korábban kevesebbet játszottak, a másodikban a tavaszi alapcsapat lépett pályára. Az újoncok meglepően jól és határozottan játszottak, uralták a meccset. A szünet utáni játékot befolyásolta a szakadó eső, de jól helytálltak a játékosok. Örülök Félix góljának, érkezésével még több taktikai variációt eszközölhetünk támadásban. Lisztes vezéregyéniségként tért vissza, hasznosan, a taktikai utasí­tásokat maximálisan betartva játszott és mindezt nagy-nagy alázattal tette.

Félix: – Szokni kell még a társakat, az új környezetet. Sokat segí­tenek a brazil társaim, Junior és Andrezinho is, de a Fradihoz hozzám hasonlóan most érkező Otten is adott már hasznos tanácsokat arról, hogyan kell beilleszkednem.

(A Ferencváros, a DAC hivatalos honlapja, a Nemzeti Sport valamint az üllői129.hu alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ