2012.X.19. Ferencváros – Paks: 2-2

A labdarúgó NB I 11. fordulójának pénteki játéknapján a Ferencváros az MVM Paksot fogadta, és egy fordulatos, izgalmas mérkőzésen döntetlen született.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Ricardo Moniz, a Ferencváros vezetőedzője: – A két győztes mérkőzés után a szurkolók azt gondolnák, hogy elégedettek vagyunk, de próbálom a csapatot a földön tartani. A csapaton belüli konkurencia a legnagyobb ütőkártyánk, hiszen a padon is jó képességű játékosok ülnek, bárki szerepet kaphat a mérkőzéseken. Az embereknek nem szabad azt gondolniuk, hogy két hét alatt topacsapattá válunk, kemény munkára van szükség, hiszen ahogy a kupameccseken láttuk, 99%-os koncentráció nem elég a sikerhez.

Tomislav Sivic, a Paks vezetőedzője: – A hadrendünk már régen összeállt a fejemben, pokolian nehéz meccsre számí­tok a Fradi otthonában. Ricardo Moniz nagyon összerakta a Ferencvárost. Hogy úgy mondjam, rövid idő alatt látványos a fejlődés, erőben és játékban is rengeteget léptek előre. Nagyszerűen érzem magam a bőrömben, élvezem a munkát Pakson. Most csak arra koncentrálok, hogy pénteken valahogy legyőzzük a Ferencvárost. Az utóbbi két fordulóban a Győr és Videoton ellen egy-egy pontot szereztünk, most már csak a győzelem az elfogadható.

Böde Dániel: – A Ferencváros egy nagyobb múltú, fővárosi klub, jellegéből adódóan is más, mint a Paks. Nagyobbak az elvárások  a játékosok felé. Ami az öltözői hangulatot illeti, azt mindig befolyásolja az a tény, hogy éppen hogy szerepel a csapat. Természetes, hogy a két győzelem után most különösen jó a hangulat. Az edzővel kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy mindenki mást vár el, és én a Paksnál, valamint most a Ferencvárosnál is szeretnék megfelelni tudásom legjavával az elvárásoknak. Várom a mérkőzést, különleges lesz, hisz mégiscsak 15 éven át odatartoztam. Természetesen van bennem egy kis plusz izgalom, de meccskezdésre ez biztosan el fog múlni, ahogy mindig. Nehéz és küzdelmes, de látványos mérkőzésre számí­tok, hisz jó játékosok alkotják a Paks keretét. Egy pillanatra sem szabad őket alábecsülni.

A mérkőzés:

Ferencváros – Paks: 2-2 (1-0)
Albert stadion, 5.800 néző, vezette: Solymosi Péter (Viszokai, ifj. Varga G.)

Ferencváros: Jova – Alempijevic, Besic, Klein, Sváb (Jovanovic 62.) – Gyömbér, Józsi – Somalia, Böde, Jenner (Orosz M. 72.) – Ionescu (Cukic 79.)
kispad: Ranilovic, Otten, Peric, Máté
vezetőedző: Ricardo Moniz

Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. – Sifter, Bartha (Kulcsár D. 73.), Lázok (Vayer 90+2.), Bori – Simon A. (Sipeki 89.), Tököli
kispad: Pokorni, Báló, Csehi, Eppel
vezetőedző: Tomislav Sivic

Gól: Ionescu (40.), Gyömbér (88.) illetve Simon A. (54.), Jovanovic (85. – öngól)
Sárga lap: Besic (28.), Jovanovic (84.) illetve Simon A. (2.), Szabó J. (57.), Heffler T. (58.), Kulcsár D. (87.), Tököli (90+3.)

A jelen korhoz mérten kifejezetten lendületbe jött a Ferencváros a Videoton és a Diósgyőr legyőzésével, és azt a Paksot fogadta a válogatott mérkőzések miatti szünet után, amely a kieső zóna közelébe sodródott.

Természetesen a hazai csapat lépett fel támadó szellemben, de helyzetig nem jutott az első fél órában, miközben a paksiak kontrái szemernyi veszélyt sem rejtettek magukban. Az első Ferencváros-ziccerre a 37. percig kellett várnia a szerény számú hazai közönségnek, ekkor Gyömbér Gábor fejelt közelről a kapu mellé, de nem sokkal ezután egy már-már hamvába holt támadást Andrei Ionescu zárt le egy pontos és erős lövéssel: 1–0.

A fordulás után lelkesen nekiesett a hazaiaknak a Paks, három helyzet elrontása után az 54. percben Szabó János csúsztatása után közvetlen közelről Simon Attila már nem hibázott. 1–1. A megzavarodott fővárosi zöld-fehérek ellen a vendégek még pár helyzetig eljutottak (Tököli Attiláé volt a legnagyobb), majd a hajrára fordulva egyre inkább mezőnyfölénybe került a Fradi, bár a távoli lövések nem értek célt, a közeliekbe rendre beledobta magát egy-egy védő, a beadásokat pedig hárí­totta Csernyánszki Norbert. A hajrá kezdetén gól esett a mérkőzésen, ferencvárosi adta a gólpasszt, ferencvárosiról került a labda a kapuba, mégis méla csöndben nézte a hazai közönség, mert Bori Gábor beadását Martin Klein ráfejelte Aleksandar Jovanovicra, akiről a meglepett kapus mellett-fölött a hálóba pattant a labda. 1–2. Még mielőtt apátiába süllyedt volna a hazai B-közép, egy cseles szöglet után Gyömbér Gábor egyenlí­tett.

A vége 2–2 maradt, pontot szerzett tehát az Üllői úton a Paks, megtört a Ferencváros lendülete.

További képek ittitt és itt…

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Bosszús vagyok, mert a paksiak szöglet- és szabadrúgás után szereztek gólt, vagyis mindkétszer volt idejük a játékosoknak elfoglalni a pozí­ciójukat. A vezetésünk után többször is növelhettük volna az előnyünket, de nem sikerült, ráadásul a csapat még nem tart ott, hogy a mérkőzés teljes szakaszában a mi akaratunk érvényesüljön. Több szempontból is fejlődnünk kell, akkor többek között az előnyünket is megtarthatjuk, és több labdabirtoklással magunk irányí­thatjuk a találkozó alakulását” – értékelt a Sport Televí­zió kamerája előtt Ricardo Moniz, a Ferencváros vezetőedzője.

Az FTC hatos veretlenségi szériában menetel (3 győzelem, 3 döntetlen), mí­g a Paks négy meccs óta nyeretlen, de a Videoton, az ETO és a Ferencváros ellen is pontot szerzett. Tomiszlav Szivics büszke a játékosaira, de nagyon sajnálja, hogy a Paks veszni hagyta a három pontot.

„A második félidőben szerkezetet váltottunk, és bizony több gólszerzési lehetőségünk is volt. Büszke vagyok a játékosokra, mert nehéz helyzetben vettem át a csapatot, mégis hetek óta gyűjtögetjük a pontokat. A jó mérkőzéshez kellett egy jó Ferencváros is, ráadásul mindkét csapat játékosai erős iramot diktáltak, de teljesen nem lehetek elégedett, mert döntetlent értünk el. Öt perccel a meccs vége előtt vezettünk kettő egyre, vagyis függetlenül a közegtől, muszáj lett volna győzni. Nálam a döntetlen semmit sem ér.”

Józsi György, Gyömbér Gábor:

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Paks hivatalos honlapja, az nb1.hu valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ