2011.X.26. MK, Szolnok – Ferencváros: 2-5

NS-20111027-01-20111026Csapatunk magabiztosan verte a tartalékjátékosaival felálló hazaiakat a 16 közé jutásért a Magyar Kupában. 

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

A futballban van egy alapszabály, tisztelni kell az ellenfelet. Mi is tiszteljük a Fradit, hiszen egy jó csapat. Azt eldöntöttem, hogy elsőbbséget élvez a hétvégi bajnoki mérkőzés, számunkra az fontosabb, ezért pihentetek néhány játékost. Természetesen komolyan vesszük a találkozót, akik ma pályára lépnek mindent meg fognak tenni azért, hogy megnehezí­tsék a zöld-fehérek helyzetét. – nyilatkozta Romanek János vezetőedző.

A mérkőzés:

Szolnok – Ferencváros: 2-5 (2-4)
Szolnok,  1.000 néző, vezette: Berger József (Forgács, Medovarszki)

Szolnok: Modla – Papp Sz., Antal, Szeleczki (Bálint 66.), Balogh P. – Németh T., Urbán-Szabó, Kis R. (Blaskovits 82.), Szecsei – Kalmár, B. Tóth (Szalai 73.)
kispad: Rézsó, Szakács, Háda
edző: Romanek János

Ferencváros: Jova – Maróti (Csizmadia 46.), Balog Z., Klein, Junior – Jovanovic (Abdi 57.), Otten, Józsi, Hakola – Pölöskey (Oláh 46.), Somalia
kispad: Végh, Rósa, Tóth B., Lisztes
edző: Détári Lajos

Gól: Pölöskey (9.), Somalia (21., 41.), Józsi (26. – 11-esből), Csizmadia (68.) illetve Kalmár (31.), B. Tóth (37.)
Sárga lap: Szecsey (14.), Szeleczki (60.) illetve Otten (39.), Józsi (58.)
Kiállí­tva: Antal (25.)

A Magyar Kupa 4. fordulójában a 16 közé jutásért léptek pályára a csapatok. A hazaiak a hétvégi Békéscsaba elleni mérkőzés miatt a tartalékjátékosaikat küldték pályára.

A 9. percben Jovanovic ugratta ki középen Pölöskeyt, aki 12 méterről a kapus felett a hálóba emelt. 0-1. A 21. percben Kiss röviden adott haza, Somalia lecsapott a labdára, az első lövését még védte a kapus, de az ismétlés már a hálóba került. 0-2. A 25. percben Antal rántotta le Pölöskeyt, amiért a játékvezető kiállí­totta. A büntetőt Józsi magabiztosan értékesí­tette. 0-3. A 30. percben szépí­tettek a hazaiak: B. Tóth adott középre, Kalmár pedig hat méterről a kapuba helyezett. 1-3. A 37. percben Papp cselezte ki Józsit, Kleint, majd Juniort is, aztán B. Tóth elé passzolt, aki 12 méterről éles szögből a jobb sarokba gurí­tott. 2-3. A 41. percben Pölöskey ugratta ki Somaliát, aki Modla mellett a jobb sarokba gurí­tott. 2-4.

A szünetben kettőt is cserélt Détári Lajos. Pölöskeyt Oláh, Marótit Csizmadia váltotta, majd az 58. percben Abdi is pályára lépett, Jovanovic helyett. A 68. percben Hakola szögletét Csizmadia fejelte az ötösről a kapuba. 2-5. A hazaiak a második játékrészben veszélytelenek voltak Jova kapujára, és a Fradi sem erőltette a góllövést. Ennek ellenére akadtak vendéghelyzetek, de ezek kimaradtak.

A nem túl nagy iramú találkozót megérdemelten nyerte a Ferencváros és jutott a legjobb tizenhat közé.

További képek …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Romanek János: — Az elején fiataljaim túlságosan is tisztelték a Feremcvárost, ám úgy érzem, azt követően tí­z emberrel is helyt álltunk. Elkerülhető gólokat kaptunk, ilyen hibákat már gólokkal bünteti az ellenfél ezen a szinten.

Détári Lajos: — Nagyszerűen megoldotta a csapat a kötelező feladatot, továbbjutottunk a kupában, s már készülünk a hét végi, Siófok elleni összecsapásra.

 

(A Szolnok hivatalos honlapja, a Sport TV, a szoljon.hu valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső