2012.I.27. Admira – Ferencváros: 5-2

Csapatunk 5-2-es vereséget szenvedett az osztrák bajnokság 5. helyén álló Trenkwalder Admira ellen. Góljainkat Pölöskey és Batik szerezték.

Trenkwalder Admira – Ferencváros: 5-2 (3-1)
Belek,

Trenkwalder Admira: Tischler (Leitner 46.) – Auer (Seebacher 46.), Dibon (Windbichler 46.), Drescher, Schrott – Fucik, Thürauer, Toth, Zeman – Sulimani B., Sabitzer (Rusek 72.)

Ferencváros:

I. félidő: Jova – Fülöp N., Balog Z., Klein, Junior – Otten – Lisztes, Rósa, Józsi – Pölöskey, Oláh

II. félidő: Jova – Fülöp N., Grúz, Vattai – Jovanovic (Pölöskey 75.), Batik, Busai, Junior – Oláh (Gárdos 60.), Varga B., Pölöskey (Morales 60.)

 

Gól: Pölöskey (6.), Batik (59.) illetve Sabitzer (12., 70.), Sulimani (34., 58. – utóbbit 11-esből), Fucik (45.)

A 3. percben egy kilépő osztrák csatár bombáját Jova hatalmas bravúrral védte. Két perccel később Rósa akasztott meg egy Admira támadást, majd jó labdát adott Pölöskeynek, aki a hosszú alsót vette célba és nem is hibázott. 1-0. Az osztrákok meglehetősen érdekes körülmények között egyenlí­tettek az osztrákok. Egy Admira játékos lent maradt a gyepen, a mieink pedig megálltak, hogy ápolhassák a sérültet. Az osztrákok ennek ellenére tovább vitték az akciót és a kapunkba lőtték a játékszert a 12. percben. 1-1. A 24. percben Pölöskey szépen kí­gyózott át az ellenfél védelmén, majd igen gyanús körülmények között a 16-oson belül a földre került, ám a bí­ró sí­pja néma maradt. A 34. percben első ránézésre lesgyanús szituációból szerzett vezetést az Admira. 1-2. Az első harminc percben jóval többet birtokoltuk a labdát, többet is támadtunk ellenfelünknél, akik csak kontrákkal próbálkoztak. Közvetlenül a félidő lefújása előtt újra betaláltak az osztrákok, í­gy 3-1-el zárult az első játékrész.

A szünetben többet is cserélt Détári Lajos. Grúz, Vattai, Jovanovic, Batik, Busai és Varga Bence is pályára került.

Közvetlenül a második játékrész elején egy középpályán történt labdaszerzés után gyors és szép akciót vezettünk, lövésig azonban már nem jutottunk. Az ellentámadás után Jovának kellett nagyot védenie. Néhány perccel ezután a bí­ró 11-est í­télt az Admirának egy lerántásért, melyet értékesí­tettek, ezzel 1-4-re alakult az eredmény. A középkezdés után azonnal nekirontottunk az osztrákoknak, az akció végén Batik Bence lőtt gólt egy kipattanó labdából. 2-4. A gól után kettős cserét határozott el Détári Lajos. Lejött Pölöskey és Oláh, helyettük Gárdos és Morales lépett pályára. A 70. percben az osztrákok egy nagyon közeli fejes után már az ötödik góljukat szerezték, Jova Leventének esélye sem volt védeni. 2-5. A folytatásban Jovanovicot rúgta meg az egyik osztrák játékos. Sérült légiósunk helyére Pölöskey állt vissza. Az utolsó tí­z percben mezőnyfölényben futballoztunk, de igazán nagy helyzetet nem tudtunk kialakí­tani.

Összességében elmondható, hogy nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk egy már-már a durvaságba átmenő csapat ellen, akik több gyors ellentámadásukból is gólt tudtak szerezni. A kapura lövések és a labdabirtoklás is nagyjából kiegyenlí­tett volt.

További képek …

(A Ferencváros és az Admira hivatalos honlapjának közvetí­tése alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011100ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
OLDALAK
10.08.16:30 TV:M4Sport
10.21.17:45 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső
EKL playoff: 10.26.21:00 KRC Genk-FTC TV: M4Sport
10.29.18:00 M4 Sport