2012.VIII.4. Pécs – Ferencváros: 0-0

A labdarúgó NB I második fordulójának szombati záró mérkőzésén a Pécs gól nélküli döntetlent játszott a Ferencvárossal. Détári Lajos együttese í­gy második mérkőzésén sem tudott győzni, annak ellenére sem, hogy Lantos Levente kiállí­tásának köszönhetően több mint fél óráig emberelőnyben játszhatott.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Détári Lajos, a Ferencváros szakmai igazgatója: – Egyértelműen fejlődést várunk a holnapi találkozón. A héten is keményen edzettünk, a játékosok tudják, hogy hol hibáztak, igyekszünk kijaví­tani ezeket. Tiszteljük az ellenfelet, amely hazai pályán nagyon erős, és a nyitómeccsen idegenben is nagyot alkotott. Feltérképeztük őket, az utolsó két felkészülési mérkőzésüket élőben is megnézte Nagy Tamás, tehát nagy meglepetést nem okozhatnak nekünk. Ha képesek vagyunk a saját játékunkat játszani, akkor sikerül megnyerni a találkozót. Vannak sérültjeink, eltiltottjaink, távozónk, de ez benne van a futballban. Győzni szeretnénk. Mindig az a legerősebb Ferencváros, amelyik a pályán van.

Supka Attila, a Pécs vezetőedzője: – A Ferencváros elleni mérkőzés is egy a sok közül. Jelentősége annyiban van, hogy akkor ér nagyon sokat nekünk ez a Paks elleni mérkőzés, ha ezen a találkozón is eredményesen tudunk szerepelni. Abban bí­zunk, hogy nagyon sok szurkoló jön ki, aki segí­teni fogja a csapatot.

Arra a kérdésre, hogy erősödött az ellenfél, Supka Attila a következőket válaszolta:

– Vannak olyan futballistáik, akik magyar szinten a minőséget képviselik. De nekünk elsősorban a saját játékunkkal kell foglakozni. Természetesen egy-egy játékost nagyobb figyelemmel fogunk kí­sérni a mérkőzés folyamán. Pláne azokat, akik eldönthetik a mérkőzést. De még egyszer mondom, nekünk a saját játékunkkal kell foglalkoznunk. És bí­zom benne, hogy ha azt meg tudjuk valósí­tani, amit szeretnék, akkor megint eredményesek tudunk lenni.

A mérkőzés:

Pécs – Ferencváros: 0-0
Pécs, 5.000 néző, vezette: Fábián Mihály (dr. Varga Zs., Márkus T.)

Pécs: Dibusz – Fodor, Krejci, Lantos, Zeljkovic – Horváth A. (Demjén 62.), Akassou, Wittrédi, Uzoma (Nagy O. 67.) – Bajzát (Causic 61.), Grumic
kispad: Sánta, Nagy D., Horváth Zs., Szatmári L.
vezetőedző: Supka Attila

Ferencváros: Jova – Fülöp N. (Hakola 69.), Klein, Grúz, Sváb – Józsi – Alempijevic, Cukic (Orosz M. 80.), Gyömbér, Somalia – Böde
kispad: Gyenes, Pölöskei II., Nyilasi B., Beliczky, Máté J.
szakmai igazgató: Détári Lajos

Sárga lap: Wittrédi (12.), Lantos (33., 60.) illetve Klein (11.), Grúz (16.)
Kiállí­tva: Lantos (60.)

Mindkét csapat nagy vérátömlesztésen esett át nyáron, meghatározó játékosok érkeztek itt is, ott is. A hazaiak kezdték jobban a bajnokságot, az első fordulóban idegenben győzték le a Paksot egy utolsó percekben szerzett hatalmas szabadrúgásgóllal. A Ferencváros viszont hiába vezetett Alempijevics góljával a Kecskemét ellen, végül be kellett érniük egy sovány 1–1-es döntetlennel a bajnoki nyitányon.

A vendég zöld-fehérekhez kapcsolódó hí­r, hogy a héten közös megegyezéssel szerződés bontott a klub az első fordulóban amúgy kezdőként pályára lépő Pölöskey Péterrel. A 23 éves támadó maga kérte, hogy távozhasson, ugyanis a szurkolókkal összetűzésbe keveredett. Visszatért a csapatba a brazil Somália, akinek játékengedélye a héten érkezett meg Brazí­liából, és Détári Lajos szakmai igazgató máris a kezdő tizenegybe nevezte. Otten viszont eltiltás miatt nem lehet ott a pályán.

A Bajnokok Ligája-időpontban (20.45) kezdődő találkozón az első percek puhatolózásai után a brazil Somália szerzett labdát a Pécs térfelén, Alempijeviccsel játszott össze, majd a visszakapta a labdát, és a tizenhatos széléről a hosszú sarkot célozva lőtt mellé. Egy percre rá veszélyeztetett a PMFC is, egy szögletet a tizenhatosra emeltek vissza, Wittrédi Dávid pedig kapásból lőtt, a labdát Jova Levente csak másodjára tudta fogni. Pár perccel később megint Wittrédi volt főszerepben, bal oldali szabadrúgását a hosszú felsőből tolta ki a Ferencváros kapusa. A félidő közepén Böde Dániel is megvillantott valamit, igazolva, miért is igazolták le őt a nyáron, két ember között sikerült kapura fordulnia, és mintegy 22 méterről lőtt mellé. A 34. percben Wittrédi továbbra is elemében volt, előbb Bajzát Pétert ugratta ki tanárian, oldalhálót lőtt a támadó, majd saját magát hozta helyzetbe, de Jova megint a helyén volt. Az első félidő végén Józsi György egy kényszerí­tőt követően tudott a pécsiek védelme mögé kerülni, de visszagurí­tásába Akassou bele tudott még vetődni, és szögletre mentett.

Az első félidőn a Pécs volt a kezdeményezőbb. Wittrédi villogott, vélhetően Somáliáé volt a legtöbb sprint, a Pécs próbált, a Fradi nem tudott dominálni, 0–0.

A második játékrész első perceit a két szurkolótábor kezdte aktí­vabban, majd a Pécs egy hosszú labdával tudott a Fradi védelme mögé kerülni, Horváth Adrián visszagurí­tott labdáját a szerb Grumics bombázta fölé. A vendégektől egyedül Somália tűnik igazán veszélyesnek, az 57. percben a brazil hatalmas lökettel riogatta a mecsekaljai szurkolókat. Az első félidő sok sárga lapja meghozta az eredményt, a 60. percben megfogyatkozott a PMFC, Lantos Levente második sárgája után mehetett zuhanyozni. Nem sokkal később Supka Attilát is elküldte Fábián játékvezető a kispadtól. A Ferencváros az emberelőnynek köszönhetően átvette a kezdeményezést, ami egy ravasz Alempijevics tekerésben is megmutatkozott. A 83. percben kiszabadult a Pécs a szorí­tásból, Grúz buta szabálytalanságáért megí­télt szabadrúgást Wittrédi nyeste kapura, de Jova megint csak hárí­tani tudott. A 86. percben a mérkőzés legnagyobb helyzete is kimaradt, a középpályán Böde fordult le védőjéről, tanárian ugratta ki Somáliát, aki a védő szorí­tásában ugyan, de belerúgta a kapusba a ziccert. A végén még egy Gyömbér-bomba is hozzá tartozik a krónikához, azonban nem született gól.

További képek ittitt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Supka Attila: –Elégedett vagyok, mert fél órán keresztül emberhátrányban futballoztunk, de a pályán ez nem mutatkozott meg. A múlt heti, paksi győzelmünk í­gy is sokat ér, hogy ezúttal hazai pályán csak egy pontot szereztünk. Kimaradtak a helyzeteink, ettől függetlenül nincs szégyenkeznivalónk. Sajnos a kiállí­tás előtt is kényszerű cserét kellett végrehajtanom, aztán a középpályánk meggyengült, mégsem éreztem azt, hogy a Ferencváros mezőnyfölényt harcolt volna ki.

Détári Lajos: – Nem lehetek elégedett, hiszen nem egy pontot szereztünk, hanem vesztettünk kettőt. Nyernünk kellett volna. Sajnos sokat hibáztunk, nem voltunk elég türelmesek. Amikor az ellenfél a védősorunk mögé került, még nagyobb baj lehetett volna, mert a figyelemmel akadtak gondjaink. A második félidőben azonban uraltuk a mérkőzést. Igyekeztünk előremenni, hiszen ha nagy célok vannak, márpedig most azok vannak, nem szabad visszafognunk magunkat. Sok mindenben fejlődnünk kell, a hibákat ki kell javí­tanunk. Ezért is sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk, mert ebben a meccsben benne volt a győzelem.

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Pécs hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ