2012.VII.14. Ferencváros – Soroksár: 5-1 (edzőmérkőzés)

fotó: focinews.com

Csapatunk egy jó hangulatú, gólgazdag mérkőzést játszott a Soroksárral.

Ferencváros – Soroksár (NB III): 5-1 (3-0)
Üllői út, 3-as edzőpálya, 200 néző

Ferencváros: Jova – Fülöp N., Otten, Klein, Sváb – Gyömbér, Cukic – Jovanovic, Böde, Somalia – Pölöskey

Soroksár:

Gól: Pölöskey  (17.), Böde (19.), Cukic (28. – 11-esből), Somalia (49.), Klein (80.) illetve Mészáros A. (72.)

Az első nagy helyzet a 8. percben alakult ki: ekkor Jovanovic indí­tásából Pölöskey lépett ki, ám kissé kiszorí­tott helyzetbe került, í­gy a kapus mellett már nem tudta elrúgni a labdát. Két perccel később Böde vezette rá az ellenfél védelmére a labdát, de ezúttal nem indí­tás, hanem egyéni akció mellett döntött. Két védő közül lépett ki, a kapus mellett is elvitte a labdát, de nullszögből nem tudta a kapuba juttatni. Szép jelenet volt. Akárcsak Gyömbér lövése, ami pár centivel szállt a felső kapufa fölé. A 17. percben egy kis szögletet követően Cukic emelt a kapu elé, a hosszún érkező Pölöskey pedig a hosszú alsóba csúsztatott (1-0). A középkezdést követően szinte azonnal egy gyors ellentámadás végén Pölöskey gurí­tott be laposan középre, a felfutó Böde pedig kapásból a bal alsóba lőtt (2-0). A 20. perc környékén egy rövid időre átjött a térfelünkre a Soroksár. Ekkor egy balról elvégzett, sorfalon megpattanó lövés a kapufánkon csattant. A 27. percben Gyömbér indí­totta Pölöskeyt, akit csak szabálytalanul tudtak megállí­tani a tizenhatoson belül. A büntetőt Cukic higgadtan gurí­totta a bal alsó sarokba (3-0). A 32. minutumban Jovanovic kissé túl önzetlenül a tizenhatos vonalánál lövés helyett passzolt, de a kilépő Somalia már nem tudta a kapus mellett elrúgni a labdát, mivel az ellenfél játékosa remekül védte a szöget. Már csak öt perc volt hátra az első félidőből, amikor Somalia fejelt egy remek jobb oldali Fülöp-beadást a jobb alsó sarok mellé, majd pár pillanattal később egy szép levételt követően Pölöskey lőtt ballal a bal oldali kapufa mellé. A játékrész egy Martin Klein fejessel zárult, a szünetre háromgólos előnnyel vonulhattunk.

A második félidő egy Somalia átlövéssel és egy Pölöskey-fejessel indult. A 49. percben Pölöskey játszott össze gyönyörűen Somaliával, amit követően utóbbi ziccerben vezethette rá a kapusra a labdát, és higgadtan a bal alsóba helyezett (4-0). Az utóbbi percekben Martin Klein több veszélyes fejest is megeresztett. Az első félidőhöz hasonlóan Böde ezúttal is egyéni akcióra vállalkozott. Lefutotta védőjét, majd jobbról, a tizenhatos környékéről átemelte a kimozduló kapust – a labda a kapufát érintve hagyta el a játékteret… A 72. percben a Soroksár Mészáros szabadrúgásgóljával szépí­tett (4-1). A vendéggólt követően kissé leült a meccs, de a 80. percben egy jobb oldali szögletet követően Martin Klein tisztán maradt, és kí­méletlenül a kapu bal oldalába fejelt (5-1). A meccs utolsó periódusában is akadtak helyzetek: Somaliát az ötösön belül szerelték az utolsó pillanatban, mí­g Böde két életveszélyes lövést is megeresztett. A közönség tapssal dí­jazta új igazolásunk bivalyerős kí­sérleteit. A mérkőzés egy csodálatos Somalia-fejessel zárult. Csapatunk 5-1-re győzött, folytatás 15 órakor a Dunaújváros ellen.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ