2011.VII.24. Ferencváros – Diósgyőr: 1-1

A Ferencváros 1–1-es döntetlent játszott a Diósgyőr ellen az Üllői úton a labdarúgó NB I második fordulójában. A zöld-fehérek már a negyedik percben vezetést szereztek Liban Abdi góljával, és Francisco Gallardo kiállí­tásával emberelőnybe is kerültek, de a DVTK José Luque nagyszerű szabadrúgásgóljával egyenlí­tett a második félidőben. A hajrában már hiába rohamozott hatalmas erőkkel az FTC, nem tudott betalálni.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Prukner László (FTC): – Eléggé megviselt minket a kupakiesés, az utolsó pillanatokban kaptuk a gólokat, fokozottabb koncentrációval, egy iksszel a rendes játékidőben továbbjutottunk volna. Tegnaptól már a DVTK elleni mérkőzésre próbáltunk meg felkészülni. Az elmúlt időszak tétmeccseit nehéz körülmények között játszottuk, melegben, műfüvön, százhúsz percen át. De ezekre nem hivatkozunk, szeretnénk a holnapi meccsből minél többet kihozni magunkból és megnyerni a mérkőzést. Sajnos a sérültjeink száma Norvégiában tovább nőtt, ami nem könnyí­ti meg a helyzetünket.

Benczés Miklós (DVTK): – Biztosan nagyon nehéz dolgunk lesz, ismerjük, hogy milyen hangulata van a Fradi stadionjának. Az FTC egy nagyon jó csapat, nem téveszt meg minket, hogy a Kaposvár otthonában ikszeltek, és hogy az Európa Liga miatt fáradtak lennének, mert jól erősí­tettek, bő a keretük, í­gy rotálni tudják a játékosokat. Nehéz dolgunk lesz, ugyanakkor bizakodó vagyok, mert ha az első fordulóban nyújtott játékot az Üllői úton is megismételjük, akkor az elég lehet a győzelemhez.

Mark Otten: – Nekünk nem szabad azzal foglalkoznunk, hogy az ellenfelünk mennyire erős, hanem hinnünk kell benne, hogy le fogjuk győzni őket. Természetesen tisztában kell lenni az ellenfél erejével, a taktikai elképzeléseikkel, de a legfontosabb, hogy a saját játékunkat minél tökéletesebben tudjuk kivitelezni. Mielőtt a Ferencvároshoz igazoltam, mindenkivel arról beszélgettem, hogy milyen erős klubhoz érkezem és mennyire mély tradí­ciókkal rendelkezik az egyesület. Számomra ez a fontos, ennek függvényében pedig ki kell tudnunk hozni magunkból a maximumot.

Budovinszky Krisztián: – Nincs tuti meccs az NB I-ben, bárki megverhet bárkit. Papí­ron a Fradi esélyesebb, de nem jövünk feltartott kézzel, mi azt a játékot fogjuk játszani, amit otthon is láthattak tőlünk az emberek. Remélem, hogy a fiatal játékosok is fel tudnak nőni a feladathoz, és nem lesznek ijedtek. Látatlanban talán aláí­rnám az ikszet, de nem tudhatjuk, hogy alakul majd a meccs

* * *

A mérkőzés:

Ferencváros – DVTK: 1-1 (1-0)
Albert stadion, 6.700 néző, vezette: Alvaro Garcia Miguel (Viszokai, Farkas B.)

Ferencváros: Ranilovic – Balog Z., Otten, Grúz, Junior – Fülöp N., Lisztes (Tóth B. 57.), Maróti (Józsi 69.), Andrezinho (Somalia 74.) – Oláh, Abdi
kispad: Jova, Sváb, Félix, Csizmadia
edző: Prukner László

DVTK: Rados – Vadász, Budovinszky, Gal, Gohér – Gallardo, Lippai, Abdouraman – Luque (Dobos 90.), George (Carreno 59.), Seydi (Pál Sz. 59.)
kispad: Farkas B., Eperjesi, Takács P., Bogáti
edző: Benczés Miklós

Gól: Abdi (4.) illetve Luque (68.)
Sárga lap: Andrezinho (66.), Grúz (67.) illetve Abdouraman (28.), Gallardo (35.), George (58.)
Kiállí­tva: Gallardo (38.), Pál Sz. (84.)

Mindkét csapat aktí­v volt az átigazolási piacon. A vendég DVTK-t immár kisebb spanyol kontingens erősí­ti, miután José Luquéhez csatlakozott Francisco Gallardo és Enrique Carreno, valamint Spanyolországból érkezett erőnléti edző is az együtteshez.

A ferencvárosiakhoz is számos új futballista csatlakozott a nyári felkészülés során: Oláh Lóránt és Lisztes Krisztián mellett három brazil labdarúgót is igazoltak a zöld-fehérek, valamint a holland Mark Otten is nagy erősí­tést jelent a Fradinak.

A mérkőzés előtt a múlt héten elhunyt Bicskei Bertalanról emlékeztek meg egyperces gyászszünettel, majd a chilei Álvaro Miguel Garcí­a sí­pjára elkezdődött a találkozó.

Abdi már a 4. percben megszerezte a vezetést (Fotó: NSO – Mirkó István)

A Fradi számára nagyszerűen kezdődött a meccs: a negyedik percben Lisztes Krisztián szerzett labdát Lippai Ákostól, majd nagyszerűen indí­totta a tizenhatos bal oldalán kiugró Liban Abdit, aki kilőtte a kapu bal alsó sarkát. 1–0. Tí­z perc elteltével megváltozott a mérkőzés hangulata: a szurkolók ugyanis elkezdték biztatni kedvenceiket, miután a meccs elején tiltakozásul a „huligántörvény” ellen viszonylag csendben voltak. Azért Abdi góljánál a zöld-fehérek nem tudták teljesen visszatartani örömujjongásukat… A folytatásban inkább a mezőnyben zajlott a küzdelem, a gól utáni bő tí­z percben egyik csapat előtt sem adódott komolyabb lehetőség. A 20. percben Oláh Lóránthoz í­velték előre a labdát hátulról, de a Fradi támadója nem tudta elvinni a labdát a vendégek védője mellett. A 22. percben előbb a hazai védőknek kellett tisztáznia a Diósgyőr veszélyes helyzete után, majd Junior vezette a vendégek tizenhatosa felé a labdát az ellentámadásból, és szépen ugratta ki Oláht a bal oldalon, aki azonban a kapu mellé emelt a kifutó Ivan Rados fölött. A 28. percben Oláh tört a vendégek kapuja felé, de Mohamadou Abdouraman buktatta. A játékvezető csak sárga lapot adott a kameruni játékosnak. A szabadrúgás veszélytelen volt. A 31. percben Luque végzett el szabadrúgást: a veszélyesen csapódó labdát Marko Ranilovicnak kellett kiütnie, majd a visszaí­velt labdát George Menougong ollózta szépen a kapuba, de a bí­ró les miatt – jogosan – nem adta meg a gólt. A 38. percben Gallardót kiállí­totta a chilei játékvezető. A spanyol légiós a labdát eltoló Mark Ottennek csúszott oda páros lábbal, és a holland futballista hatalmasat esett – annak ellenére, hogy Gallardo nem (vagy csak éppen hogy) ért hozzá. A belépő ennek ellenére csúnya volt, a középpályásnak pedig volt már egy sárgája – amelyet néhány perccel korábban kapott kezezésért –, í­gy mehetett öltözni.

Az első félidőben a Fradinak jött ki a lépés: Abdi korai góljával meglepte a DVTK-t, majd jó védekezéssel hárí­totta a vendégek próbálkozásait, és több helyzetet alakí­tott ki. Benczés Miklós pedig roppant nehéz helyzetbe került Gallardo kiállí­tása miatt.

Radosnak már a második félidő elején védenie kellett: Budovinszky Krisztián lábáról perdült a labda veszélyesen a DVTK kapuja felé. A szünet után percekben is a Fradi uralta a játékot: bár igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakí­tani, de a zöld-fehérek birtokolták többet a labdát az emberhátrányban játszó Diósgyőr ellen a szakadó esőben. A 60. percben aztán kissé elaludtak a ferencvárosi védők, és üresen hagyták Abdouramant Luque szabadrúgásánál, aki megpróbált a kapuba csúsztatni az ötösről, de egy kicsit hosszú volt a beí­velés. A következő percekben kissé beszorult a Fradi – a DVTK beí­velt labdákkal próbált veszélyeztetni, de nem sikerült egyenlí­teni. A 64. percben Abdi cselezgetett a tizenhatos előterében, majd Tóth Bencéhez passzolt, aki lövésre vállalkozott, és Radosnak nagyot kellett védenie. A 68. percben aztán szabadrúgáshoz jutott a DVTK bő 25 méterről Ranilovic kapujától. Szokás szerint Luque állt a labda mögé, és nagyszerűen eltalált lövése a sorfal fölött elszállva nagy erővel a bal alsó sarokba csapódott. A Diósgyőr emberhátrányban egyenlí­tett. 1–1. Ranilovicnak eddig szinte védeni valója sem volt, talán egyszer kellett mentenie, amikor az első félidőben szintén Luque lőtt kapura szabadrúgásból. Most azonban nagyon nehéz dolga volt, mert a labda éppen a kapu előtt pattant le a vizes gyepre. Prukner László nem várt sokat a változtatással: Józsi Györgyöt és Somáliát is beküldte, mí­g a DVTK visszaállt védekezni – érthető, ha Benczés Miklósék elégedettek lennének az iksszel. A 82. percben Oláh Lóránt szerzett labdát a vendégek tizenhatosának előterében, majd azonnal tüzelt, de a labda nem sokkal a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 85. percben Pál Szabolcs csúnya belépője után piros lapot kapott, í­gy kettős emberhátrányba került a DVTK. A Fradi hatalmas rohamozásba kezdett. A 88. percben Radosnak kellett hatalmasat védenie, miután Junior óriási bombát küldött a kapura. A Diósgyőr teljesen beszorult. A 90. percben Radosról kipattant a vizes füvön megcsúszó labda, de Budovinszky az utolsó pillanatban tisztázni tudott Oláh elől. Továbbra sem értek véget a Fradi próbálkozásai: Oláh Lóránt vállalkozott ismét lövésre, de a labda fölé szállt.

Az utolsó pillanatokban tovább próbálkozott a Fradi, de már nem tudta visszaszerezni a vezetést, í­gy döntetlent született a mérkőzésen. A DVTK játékosai lehettek elégedettebbek…

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Prukner László, az FTC vezetőedzője: – Nem a kettős emberelőny a lényeg, hanem, amikor azonos létszámban játszottunk, akkor jobbak voltunk ellenfelünknél és meg is szereztük a vezetést. Ezután érthetetlen módon elkezdtünk í­velgetni és rugdosódni. A szünetben kértem a játékosokat, hogy ezen a csúszós talajon inkább rövid passzokkal játszanak, ennek érdekében is cseréltem a középpályára olyanokat, akik tudnak passzolni, de mégsem történt ez meg. Ezt majd számon kell kérni és tisztázni kell a dolgokat. Eszetlenül, fejetlenül és bután játszottunk. A Diósgyőrnek nem voltak lehetőségei, becsülettel küzdöttek a döntetlen megtartásáért.

Benczés Miklós, a DVTK vezetőedzője: – Csalódott vagyok a mérkőzés miatt, védekezésben ugyan véleményem szerint helyt álltunk, de támadásban hiányzott az, amit hazai pályán nyújtottunk a múlt héten. Nyilván kilenc játékossal jó eredmény a döntetlen, de összességében elégedetlen vagyok. Félre ne értsenek, a játékosok akarása előtt le a kalappal, de igazából egyik kapu sem forgott veszélyben. A végjátékot hiányoltam a csapatomból.

A nyári visszatérése óta első bajnoki mérkőzését játszotta a Ferencvárosban Lisztes Krisztián. Középpályásunk gólpasszal “debütált” a DVTK elleni 1-1-re végződött találkozón, amelyen elsőre 56 perc jutott neki.

– Sikerült gólpasszt adnom Abdinak, de nem sikerült megnyernünk a meccset. Ilyenkor szokták azt mondani, hogy inkább ne lett volna a gólpassz, de nyertünk volna. Megfogyatkozott a Diósgyőr, ekkor azt hittük meglehet a meccs, de a vendégek egy pontrúgásból egyenlí­tettek, ami egy esőáztatta talajon benne van a meccsben. Utána sajnos nem sikerült feltörni a DVTK védelmét, hiába próbálkoztunk átlövésekkel és szabadrúgásokkal. Hősiesen védekezett a Diósgyőr.

(Az nso.hu, az nb1.hu, a Sport TV, a Ferencváros és a DVTK hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011011ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ