2011.VII.7. EL selejtező, Ulisses – Ferencváros: 0-2

Liban Abdi és Oláh Lóránt góljaival Jerevánban is nyert a Fradi, í­gy kettős győzelemmel jutott a selejtező következő körébe.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Prukner László, a visszavágó előtt: – Az időeltolódás miatt is biztos, hogy furcsa lesz, nekünk most nem kell szépen játszani, nekünk tovább kell jutni. A taktika is egy picit más lesz, és lehet, hogy az összeállí­tásban is változtatunk, még nem alakult ki bennem pontosan a kép. Bizonyos szempontból veszélyes az eredmény, mert a háromgólos előny birtokában előfordulhat, hogy néhányan könnyelműen veszik a játékot Jerevánban, s nagy bajba kerülhetünk, ha például az elején emiatt kapunk egy gólt.

Oláh Lóránt: – Komolyan kell venni a meccset, győzelemre játszunk, nem az első mérkőzés fényében kell játszani, hanem nyernünk kell. A múltkori meccsen az első félidőben nagyon jól leszűkí­tették a területeket, védekezésben jók voltak, igaz, támadásban nem annyira.

Szevada Arzumanjan: – Alapvetően szeretnénk elfelejteni az első meccs eredményét. Az utolsó pillanatig küzdenünk kell és hinnünk abban, hogy sikerülhet a bravúr. A futballban minden lehetséges. Győzelemre kell játszanunk, s bizonyí­tani magunknak. Budapesten a saját tudásunk alatt nyújtottunk, ahogy már emlí­tettem a meccs utáni sajtótájékoztatón. Nincsenek sérültjeink, de lesznek változások a csapatban, csak olyan játszhatnak, akik hisznek a hazai sikerben.

Az utazás képei itt, itt, itt és itt …

* * *

Hátul: Grúz, Maróti, Otten, Ranilovic, Balog Z. Elől: Félix, Andrezinho, Jovanovic, Junior, Morales, Abdi (Fotó: ftc.hu)

A mérkőzés:

Ulisses – Ferencváros: 0-2 (0-1)
Jereván, Hrazdan stadion, 1.000 néző, vezette: Aleksandr Derdo (Igor Bytskalo, Natalia Rachynska – ukránok)

Ulisses: Malkov – Ugrekelidze (Manaszjan 88.), Hahnazarjan, Kraszovszki, Andrikjan – Szahakjan (Nranjan 88.), A. Grigorjan, Adamjan (D. Grigorjan 59.), Bareghamjan – Dzsikia, Zokou
kispad: Afrikjan, Szimonjan, Akobia, Pato
edző: Szevada Arzumanjan

Ferencváros: Ranilovic – Balog Z., Grúz, Otten, Junior – Maróti (Rósa 46.), Morales (Csizmadia 60.) – Jovanovic, Andrezinho, Abdi (Oláh 63.) – Félix
kispad: Jova, Józsi, Rodenbücher, Fülöp N.,
edző: Prukner László

Gól: Abdi (35. – 11-esből), Oláh (90+7.)
Sárga lap: A. Grigorjan (15.), Zokou (77.)

A Ferencváros jereváni kezdőcsapata három helyen változott a múlt heti, 3–0-ra megnyert budapesti meccshez képest: Fülöp Noel helyén Balog Zoltán, Józsi György helyett Héctor Morales, Oláh Lóránt helyett pedig Felipe Félix kezdett. A kezdőben három magyar játékos kapott helyett (Balogon kí­vül, Grúz Tamás és Maróti Béla).

Az első helyzet a magyar csapat előtt adódott: Balog beadásából Felipe Félix fejelt tí­z méterről a kapu fölé. A brazil támadónak az első negyedóra végén volt még

Belőttem … (fotó: ftc.hu)

egy í­géretes kiugrása, de az Andrezinhótól kapott labdát rosszul vette át, í­gy nem tudott lőni. Az örmények a mezőnyben aktí­vabbak voltak ugyan, ám még ennyi veszélyt sem jelentettek a magyar csapat kapujára 15 perc elteltével. Az egyetlen lehetőség Fabrice Zokou előtt adódhatott volna, de a partjelző lesen állí­totta meg az elefántcsontparti csatárt. A 39 fokos meleg rányomta bélyeget a gyenge iramú meccsre, a 23. percben ivószünetet tartottak a nagy hőségben. A pihenő után Dzsika lövésével a hazaiak veszélyeztettek (fölé szállt a kí­sérlet), ám nem sokkal később a Ferencváros megszerezte a vezetést Liban Abdi tizenegyesgóljával. Az örmények védője, Hahnazarjan a jobb szélen előretörő Felipe Félixszel szabálytalankodott a tizenhatoson belül, s a büntetőt Abdi a jobb sarokba lőtte. 0–1. A gól után még inkább visszaesett a hazaiak addig sem túl veszélyes támadójátéka, Andrezinho távoli lövésével ismét a Ferencváros veszélyeztetett – Vlagyimir Malkov a kapu fölé tolta a labdát.

Az első játékrészben több emlí­tést érdemlő esemény már nem történt. A félidő összegzéseként elmondható, hogy a hazaiak megpróbálták a Fradira erőltetni az akaratukat, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. A Ferencváros fegyelmezetten védekezett, és egy-két kontrára is futotta az erejéből – egy ilyen támadás végén harcolt ki büntetőt Felipe Félix, Abdi pedig a tizenegyesből megszerezte a vezetést az egyébként nagyon lapos hangulatú, nagyjából ezer néző előtt zajló mérkőzésen, melyen a kis számú, de annál lelkesebb vendégdrukkerek hallatták inkább a hangjukat.

Oláh lőtte a másodikat (fotó: ftc.hu)

A második félidőre a pálya nagy részét már árnyék borí­tja, ez talán némileg kedvezhet a futballnak, bár az első percek ezt nem támasztották alá, ugyanis nem alakult ki gólhelyzet. Az 56. percben Andrezinho ismét megeresztett egy távoli lövést, de a labda a kapu fölé szállt. Nem sokkal később Felipe Félixnek volt egy jóval nagyobb lehetősége is, de az Alekszandar Jovanovicstól kapott labdát a kapu mellé lőtte a brazil csatár. Prukner László szakmai igazgató a második félidő elején frissí­teni próbált csapatán, a 63. percre mindhárom cseréjét kihasználta – Rósa Dénes, Csizmadia Csaba és Oláh Lóránt is beállt (Maróti, Morales és Abdi ment le). A 65. percben a ritka hazai lehetőségek egyikét jegyezhettük fel, de Artak Grigorjan 16 méterről leadott lövése elkerülte a Ferencváros kapuját. A következő bő húsz percben az újabb ivószünet jelentette a legfontosabb eseményt … A hajrában a hazaiak birtokolták többet a labdát, de úgy tűnt, hogy már ők is a megváltó lefújást várják. A több mint hatperces hosszabbí­tás végén azonban még villant egyet a Fradi: Felipe Félix egy jobb oldali kontra végén a középen üresen érkező Oláh Lóránt elé tálalt, aki közelről beállí­totta a 2–0-s vendégsikert. A Kaposvárról szerződtetett csatárnak ez volt az első gólja tétmérkőzésen a Ferencváros szí­neiben.

További képek ittitt és itt …

A Ferencváros kettős győzelemmel, 5–0-s összesí­téssel jutott tovább.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Prukner László: – Az eredménnyel elégedett vagyok, de a mutatott játékban már voltak hibák . De az vesse ránk az első követ, aki a megszerzett vezetésünk után az óriási meleg ellenére jobb játékot várt tőlünk. Megnyugodtunk, és nem voltak annyira pontosak, mint korábban, í­gy az ellenfél is megpróbált támadásokat vezetni. Arra rendezkedtünk be később, hogy támadjanak a hazaiak és a kontrákkal próbálkozhassunk. Szép stadionban játszottunk, a pálya elég kemény volt, nem volt alkalmas kombinatí­v játékra, de az eredmény tükrében ezek a dolgok megszépülnek. Embert próbáló volt ez a túra: kilenc órát utaztunk, az időeltolódás és a negyvenfokos hőmérséklet sokat kivett belőlünk, de a lényeg, hogy továbbjutottunk!

Szevada Arzumanjan: – A Fradival szemben, amely egy patinás csapat, mi egy fiatal gárda vagyunk. Férfiak játszottak fiúkkal, akik megtettek mindent. Az ellenfél kihasználta a hibáinkat, hisz nekünk támadni kellett, de el kell fogadni a valóságot és tanulni belőle, a jövőre készülve. Az ellenfél sokkal szí­nvonalas csapat nálunk, bár nagyon akartunk, de a játékosoknak fel kell nőniük erre a szintre. Elemeztük a múlt heti meccset, próbáltunk agilisebb, frissebb játékosokat pályára küldeni. Mindemellett hazai pályán sokkal jobbak voltunk, mint egy hete.

* * *

Nem történt meglepetés az Európa Liga 1. selejtező körében: a norvég Aalesund (Jason Morrison jelenlegi csapata) idegenben 2-0-ra legyőzte a walesi Neath együttesét, í­gy 6-1-es összesí­téssel lépett tovább.  A Ferencváros – Aalesund párharc első mérkőzésére július 14-én kerül sor az Albert Stadionban, a visszavágót egy héttel később rendezik Norvégiában.

(A Ferencváros és az UEFA hivatalos honlapja, az nso.hu valamint az ulloi129.hu alapján)

6 hozzászólás a(z) 2011.VII.7. EL selejtező, Ulisses – Ferencváros: 0-2 bejegyzéshez

  • Szerintem Prukner azért is változtatott, hogy valamennyire más legyen a csapat játéka. A győzelmet -- különösen az adott helyzetben -- úgysem kell magyarázni. Örüljünk, hogy van variációs lehetőség.

  • Nekem is bejönnek. 🙂
    Remélem ezek az eredmények nem csak egy fellángolás sikerei voltak.Úgy látszik nem igazoltunk rosszul.Természetesen nem ájulok el a teljesitménytől,de talán alakulgat valami.Sőt ahogy elnézem szép kis harc lesz a csapatba kerülésért.Van amit nem nagyon értettem.Az első meccsen Józsi tényleg azt játszotta amit elvártunk tőle,most meg pályára sem lépett.
    Mindegy,ezt Prukner dolga,de jó lenne rá egy kis magyarázat.

  • Samba a’la Franczstadt 😀 Ha ez a két srác ilyen sűrűn és ilyen jól nyomja a végén mi is megtanuljuk:DDD
    Kispályás megoldás, de srác “nem kispályás” irtó szimpatikus arc…

  • Ez tetszik, de nagyon!

  • Az első gól utáni gólörömöt sosem fogom megunni, valami ami nagyon régen hiányzik, hiányzott: egy felhőtlen mosolyt csal az arcunkra ez a tánc.

    Félix pedig olyan kispályás gólt rúgatott Oláhval, nagyon önzetlen volt, egy remek kiugrás végén.

  • Kettős győzelem, kapott gól nélkül. Ez már valami …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ