2012.IX.22. NB II, Ferencváros II. – Balmazújváros: 2-3

A Pajkos János vezette Balmazújváros 3–2-re győzött a Ferencváros II ellen idegenben a labdarúgó NB II Keleti csoportjának 6. fordulójában.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Pajkos János: – Úgy vélem, sikerült rendet tenni a fejekben a héten. Biztos vagyok benne, hogy mindenki átérzi a saját felelősségét abban, hogy ilyen gödörbe került a klub. Abban bí­zom, hogy már a hét végi mérkőzésen elindulunk felfelé. A zöld-fehérek általában rendre gólt szereztek a mérkőzés utolsó félórájában, azaz bí­rják erővel a meccseket. Lendületben vannak a házigazdák, de remélem, hogy senki sem játszik megilletődötten azért, mert a Fradi-pályán kell fociznia. A játékfelfogásunkon kell változtatnunk, úgy vettem észre, hogy mostanában a labdás emberen kí­vül senki nem mozog a csapatban, ez pedig megengedhetetlen. Elsődleges célunk, hogy ne kapjunk gólt a mérkőzésen, mert eddig minden meccsünkön betalált az ellenfél. Emellett természetesen győzni szeretnénk a Fradi II ellen.

A mérkőzés:

Ferencváros II. – Balmazújváros: 2-3 (2-0)
Albert stadion, 150 néző, vezette: Pintér Csaba (Kóbor, Török)

Ferencváros: Gyenes – Simita, Vattai, Vass, Birtalan – Hakola, Nyilasi B. (Gárdos 46.), Alempijevic, Holman (Papp M. 58.) – Beliczky, Nehéz (Hodgyai 70.)
kispad: Rigó, Oláh M., Kleizer, Peszmeg
edző: Lipcsei Péter

Balmazújváros: Mester – Bokros (Sárközi 53.), Forgács, Kiss L., Németh Á. – Nagy R. (Arnóczki 80.), Kónya, Szöllősi, Virág – Belényesi (Murák 83.), Urbin
kispad: Szalma, Csobán, Papp F., Ludánszki
mb. edző: Pajkos János

Gól: Beliczky (38.), Nehéz (40.) illetve Szőllősi (55.), Sárközi (58.), Belényesi (63.)
Sárga lap:  Alempijevic (32.) illetve Bokros (53.), Virág (90+1.)
Kiállí­tva: Vattai (90+4.)

A vendégek egy kapufával nyitottak, amit követően a hazaiak teljesen átvették az irányí­tást. A 20. perc környékén Holman kétszer is nagy helyzetbe került, a második szituációnál a Fradi korábbi kapusa, Mester Tamás a gólvonal előtt csí­pte el a labdát. A 31. percben Gyenes is bemutatott egy bravúrt, majd a 38. minutumban Birtalan éles, kipattanó labdáját Beliczky közelről a hálóba lőtte, 1-0. Két perccel később Beliczky szögletét Nehéz kotorta a hálóba, í­gy a szünetre kétgólos előnnyel vonulhattak Lipcsei Péter fiai.

A fordulást követően a Balmazújváros három villámgyors góllal 18 perc alatt megfordí­totta a mérkőzést… Az 55. percben a vendégek szabadrúgáshoz jutottak baloldalról, Szöllősi állt a labda mögé és zseniálisan tekert a kapu jobb felső sarkába, 2-1. Az 58. percben, Nagy R. kapott jó indí­tást Szöllősitől, aki gyors lefutása után, passzolt be az érkező Sárközihez, ő pedig higgadtan az elvetődő kapus felett a hálóba lőtt, 2-2. A 63. percben Belényesi kapott labdát Nagy Róberttól, és miután átvette azt, két védő között a kapuba lőtt, 2-3. A hidegzuhanyt követően a hazaiak rendezték a sorokat, és a játék ismét áttevődött a vendégek térfelére. A gólok ugyanakkor elmaradtak, í­gy az eredmény nem változott: a Balmazújváros 3-2-re győzött az Albert Stadionban. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik tartozik, hogy az utolsó percekben Vattai Balázst egy kemény belépőt követően azonnali pirossal kiállí­tották, í­gy 10 emberrel fejezték be a találkozót a ferencvárosiak.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Lipcsei Péter: – Az első félidőben jól játszottunk, kétgólos előnyre tettünk szert. Ennek ellenére a Ferencváros második csapata nem mehet ki úgy a második félidőre, hogy a meccs már zsebben van. A folytatásban rögtön a legelején kaptunk három gólt, ami miatt nagyon elégedetlen vagyok… Főként, hogy az első csapatból visszajátszott játékosok a 60. perc környékén elfogytak. Próbáltunk cserékkel frissí­teni, de a szegedi meccsel ellentétben ez most nem hozott áttörést. Nagyon csalódott vagyok, mert ezt a mérkőzést meg kellett volna nyerni.

Pajkos János: – Már az első félidőben is jól futballoztunk, de tiszta ziccereket hagytunk ki, s aztán ezért meg is büntetett bennünket az ellenfél. A szünetben rendeztük a sorokat, sikerült a fiúkkal elhitetni, hogy ha továbbra is í­gy játszanak, í­gy gyártják a helyzeteket, akkor előbb utóbb jönni fognak a gólok is. A visszajátszó (Alempijevic, Hakola, Beliczky) labdarúgók jól, gyorsan és agresszí­ven is játszottak. De mi még í­gy is sokkal több gólszerzési lehetőséget tudtunk kialakí­tani, s a találkozó után a hazaiak is elismerték, hogy teljesen megérdemelt volt a győzelmünk.

Nehéz Máté: – Az első félidőben jól játszottunk, helyzeteket alakí­tottunk ki, megérdemelten szereztünk vezetést. A második félidőben érthetetlen módon leálltunk, és az ellenfél előbb egyenlí­tett, majd megszerezte a vezetést. Az előző héten, Szegeden hatalmas győzelmet arattunk, annak akkor lett volna igazán értelme, ha ezt a meccset is behúzzuk.

(A Ferencváros és a Balmazújváros hivatalos honlapja, a haon.hu, az nso.hu és az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ