2013.III.9. NB II, Békéscsaba – Ferencváros II.: 2-1

Második csapatunk kilenc emberrel szenvedett egygólos vereséget a Keleti csoport 17. fordulójában.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Lipcsei Péter: – A Fradi második csapatának edzőjeként a hét végén a feljutásra áhí­tozó Békéscsabához megyek, és még nem tudom, kikkel. Kedden, szerdán és csütörtökön nyolc játékossal edzettem. Ebedli Zoltán mondta, elvihetjük magunkkal a sérülteket is, hiszen a Kórház utcában lesz a meccs… Amikor elvállaltam ezt a munkát, fogalmam sem volt, mekkora fába vágom a fejszémet.

A mérkőzés:

Békéscsaba – Ferencváros II.: 2-1 (1-0)
Békéscsaba, 600 néző, vezette: Böcskei Balázs (Butkai, Szvetnyik)

Békéscsaba: Máthé – Tolmbaye, Lengyel , Botis, Mendez (Mosquera 64.)  – Varga N., Randelovic, Juhász Gy. (Pozsár 46.) – Leucuta, Hadar, Majoros (Obot 46.)
kispad: Scekic, Raducu, Horváth T.
vezetőedző: Dajka László

Ferencváros II: Kunsági – Simita, Erdei G., Vattai, Birtalan – Vass, Csilus – Majzik, Batik, Papp M. (Peszmeg 76.) – Nehéz (Erdei V. 82.)
kispad: Rigó, Oláh M., Popgeorgiev
vezetőedző: Lipcsei Péter

Gól: Leucuta (34. – 11-esből), Randelovic (73.) illetve Nehéz (49. – 11-esből)
Sárga lap: Lengyel (40.), Mendez (62.), Tolmbaye (68.), Randelovic (90.) illetve Erdei G. (14.), Batik (20.), Vass (28.), Vattai (48.)
Kiállí­tva: Lengyel (48.) illetve Majzik (33.), Vass (33.)

Csapatunk nem kezdett megilletődötten, az első félóra küzdelmeit követően azonban érdekes irányt vett a meccs… Történt, hogy 33. percben Vass Máté szerelését a játékvezető szabálytalannak látta a tizenhatoson belül, ezért tizenegyest í­télt. Az erősen megkérdőjelezhető í­télet mellett játékosunkat kiállí­totta, sőt, még Majzik Adriánnak is piros lapot mutatott fel Böcskei sporttárs. Leucuta értékesí­tette a büntetőt, í­gy a hátralevő 60 percet 8 emberrel küzdötte végig csapatunk.

A szünetet követően mindettől függetlenül remekül startoltak Lipcsei fiai: Nehéz a 49. minutumban egyenlí­tett (1-1), í­gy ismét nyí­lt volt a meccs. Persze, nem szabad elfeledni, hogy két fős hátrányban már a szépí­tés is emberfeletti teljesí­tménynek minősült. A folytatásban játékosaink továbbra is megmutatták, hogy hogyan kell küzdeni. Állták a csabaiak rohamát, nem adták fel, de a sokszoros túlerővel végül nem bí­rtak. Randelovic a 73. minutumban betalált, í­gy a Békéscsaba 2-1-re nyert.

Bár, ezért nem osztanak pontot, de az erkölcsi győzelem a mai napon a fővárosba került…

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Dajka László: – Gyalázatos mérkőzés volt, amelyet önmagunknak tettünk nehézzé.

Lipcsei Péter: – Maximálisan gratulálok a játékosaimnak, mert 60 percen keresztül 8 emberrel helyt álltak az élvonalba pályázó Békéscsaba otthonában. Bevallom, olyat még nem nagyon láttam, hogy egy játékosom szabályos szerelését követően a játékvezető tizenegyest í­tél, és két labdarúgómat kiállí­tja… Ez a szégyenteljes dolog sem törte meg a futballistáimat. A saját nevelésű, 17-18-20 éves játékosok harcoltak tovább, ilyen jól még nem láttam őket játszani, erre a küzdőszellemre lehet, és kell is épí­teni a jövőben. Büszke vagyok rájuk. Azt viszont nem hagyom, hogy minden héten szórakozzanak velük. Kiálltam, és ezt követően is ki fogok állni értük!

(A Ferencváros és a Békéscsaba hivatalos honlapja, a beol.hu, az nso.hu, és az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ