2013.I.21. Ferencváros – FC Basel: 2-2

Csapatunk Cukic és Böde góljával kétgólos hátrányból állt fel és mentette döntetlenre a Basel elleni találkozót.

Ferencváros – FC Basel: 2-2 (0-2)
Marbella, 65 néző, vezette: Kim Jong Hyeak (Kim Jung Sik, No Tea Si – dél-koreaiak)

Ferencváros: Jova – Jovanovic (Peric 85.), Besic, Junior Fell, Bönig (Sváb 40.) – Otten, Cukic (Orosz M. 85.) – Jenner, Zeravica (Somalia 46.), Alempijevic – Böde
kispad: Ranilovic, Kunsági, Batik, Busai, Gyömbér, Hakola
vezetőedző: Ricardo Moniz

FC Basel: Sommer (Salvi 46.) – P. Degen (Steinhöfer 68.), Schär (Sauro 68.), Dragovic (Ajeti 68.), Park (Vuleta 79.) – El Nenny (Cabral 46.), Serey Die (Diaz 68.) – D. Degen (Bobadilla 46.), Stocker (Adili 68.) –  Streller, Salah (F. Frei 46.)
vezetőedző: Murat Yakin

Gól: Cukic (72.), (Böde 85.) illetve El Nenny (44.), D. Degen (45.)
Sárga lap: Cukic (67.) illetve Dragovic (56., 67.)
Kiállí­tva: Dragovic (67.)

A mieink fehérben, a vendégek piros-kékben léptek pályára. A 3. percben máris kapura lőttünk: Otten próbálkozott a tizenhatos jobb csücskétől, megpattant – és ezáltal lelassult – lövését Sommer védte. A folytatásban a Basel térfelén folyt a játék, csapatunk ezekben a percekben elsősorban veszélyes beadásokkal veszélyeztetett. A félidő közepére lecsendesedett a találkozó, nagyobb helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. A 33. percben egy baloldali beadás után Ottenről került a kapunkba a labda, holland védőnket azonban hátulról D. Degen lökte meg keményen, í­gy a játékvezető – jogosan – érvénytelení­tette a gólt. Nem sokkal később Ghaly szólózott be a tizenhatoson belülre, majd 11 méterről nagy helyzetben mellé lőtt. A 43. percben tizenegyeshez jutott a Basel. A büntetőt Jova nagy bravúrral megfogta, majd a kipattanót is védte, ezt követően El Nenny azonban már a kapunkba lőtt, 0-1. A svájciak hamar továbbnövelték előnyüket. D. Degen kapott szép labdát, majd jobb oldalról Jova felett a kapuba emelt, 0-2.

A második játékrész elején Streller lépett ki, gyenge emelését Jova könnyedén fogta. Csapatunk is veszélyeztetett: Jenner szöglete után Somalia 17 méteres kapáslövését blokkolták. Fél perccel később Cukic próbálkozott hasonló távolságból, laposan, ám lövése mellégurult. A 63. percben Jenner középre tekert szabadrúgása után Böde fejelt nagy helyzetben fölé. Nem sokkal később ismét Jenner adott be, Böde megcsúsztatta a labdát, í­gy Alempijevic a hosszú oldalon kapásból lőhetett, kí­sérlete azonban mellé pattant. A 67. percben egy kakaskodás miatt Cukic és Dragovic is sárgát kapott, a svájciak futballistájának ez a második lapja volt, í­gy a játékvezető kiállí­totta őt (a kiállí­tás ellenére a Basel továbbra is 11 emberrel játszott, mivel edzőmeccs lévén a piros lapos Dragovic helyére beállt egy játékos). Hamar sikerült élni emberelőnyünkkel: a 72. minutumban Somalia kapott remek kiugratást a jobb oldalon, brazil támadónk szépen középre tálalt, Cukic érkezett középen, és 10 méterről a léc alá vágta a labdát, 1-2. A 85. percben Somalia adott szép passzt Jennernek, aki 14 méterről lőtt keményen, kí­sérlete azonban néhány centiméterrel mellé ment. Az előző támadást követő szögletből sikerült egyenlí­tenünk: egy sarokrúgás után Böde fejelt a kapuba, 2-2. Újabb gól már nem született, csapatunk tehát 2-2-es döntetlent játszott a Basellel.

A torna másik mérkőzésén: Steaua Bucuresti – Dinamo Kijev 2-0 (1-0)

További képek itt és itt…

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Ricardo Moniz, Murat Yakin:

Vladan Cukic:

(A Ferencváros, az FC Basel és a Marbella Football Center hivatalos honlapja valamint a csakfoci.hu és az nso.hu alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

10.20.17::45 M4 Sport
OLDALAK
EL: 10.24.18: 45 FTC-Nice TV:M4Sport
10.27.17:45 TV:M4Sport
10.31.12:30 M4 Sport
11.03.14:45 TV:M4Sport
EL: 11.07.21: 00 Dinamo Kijev-FTC-Nice TV:M4Sport
Tapolca, 2025.jan.11.
Categories
11.10.18:00 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
FOTELSZURKOLÓ