2012.VII.14. Ferencváros – Dunaújváros-Pálhalma: 2-4 (edzőmérkőzés)

W_ftc-dpaseTöbb próbajátékos is lehetőséget kapott az újvárosiak elleni felkészülési találkozón.

Délelőtt az NB I-es keret egyik része 5-1-re győzött a Soroksár ellen. A keret másik fele sem marad játék nélkül, 15 órakor a Dunaújváros látogatott az Albert Flórián Stadion 3-as edzőpályájára.

Ferencváros – Dunaújváros-Pálhalma (NB III): 2-4 (1-3)
Üllői út, 3-as edzőpálya, 300 néző

Ferencváros: Gyenes – Gárdos, Grúz, Batik, Pölöskei II – Nyilasi B., Józsi, Birtalan B. (Hodgyai), Beliczky – Orosz M., Marosevic

Dunaújváros-Pálhalma:

Gól: Beliczky (40.), Orosz M. (72.) illetve Godslove (15.), Perovic (30.), Villám (41.), Salamon (61.)

A mieink tiszta fehérben, a vendégek – akik a játékot is kezdték – tiszta pirosban léptek pályára. Az első percektől kezdve kiegyenlí­tett, harcos játék folyt a pályán. Az ellenfélnél több NB I-es múlttal bí­ró játékos (Salamon, Sitku, Milinte) is szerepet kapott. Az első 10 percet követően a játék átterelődött a mi térfelünkre. A 15. percben a vendégektől Godslove egy testcselt követően a kapunk bal oldalába lőtt, a labda a kapufát is érintve jutott a gólvonalon túlra (0-1). A 20. perc környékén Birtalan Botond lábára rácsúsztak, a középpályás nem tudta folytatni a játékot. Az ivószünetet követően a 30. percben egy bal oldali beadást Perovic lőtt Gyenes kapujának bal oldalába (0-2). A gólt Birtalan sérülése miatt emberhátrányban kaptuk. A sérült Birtalan helyére Hodgyai László állt be, a fiatal játékos próbajátékon vesz részt csapatunknál. A 40. percben csapatunk szépí­tett: Beliczky tette bele a lábát egy lövésbe (1-2). Szépí­tő találatunkat követően nem sokkal egy lekészí­tett labdát Villám Balázs lőtt elemi erővel a kapunkba (1-3).

A játék a fordulást követően nem változott, az újvárosiak valamivel többet támadtak és birtokolták a labdát. Ettől függetlenül a játékrész első nagy helyzetét mi dolgoztuk ki: Nyilasi passzát Hodgyai lőtte szép mozdulattal nem sokkal a jobb felső sarok fölé. A 61. percben egy bal oldali szabadrúgást követően Salamon érkezett a hosszún, és a kapunkba rúgta a labdát (1-4). Az utóbbi percekben két helyzetünk is akadt: Orosz szabadrúgásból, Hodgyai fejesből veszélyeztetett. A 72. percben újabb gólt lőttünk: Orosz szabadrúgása megpattant a sorfal tagjain, í­gy a labda a jobb alsóba csorgott (2-4). A gólt követően kissé leült a meccs, kevesebb volt a helyzet. A találkozó 4-2-es dunaújvárosi győzelemmel ért véget.

További képek …

Csapatunk a mai nap folyamán két felkészülési mérkőzést játszott. Délelőtt a Soroksár látogatott otthonunkba, a mieink magabiztos játékkal 5-1-re győztek.

– Akkor sem érdekelt edzőmeccsen a végeredmény, amikor kikaptunk, í­gy most sem foglalkozom ezzel , sokkal jobban bosszant, hogy kaptunk egy elkerülhető gólt – értékelt Détári Lajos, csapatunk szakvezetője. – A mai meccs elérte a célját, fejlődött a csapat, de láttuk a hibákat, most az a feladatunk, hogy ezeket a hátralevő két hétben kijaví­tsuk. A csapat jó benyomást tett rám, fegyelmezettek, harcosak voltunk, mindenki kilencven percet játszott, és szerencsére sérülés nélkül megúsztuk a találkozót. Látható, hogy a játékosok egymásért küzdenek, í­gy ha erőnlétileg is topon leszünk, akkor mentálisan és harciasságban is olyat nyújthatunk, amit a Ferencváros közönsége elvár.

A második találkozón a keret másik fele a Dunaújvárossal mérkőzött meg. Ezen a mérkőzésen a vendégek 4-2-es győzelmet arattak.

– Összességében egy hasznos találkozó volt a Dunaújváros elleni is. Sajnos nem mindenki a saját posztján tudott játszani, emiatt követtünk el hibákat. Fontos volt, hogy mindenki 90 perces terhelést kapjon – zárta szavait szakvezetőnk.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011100ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ