2013.IX.22. NB III, Ferencváros II. – Hatvan: 0-0

fradi_cimerNem született gól második csapatunk mérkőzésén.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Gálvölgyi István: – Az első öt mérkőzésünkből négyet hazai pályán játszhattunk, ez feltétlen előnyt jelentett. Még mindig a bajnokság elején járunk, de ezt a 12 pontot már senki nem veheti el tőlünk. Az önbizalmunk a helyén van, ám azzal is tisztában kell lennünk, hogy nem mindig lesz ez í­gy. Fiatal, mozgékony csapat az FTC, minden előnyével és hátrányával együtt. Mi talán már komolyabb rutinnal rendelkezünk, ezt igyekszünk érvényesí­teni. Fontos, hogy ne tudják megbontani a védekezésünket.

A mérkőzés:

Ferencváros II. – Hatvan: 0-0
Csepel, 150 néző, vezette: Pillók Ádám (Márton, Mohos)

Ferencváros II: Kunsági – Simita (Majzik 86.), Girán, Erdei G., Pintér D. (Csanálosi 69.) – Nagy D., Nagy Á., Csilus T. (Popgeorgiev 53.), Busai – Erdei V., Marcinaskó
kispad: Tiba, Kárász, Gyurácz
vezetőedző: Lipcsei Péter

Hatvan: Horváth A. – Barthel, Gyarmati, Juhász B., Hibó – Székesi, Franyó (Bárkányi, 60.), Ficsor (Horváth S., 80.) – Surányi (Lázár, 86.), Simon M., Kóczián
kispad: Sirmán, Szabó B., Mundi, Bodnár
vezetőedző: Gálvölgyi István

Sárga lap: Simita (87.), Erdei G. (90+2.), Nagy Á. (90+2.) illetve Surányi (44.), Hibó (57., 65.), Székesi (90+2.)
Kiállí­tva: Hibó (65.)

A vendégek honlapjának beszámolója:

Elsősorban kapusunknak, Horváth Andrásnak köszönhetjük, hogy pontot szereztünk a Ferencváros II vendégeként Csepelen. Kapusunk óriási bravúrokkal tartotta a lelket a csapatban, és védései a legnehezebb pillanatokon is átsegí­tették a társakat!

Persze a mérkőzés nem indult úgy, hogy csakis Horváthon fog múlni a pontszerzés, bár a 7. percben már közbe kellett avatkoznia hálóőrünknek, Erdei Vince lövését fogta. Két perccel később Ficsor lövése szállt mellé, majd a 13. percben Surányi szerzett labdát a kapustól, az érkező Simonhoz passzolt, aki azonban védőjétől szorongattatva nagy helyzetben a kapusba lőtt! A harcosság és küzdelem jellemezte a továbbiakban a találkozót, a következő nagy lehetőségre a 34. percig kellett várni. Ekkor óriási tüzijáték volt a kapunk előtt, egyszer Horváth András, kétszer védőink blokkoltak, a labda végül szögletre pattant. A 41. minutumban Nagy Dominik húzott befelé, majd középről kapura lőtt, de Horváth magabiztosan védett.

A szünet után nem változott a játék képe, a zöld-fehérek továbbra is támadólag léptek fel, de a védelmünk jól állt a lábán. Az 53. percben ismét Nagy Dominik-Horváth András párharcot láthattunk, a ferencvárosi játékos a bal oldalon befordult, majd hosszú sarokba tartó lövését Horváth bravúrral tölta szögletre! A 65. percben Hibó rúgta meg Erdei Vincét a 16-os bal sarkánál, amelyért megkapta a második sárgáját, ráadásul a kiállí­tás mellett meg is sérült. Emberhátrányban aztán az eddigieknél is nagyobb, már-már elviselhetetlen nyomás nehezedett a kapunkra. Folyamatosan jöttek a hazai szögletek, beadások a kapunk felé, de Horváth András mindig jól avatkozott közbe, és többször is reflexmozdulat kellett ahhoz, hogy megvédje kapuját a góltól. A kinyí­ló védelem mellett egy esetben sikerült kontrát vezetnünk, a 78. percben Ficsor í­velt át a jobbösszekötő helyén meginduló Surányihoz, aki védője szorí­tásában a hosszú sarkot célozta meg, de Kunsági védett. A hajrában sem lankadt a hazai nyomás, a 82. percben Marcinaskó lövését blokkolta a védelmünk, majd Busai lövését védte Horváth! A 85. percben pedig egy jobboldali beadás után Busai sarkazását védte ismét ihletett bravúrral Horváth, majd nem sokkal ezután Csanálosi lövésénél tette fel a koronát a teljesí­tményére, miután ezt a próbálkozást is hatalmas bravúrral védte! A meccs legvégén még egy kis kakaskodás volt a középkörnél, de a 0-0-ás eredményt sikerült megtartanunk.

Örülhetünk tehát a döntetlennek és az egy pontnak, amely azt jelenti, hogy továbbra is tabella élén állunk és öt mérkőzés óta veretlenek vagyunk!

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Lipcsei Péter: – Megérdemeltük volna a győzelmet, hiszen végigtámadtuk a mérkőzést és a Hatvan majdnem végig tí­z emberrel védekezett. Elsősorban csatáraink pontatlansága miatt szalasztottuk el a győzelmet.

Gálvölgyi István: – A küzdőszellemünknek köszönhettük a pontszerzést. Az első félidőben még megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, de a kiállí­tás után már csak az a cél lebegett a szemünk előtt, hogy kapott gól nélkl hozzuk le a találkozót. Összességében értékes pontot szereztünk. Horváth András, Barthel Gábor, Juhász Bence és Simon Mátyás teljesí­tményét tudom kiemelni.

(A Ferencváros és a Hatvan hivatalos honlapja, az onlajnok.com, a heol.hu és az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ