2012.VI.23. Gajda emlékmérkőzés, Maglód – Ferencváros: 0-5

Ma délután az idén fennállásának 100. évét ünneplő Maglód otthonában lépett pályára csapatunk. A találkozónak egy roppant szomorú oka is akadt: tavaly novemberben egykori játékosunk, Gajda István autóbalesetben életét vesztette, í­gy a mai találkozó teljes bevételét a gyászoló család kapja meg.

Maglód (NB III) – Ferencváros: 0-5 (0-2)
Maglód

Maglód: Kovács B. – Bogdán Sz., Molnár O., Szőke R., Vincze L. – Budafai G., Németh Zs. – Nagy R., Lázár L., Lukács Á. – Lovrencsics B.
csere: Bornemissza I., Etler P., Salami Ahmed, Tabányi T., Demeter K., Tóth-Velez V., Bernáth N., Husz A.
játékos-edző: Baranyai Pál

Ferencváros:

I. félidő: Jova – Jovanovic, Otten, Klein, Sváb – Alempijevic, Cukic, Gyömbér – Böde – Pölöskey, Somalia
II. félidő: Gyenes – Menyhárt, Grúz, Batik, Fülöp N. – Gárdos, Hakola, Pölöskei II., Nyilasi B. – Orosz M., Máté

Gól: Böde (11.), Vincze (29.- öngól), Máté (80., 85., 90.)

A mérkőzés első felében különösebben nem forgott veszélyben a kapunk, mí­g az ellenfél Böde és Gyömbér átlövésénél kényszerült hárí­tásra. A folytatásban kapufát is lőttünk, majd a 11. percben új igazolásunk, Böde Dániel egy bivalyerős lövéssel megszerezte a vezetést (0-1). A 29. minutumban Somalia elfutását követően az egyik hazai védő a saját kapujába lőtte a labdát, í­gy a félidőre 2-0-s előnnyel vonulhattunk.

A második félidőben tovább nőtt a mezőnyfölényünk, és úgy tűnt, hogy ez a gólok számában is megmutatkozik: az 53. percben Máté lőtt szinte a félpályáról a kapuba, de a partjelző felemelte a zászlaját, í­gy érvénytelení­tették a találatot. Mindez nem szegte új igazolásunk kedvét: Máté a 80. és a 85., valamint a 90. percben is betalált, í­gy végül 5-0-ra győztünk.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a próbajátékon levő Menyhárt a játékrész felénél sérülés miatt kidőlt, í­gy a találkozót 10 emberrel fejeztük be. A lelátó népe és a játékosok is méltóképpen emlékeztek meg Gajda Istvánról.

(A Ferencváros és a Maglód hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011100ejegyzéshez

  • Szegény Menyhárt Attila! Ő is egyike az annakidején kényszerből szélnek engedett volt ifistánknak. Végre pályára léphetett az első csapatban, és erre kidől. Remélem nem súlyos a sérülése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ