2012.V.5. Ferencváros – Pápa: 0-2

A labdarúgó NB I 27. fordulójában a Lombard FC idegenben 2–0-ra nyert a Ferencváros ellen. A pápaiak mindkét gólját Lovrencsics Gergő szerezte, mí­g a Fradiból Balog Zoltánt kiállí­tották. A Lombard először tudta legyőzni a Fradit…

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

„Nagy tervekkel, erőtől duzzadva érkeztem Pápára – mondta Tóth Bence. – Jól sikerült az alapozás, befogadtak a Lombardnál, kellő önbizalommal és bizonyí­tási vággyal vártam a rajtot, ám előtte Ligakupa-meccset játszottunk a Kaposvárral, akkor történt a baj. A mérkőzés első félidejének utolsó percében a vendégek egyik légiósa – hogyan is fogalmazzak, hogy ne sértsek meg és ne vádoljak meg senkit… – ártalmatlanak tűnő szituációban a lábamra csúszott. Iszonyatos fájdalmat éreztem a térdemben, de azt hittem, a fájdalomtűrő épességemmel van baj. Tévedtem, az orvosi vizsgálatok ugyanis porcleválást állapí­tottak meg, és az bizony eléggé kellemtelen érzés. Azt hittem, rutinműtét elé nézek, ehhez képest rémálommá vált az egész.”

Tóth Bence számára korábban ismeretlen érzés volt a sérülés, szikét csak a televí­zióban látott.

„Gyors visszatérésben bí­ztam – folytatta a futballista. – Ez csak álom lett… Eddig két mérkőzésen mindössze hetvenhárom percet futballozhattam, az operált térdben ödémát mutattak ki a műszerek, okozza a szűnni nem akaró fájdalmat.”

Tóth Bencének máris befejeződött a bajnokság.

„Az is megtörténhet, hogy újra műtik a térdem. Pedig mennyire szerettem volna futballozni, főleg a Fradi ellen! Ám minden hiába, nélkülem játsszák le a meccset. Mostanra tudatosult bennem, milyen az, ha az ember csak a lelátóról nézheti társait, és most vált világossá, milyen az, amikor a játékosok, a csapatok a Fradi ellen készülnek. A Ferencváros labdarúgójaként fogalmam sem lehetett arról, mi zajlik az ellenfél edzésein, az öltözőben egy-egy nagy meccs előtt. Ha sérülten is, de ma már ezt is megéltem.”

Tóth Bence szerint a Lombard nem esik ki az NB I-ből, szerinte azért nem, mert a Vasas már nem éri utol a pápaiakat. A középpályás pedig rendületlenül abban, hogy egészségesen kezdheti el a felkészülést a következő élvonalbeli szezonra.

A mieink szakvezetőjével, Détári Lajossal a csapat pénteki tréningjét megelőzően beszélgettünk el.

– Kétféle gondolat van bennem a szombati találkozóval kapcsolatban. Az egyik, hogy ha az első 15-20 percben betalálunk, akkor könnyebb mérkőzés vár ránk. Ha viszont a Lombard beáll védekezni, és nem tudjuk feltörni a hátvédsorukat, akkor nagyon nehéz találkozón kell gyűjtenünk a három pontot. Négy meccs van hátra, a pápaiaknak ezeken a mérkőzéseken kell bebiztosí­taniuk a bennmaradást. Nagyon nehéz sorsolásuk van, ezért biztosan mindent megtesznek majd azért, hogy pontokat szerezzenek, de elképzelhetetlennek tartom, hogy ne nyerjünk.

ifj. Bene Ferenc: – A játékosok maximális akarattal és odafigyeléssel készülnek a következő találkozóra. A bajnokság finiséhez értünk, és csak három pontra van mögöttünk a Vasas. Ez rendkí­vül éles véghajrát vetí­t előre. Azonban az OTP Bank Ligában bárki bárkitől pontot rabolhat. Amennyiben sikerül javí­tani a helyzetkihasználásunkon, akkor nem lehet gond a kiesés elkerülése.

* * *

A mérkőzés:

Ferencváros – Pápa: 0-2 (0-2)
Albert stadion, 3.417 néző, vezette: Berger József (Vámos, Farkas B.)

Ferencváros: Jova – Kulcsár D., Klein, Balog Z., Sváb – Otten – Lisztes (Beliczky 46.), Oláh L. (Zsivóczky 70.), Hakola (Rósa 46.) – Pölöskey, Simic
kispad: Gyenes, Fülöp N., Junior, Vattai
edző: Détári Lajos

Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Tóth G., Farkas A., Németh M. – Rodenbücher, Horváth L. (Dóczi 90.) – Lovrencsics (Szilágyi P. 82.), Gyömbér, Arsic – Seye (Présinger 77.)
kispad: Takács T., Csepregi, Szabó Z., Inutile
edző: ifj. Bene Ferenc

Gól: Lovrencsics (15., 31.)
Sárga lap: Otten (23.), Balog Z. (66.) illetve Farkas A. (71.)
Kiállí­tva: Balog Z. (67.)

„Felkészültünk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, de arra törekszünk, hogy az elején gólt szerezzünk. Ha í­gy lesz, a kedvünk szerint alakulhat a találkozó – beszélt terveiről a zöld-fehérek szakmai igazgatója, Détári Lajos a Lombard Pápa elleni bajnoki előtt a Nemzeti Sportnak. Nos, a szakembernek abban igaza lett, hogy nehéz mérkőzés vár csapatára…

Történt ugyanis, hogy a szombat késő délután kezdődő összecsapás első negyórájában elmaradt a beí­gért ferencvárosi rohamozás, sőt, ehelyett inkább a kiesés elől vészesen menekülő Lombard dolgozta ki helyzeteit sorra, hogy aztán a tizenötödik percben góllal szomorí­tsa a hazaiakat. Lazar Arszics három védővel a nyakán szépen passzolt ballal Lovrencsics Gergőhöz, aki mellel maga elé tette labdát, majd ballal Jova Levente mellett a bal alsóba lőtt. 0–1. Nem kell azért még megijedni – gondolhatták a rutinos ferencvárosi szurkolók, hisz a Lombard még sosem tudta legyőzni az FTC-t a magyar élvonalban. A hátrány ellenére azonban nem változott Lisztes Krisztiánék játéka, balszerencséjükre a Pápáé sem, í­gy újabb negyedóra elteltével már két gól szerepelt az eredményjelzőn a vendégcsapat neve mellett. Ezúttal is a szerb Arszics volt az előkészí­tő, aki remekül ugratta ki a jobb oldalon Lovrencsicset, aki hátrányból indulva jó pár métert vert a védőkre és higgadtan a hosszúba lőtt. 0–2.

A szünetben a zöld-fehérek kettőt cseréltek, bejött Beliczky Gergő és Rósa Dénes is. Azt nem tudni, hogy ennek a két játékosnak köszönhetően, de a hazaiak játéka jócskán feljavult a második félidő elejére, de komoly lehetőséget í­gy sem tudtak kidolgozni. Aztán a 67. percben jött az újabb hidegzuhany: Balog Zoltán elvesztette a fejét és egy perc alatt két sárgát szedett össze, í­gy idő előtt mehetett zuhanyozni. Az FTC tehát emberhátrányban folytatta a találkozót. Röviddel ezután majdnem szépí­tett a Fradi: Szűcs bravúrja után Rósa közelről pofozhatta volna be a pattogó labdát, ám egy ügyetlen mozdulattal inkább gyönyörűen mentett a pápai kapu torkából… A hajrára már nem fokozták az izgalmakat a futballisták, a Pápa története során először tehát legyőzte a Ferencvárost az élvonalban, ezzel óriási lépést téve a bennmaradás felé, mí­g a zöld-fehérek vereséggel hangoltak a jövő heti, Újpest elleni derbire.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Détári Lajos (FTC): – Gratulálok a Pápának, nagyszerűen játszottak, megérdemelték a győzelmet. Szakmai igazgatóként mindenért vállalom a felelősséget. Holnap és holnapután kielemezzük, hogy mi történt a csapattal. Ha valami rosszul sikerül, akkor természetes, hogy valaki hibázott. Mindenkinek vállalni kell a felelősséget, az első az enyém, mivel én állí­tottam össze a csapatot, én cseréltem. De egyet ne felejtsünk el: itt nem Bene Ferenc játszott Détári Lajos ellen, a pályán voltak a játékosok is.

ifj. Bene Ferenc (Lombard Pápa): – A mai mérkőzésen a sors visszaadott abból egy picit, amit a múlt héten elvett. A helyzetkihasználásunk sokkal jobb volt, amit elterveztünk, az bejött. Sok jó teljesí­tmény akadt a csapatomban, mind a középpályán, mind a védelemben. Nem hagytuk, hogy a Ferencváros ránk erőltesse az akaratát, a második félidőben sem álltunk be védekezni.

(Az nso.hu, a papama.hu, a Sport TV, a Ferencváros hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ