2013.II.6. Fehéroroszország – Magyarország: 1-1

Az első félidőben egyértelműen jobbak voltunk, a második félidő kiegyenlí­tett játékot hozott. Dzsudzsák Balázs lendületesen futballozott, Böde Dániel személyében agresszí­v újoncot avattunk, Bogdánnak összességében sok dolga nem volt. Az elmúlt tí­z évből negyedszer nyitotta 1–1-es döntetlennel a válogatott az évet: 2008-ban a szlovákokkal, 2010-ben az oroszokkal, mí­g tavaly a bolgárokkal ikszeltünk.

Egervári Sándor szövetségi kapitány a kezdőcsapatban nem avatott újoncot, inkább azoknak a játékosoknak szavazott bizalmat, akik már hosszabb ideje alapemberei az együttesnek. Szabics Imre és Rudolf Gergely személyében két klasszikus csatár is tagja volt a kezdőnek, a kapuban álló Bogdán Ádám előtt a védősorban négy játékos, Vanczák Vilmos, Korcsmár Zsolt, Mészáros Norbert és Kádár Tamás kapott szerepet. A középpályások közül a felállás szerint Pintér Ádámnak kell besegí­teni, mí­g Hajnal Tamás, Koman Vladimir és a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs a támadások kivitelezésével van megbí­zva.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–FEHÉROROSZORSZÁG 1–1 (1–0)
Belek, 100 néző, vezette: Bülent Yildirim (török)

MAGYARORSZÁG: Bogdán – Vanczák, Korcsmár, Mészáros N. (Böde 65.), Kádár – Pintér Á., Hajnal – Koman (Koltai 46.), Szabics (Gyurcsó 83.), Dzsudzsák – Rudolf (Elek Á. 46.)
Szövetségi kapitány: Egervári Sándor

FEHÉROROSZORSZÁG: Veremko – Martinovics, Verhovcov, Filpenko, Bordacsev – Kiszljak (Hacsaturjan 78.), Dragun (Volodko 54.), Putyilo, Renan Bressan – Trubilo (Balanovics 46.), Rogyionov (Hvascsinszkij 78.)
Szövetségi kapitány: Georgij Kondratyev

Gól: Szabics (32.) illetve Volodko (58.)
Sárga lap: Elek (48.) illetve Bordacsov (85.)

Belekben játszotta első mérkőzését a magyar válogatott 2013-ban. A fehéroroszok elleni találkozó a márciusi világbajnoki selejtezőkre való felkészülést szolgálta.

Az összecsapás első helyzete a mieink előtt adódott, Koman Vladimir 14 méterről fölé lőtt. A hetedik percben Renan Bressan végzett el szabadrúgást a tizenhatosunk előteréből, s alig tévesztette el a bal alsót. A 23. percben jött a következő magyar lehetőség, Rudolf Gergely remek lövését kitornázta a fehérorosz kapus, Veremko, a kipattanóra siető Szabics Imre pedig nem érte el a labdát. Kilenc minutummal később már nem hibázott Szabics: Dzsudzsák Balázs hozta fel a labdát középen, passzát Szabics átlépte, majd Rudolftól visszakapva a labdát helyzetbe került, 17 méterről leadott lövése egy védőn megpattanva utat talált a fehérorosz kapuba, (1–0). A hajrában kis hí­ján egyenlí­tett Fehéroroszország: szöglet után Bordacsev elé pattant a labda, aki nagy ziccerben vette célba Bogdán Ádám kapuját, Korcsmár Zsolt azonban a gólvonalról tisztázott, í­gy a szünetben egygólos magyar vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A szünetben mindkét válogatott cserékkel frissí­tett, a játék kiegyenlí­tettebbé vált az első félidőben látott magyar fölényt követően. Szabics lekészí­tése után Elek Ákos lőtt fölé 18 méterről a 48. percben. Az 54. minutumban beállt Vlagyimir Volodko, aki kiváló cserének bizonyult, hiszen négy perccel később egyenlí­tett, Rogyionov kiugratása után 17-ről lőtt a jobb alsóba, (1–1). A 68. percben Hajnal Tamás tüzelt, 19 méterről leadott lövése a kapus keze között kis hí­ján a hálóba hullott, ám a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Két minutummal később Pintér kí­sérletezett, a fehérorosz védők a gólvonalról mentettek. A 75. percben a csereként beálló ferencvárosi támadó, Böde Dániel ugratta ki Dzsudzsákot, akinek löketét Veremko hárí­totta. A hajrában az eredmény már nem változott, í­gy a magyar válogatott döntetlennel kezdte az évet.

Egervári Sándor: – A Fehéroroszország elleni mérkőzésen kiderült, hogy a hozzáállásunk teljesen rendben van, annak ellenére, hogy jó néhány játékosunk a felkészülés közepén tart, és ezért érthető módon tompább volt, kevésbé frissen lépett pályára. De jól reagáltak a játékosaink a cserékre (is), hamar tudtunk váltani a mérkőzés második felében Hajnal Tamás mélyebbre hozatalával és Böde Dani beállí­tásával. Sajnálom, hogy Böde nem tudott betalálni! Az első félidőben többet tudtunk a széleken az ellenfél mögé kerülni és centerezni, a másodikban sajnos kevesebbet, pedig ekkor játszott Böde is. De a lényeg az, hogy kaptunk egy pár plusz információt a későbbiekre vonatkozóan. A győzelemre való játék tekintetében elégedettek lehetünk, de az eredmény tekintetében nem vagyunk teljes mértékben elégedettek.

Szabics Imre: – Ahhoz képest, hogy a csapat nagy része a felkészülés közepén tart, úgy gondolom, hogy jó teljesí­tményt nyújtottunk, meg is nyerhettük volna ezt a mérkőzést. Azonban számomra biztatóbb volt a játék, nyilván voltak hibáink, de ez annak is betudható, hogy sok játékosunk a felkészülés közepén jár. Nagyon fontos, hogy minél több mérkőzést tudjunk együtt játszani és ezért úgy gondolom, hogy ez az edzőmérkőzés elérte a célját. Kicsit talán elfáradtam, mert idén most játszottam először 55 percnél többet, de márciusra sokkal jobb lesz(ek)!

*

Hosszú idő után, 2005 decembere óta nem lépett pályára ferencvárosi játékos a magyar válogatottban. Az í­nséges időszak tegnap délután, Belekben, a Magyarország-Fehéroroszország felkészülési mérkőzés 65. percében szakadt meg. Ekkor lépett pályára klubunk játékosa, Böde Dániel, aki remélhetőleg még sok emlékezetes pillanatot megél a nemzeti csapat szerelésében.

– Milyen gondolatok kavarognak a fehéroroszok elleni mérkőzés másnapján benned?
– Először is szeretném az összes eddigi, és jelenlegi edzőmnek megköszönni azt a sok munkát, amit belém fektettek – fogalmazott Böde. – Ez természetesen vonatkozik az egykori, és a mostani csapattársakra is, akik nélkül ez nem sikerült volna.

– Milyen érzés válogatott futballistának lenni?
– Nagyon örülök, hogy megkaptam a lehetőséget a bizonyí­tásra, és be tudtam szállni a mérkőzésbe. Minden játékos álma, hogy bemutatkozhasson a válogatottban. Mondhatom azt, hogy ezzel egy nagy álmom teljesült.

– Kemény ellenfél volt Fehéroroszország?
– Úgy érzem, hogy a mi akaratunk érvényesült, amit az első félidőben egy góllal nyomatékosí­tottunk. Sajnálom, hogy nem sikerült megnyernünk a találkozót.

– A magyarországi nézők nem láthatták a mérkőzést. Milyen momentumaid voltak?
– Elsősorban több jó passzom, mint helyzetem volt. Egy alkalommal Dzsudzsák Balázst tudtam egy jó labdával helyzetbe hozni.

– Soha nem könnyű egy új társaságba beilleszkedni. Befogadtak a társak?
– Mindenki nagyon rendes volt, hihetetlenül befogadó társaság a válogatotté. Úgy érzem, hogy mindenki elfogadott a csapatban.

– Mi a további program a számodra?
– Hajnalban repültem haza Magyarországra, de nem sokat leszek itthon, hiszen a Fradival pénteken ismét Belekbe utazunk edzőtáborozni.

(Az nso.hu, a 442, az nb1.hu, az MTI, az MLSZ és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ