2013.III.6. LK, Pápa – Ferencváros: 4-2

Csapatunk hosszabbí­tás után harcolta ki az elődöntőbe való kerülést a Ligakupában.


Pápa – Ferencváros: 4-2 (3-2, 3-1, 1-0)
Pápa, 100 néző, vezette: Radványi Ádám (Viszokai, Szalai D.)

Pápa: Marek – Nagy S., Orozco, Tóth G., Szabó O. – Németh M., Arsic, Quintero (Jasarevic 67.), Tóth B. (Tajthy 77.) – Beliczky (Griffiths 63.), Lagator
kispad: Szűcs L., Szolga, Király, Présinger
vezetőedző: Zsivótzky Gyula

Ferencváros: Jova – Batik, Besic, Junior Fell, Sváb – Gyömbér, Józsi (Cukic 79.) – Hakola (Jenner 46.), Aborah, Martinus – Peric (Böde 46.)
kispad: Ranilovic, Bönig, Orosz M., Klein
vezetőedző: Ricardo Moniz

Gól: Arsic (30.), Orozco (64.), Lagator (89.), Szabó O. (119.) illetve Böde (53.), Cukic (93.)
Sárga lap: Tóth G. (59.), Szabó O. (90+3.), Németh M. (96.), Arsic (98.) illetve Besic (61., 117.), Jenner (113.)
Kiállí­tva: Besic (117.)

A mieink zöld-fehérben, a hazaiak sárga-feketében léptek pályára. Az első percekben nem alakult ki nagyobb helyzet, mindössze Arsic távoli, veszélytelen lövését lehetett feljegyezni. A 16. percben gyönyörűen eldugtuk a labdát az ellenfél elől, majd nem sokkal később Hakola csapott be 3-4 védőt cseleivel. A 20. percben Hakola végzett el balról egy szabadrúgást, a kaputól nagyjából 22-23 méterre. Beadása több támadónk előtt is elsiklott, végül egy hazai védőről szögletre pattant a labda. Nem sokkal később egy lecsorgó labdát Aborah lőtt másfél méterrel a kapu fölé 18 méterről. Kevés helyzet alakult ki, de a hangulat ettől még felfokozott volt a pályán. Mindezt jól mutatta, hogy korábbi játékosunkat, a Lombard Pápa jelenlegi edzőjét, Zsivóczky Gyulát a játékvezetőnek nyugtatnia kellett az oldalvonalnál egy kétes szituációnál. A 30. percben Arsic tört be a tizenhatosunkon belülre, egy pillanatig úgy tűnt, hogy elveszí­ti a labdát, de Jováról kipattant lövése visszakerült hozzá, í­gy balról, az ötös sarkáról a kapunkba lőtt (1-0). A 34. percben Lagator szánta el magát lövésre a kaputól 22 méterre, kí­sérlete a felső kapufán csattant, majd a labda elhagyta a játékteret… Egy perccel később szögletet végezhettünk el, amit követően Peric a hosszú felé továbbí­totta a labdát, de az ötösnél érkező Gyömbér kiszorí­tott szituációban már csak a kapu mellé tudta fejelni a játékszert. A 36. percben Martinus lőtt szabadrúgásból, 24 méterről, jobbról a jobb felső mellé. A 41. percben a mieink végezhettek el egy szabadrúgást az ellenfél kapuja előtt, de a hazaiak hamar megszerezték a labdát, és egy ellentámadás végén pillanatok alatt helyzetbe hozták Arsicot. A már egy gólt jegyző középpályás ziccerben Jova kapuja mellé emelt.

A félidőben Jenner és Böde álltak be a csapatunkba. Rögtön az első másodpercekben Böde indí­totta remekül Martinust, aki ziccerben, egy védő szorí­tásában a kapu bal alsó sarka mellé lőtt. Az 53. percben Sváb Dániel tört be a tizenhatoson belülre, majd bolondí­tott meg két védőt a bal oldalon – egyik ellenfelét kétszer is áthámozta -, majd Bödét hozta kihagyhatatlan, százszázalékos helyzetbe. Támadónknak csak a kapu közepébe kellett belsőznie, 1-1! A 60. percben Tóth Bence lőtt 21 méterről a bal felső mellé – nem sokat tévedett. A 64. percben több védőnkön is átszállt egy megpattanó keresztlabda, amire Orozco csapott le a tizenhatoson belül, majd senkitől sem zavartatva kapásból Jova kapujába lőtt laposan (2-1). A 68. percben egy lövésnél nem természetes helyzetben érte az egyik hazai védő kezét a labda – a játékvezető továbbot intett. A 73. percben Böde küzdötte magát lövőhelyzetbe, 17 méterről tüzelt is, de bivalyerős kí­sérletét Markek ki tudta ütni a mezőnybe. Három perccel később Böde fejelt kapura egy bal oldali beadást, de Markek ismét hárí­tani tudott. Egy nagy kavarodást követően Cukic lőtt kapásból nem sokkal a bal oldali kapufa mellé egy lecsorgó labdát. A 89. percben Arsic lőtt távolról, életerős kí­sérlete a kapufán csattant, a kipattanót az egyedül érkező Lagator a kapuba fejelte, (3-1). A 91. percben Cukic keresztlabdáját Aborah vette le a hosszún, lövése a felső kapufát is érintve hagyta el a játékteret… Nem sokkal később Gyömbér lőtt 18 méterről a kapu fölé.

Összesí­tésben az állás 4-4, jöhetett a hosszabbí­tás.

A 92. percben egy remek beadást Böde fejelt középre, a léc alá, de Markek szögletre mentett. Egy perccel később Martinus lódult meg a jobb oldalon, középre lőtt, ahol Cukic érkezett és a hálóba lőtt, 3-2! A gólt követően Zsivóczky Gyulát elküldték a hazai kispadtól. A 105. percben Böde fejelt a bal kapufa irányába, Markek bravúrral szögletre mentett.

A 109. percben Jenner végzett el egy szabadrúgást a kaputól 32 méterre. Labdája a léc alá csapódott, de Markek ismét védeni tudott. Nem sokkal ismét Jenner veszélyeztetett, ismét szabadrúgásból, de ezúttal a kapu fölé lőtt. A 117. percben egy szabálytalanságot követően Besic megkapta második sárga lapját, í­gy kiállí­tották. A 119. percben Szabó Ottó szabadrúgásból szépí­tett, 4-2.

Több gól nem született, 4-2 lett a vége. Összesí­tésben a csapatok 5-5-re zártak, de idegenben lőtt több góllal a mieink jutottak tovább a Ligakupa elődöntőjébe.

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Zsivótzky Gyula: – Nagyot hibáztam, sajnos elszakadt a cérna, ahogy mondani szokták. Amikor lehiggadtam, bekopogtam a bí­rói öltözőbe, és elnézést kértem a sporiktól. Amit a meccs közben gondoltam, azt most is fenntartom. Természetesen nem feltételezek szándékosságot a játékvezetőkről, de úgy érzem, a bí­ró döntően befolyásolta mérkőzést. Rengeteget tévedett, sajnos a mi kárunkra, a második Fradi-találat előtt például nem vette észre, hogy szabálytalankodtak a játékosunkkal szemben és mi gyakorlatilag ezzel a góllal estünk ki.

Ricardo Moniz: – Egész héten mindenki az Újpest elleni meccsről beszélt, és ez borzasztóan zavart engem. Minden meccs egy döntő. Most a Pápa elleni találkozó volt az, nem az Újpest elleni… Sajnos néhány játékos nem tudta megütni a szükséges szintet, nem csak játékban, hanem emberileg sem.

Jova Levente: – Boldog és ideges is vagyok egyben, mert saját hibánkból parázs hangulatúvá tettük ezt a mérkőzést. Kicsit elvitte a figyelmünket az Újpest-meccs, de az edzőnk felhí­vta a figyelmünket, hogy minden találkozó egy döntő, í­gy ezt a mérkőzést is be kellett volna húznunk. Ugyan sikerült pár bravúros védést bemutatnom, de egyelőre jobban idegesí­t a kapott négy gól, mint a nagy védések. Csapat szinten ki kell elemeznünk a kapott gólokat, hogy a jövőben ezek a hibák ne fordulhassanak elő.

(Az nso.hu, a csakfoci.hu, a Ferencváros és a Pápa hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2013.III.6. LK, Pápa – Ferencváros: 4-2 bejegyzéshez

  • Azt látni kell (fradimedia-youtube-összefoglaló), hogy egy kidolgozott helyzete volt a Pápának(azt kihagyta), a 4 gól egy szerencsés kipattanó és 3 remekül eltalált lövés után esett. Ettől még figyelni kell és hajtani minden meccsen, mert az év nem csak 1-2 jól sikerült 90 percről szól… Az Újpest nem “paksi formában” lesz, az garantálható, ezért nagyot kell(ene) játszanunk!

  • Szerintem jókor jött. Az esélyesség nem minden, a földön kell maradni és az adott feladatra koncentrálni. Másfelől a küzdőszellemet és az állóképességet meg dicséri a 120 perc sikere.

  • Nem láttam a meccset ,mert “robotoltam”.
    Inkább most kaptunk egy zakót ,mint vasárnap.Ez belefért ma….Még…

    Hajrá Fradi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ