2013.VII.10. Ferencváros – Piast Gliwice: 1-1

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott az Európa-ligában is érdekelt lengyel Piast Gliwicével Telkiben. A zöld-fehérek gólját a negyedik összecsapáson is eredményes Böde Dániel szerezte meg.

A zöld-fehérek eddig hibátlan mérleggel hangoltak a szezonra, a Szekszárd és a Vasas ellen 4–1-re, a marokkói Radzsa Casablanca ellen pedig 3–2-re nyertek, miközben Böde Dániel ötször is eredményes volt ezeken a találkozókon.

A mostani ellenfél a lengyel élvonal előző kií­rásában nagy küzdelemben, csak rosszabb hajrájával maradt le a dobogóról, í­gy végül a negyedik helyen zárt.

A Ferencváros új igazolása, Jack Tuijp egyelőre külön készül, ma még nem lépett pályára. A zöld-fehéreknél két próbajátékos, a mali Ulysse Diallo és a zöld-foki-szigeteki Nito Sequeira a kispadon kapott helyet, mellettük Hidvégi, Jova, Ionescu, Halilagic és Jean Carlos Dondé állhatott be csereként. A csatár Ulysse Diallo legutóbb Libanonban, a Sabab Szahelnél játszott, mí­g a középpályás Sequeira a holland másodosztályú Helmond Sportot erősí­tette, ahol július elsején lejárt a szerződése.

Ferencváros – Piast Gliwice: 1-1 (0-0)
Telki, zártkapus mérkőzés, vezette: Szőts Gergely (Farkas B., Butkai)

Ferencváros: Kurucz – Jovanovic (Busai 46.), Besic (Halilagic 88.), Otten (Dondé 46.), Bönig (Hidvégi 46.) – Gyömbér (Sequeira 46.), Józsi (Ionescu 46.) – Somalia, Cukic (Jenner 46.), Valpoort (Diallo  46.) – Böde
kispad: Jova, Birtalan, Nagy D.
vezetőedző: Ricardo Moniz

Piast Gliwice: Szumski – ZbozieŠ„ (Szeliga), Polak (? – próbajátékos), Król (KlepczyŠ„ski), Matras (Murawski) – ? – próbajátékos (Lazdins), Podgórski (Izvolt), Cicman (Dytko), Hanzel – Ruben (Wilczek), Robak (Docekal)
vezetőedző: Marcin Brosz

Gól: Böde (66.) illetve Klepczynski (70.)
Sárga lap: Hanzel (37.)

Túlzás lenne állí­tani, hogy a ferencvárosiak akarata szerint kezdődött volna a mérkőzés, alaposan bekezdett az Európa-liga-induló Gliwice, és előbb Matras fejesénél Józsinak kellett a gólvonalról tisztáznia, majd nem sokkal később Jurado bólintása, aztán Podgorski távoli lövése tévesztett kaput. Az első negyedóra végére fokozatosan eltűnt a vendégfölény, egyre többet próbálkoztak a zöld-fehérek és Józsi 20 méteres, majd Csukics 16 méteres lövésével kí­sérleteztek – mindhiába. A játékrész derekára „felébredt” (értsd, labdához jutott) Böde is, fejese a vele végig nagy harcban álló Matrasról pattant fölé, majd zseniálisan indí­totta a kilépő Somáliát, aki aztán gyengén fejezte be a támadást, mielőtt kétszer is hosszan pattant el a labda a magyar gólvágótól. Matras a túloldalon is hasznosnak bizonyult, de Podgorski szabadrúgása után nagy helyzetben a bal alsó mellé fejelt.

A második félidőre hét új emberrel, köztük az új próbajátékosokkal érkezett a magyar csapat. Diallo hamar igyekezett bizonyí­tani Moniznak, de Ionescu is szép megoldásokkal jelentkezett: mindjárt egy ritmusváltás utáni kapura lövéssel próbálkozott. A másik új próbajátékos, Sequeira szöglet utáni bólintása kevéssel kerülte el a bal sarkot, emellett Besic szabadrúgásai hordoztak magukban veszélyt, a másodiknál beadás helyett kapura lőtt, és csak öklözni tudott a lengyel kapus. Valamivel egy óra játékot követően Jenner szép csel után lőtt a kapu bal oldala mellé, majd Ionescu nagyszerű indí­tásából Böde pörgette át a kapust – ezzel a negyedik felkészülési mérkőzésén a hatodik gólját szerezve (1–0). Sok lehetőségük ezután már nem adódott a ferencvárosiaknak, és kisvártatva érkezett az egyenlí­tő találat: Klepczynski robbant be középen és lőtt Kurucz lábai között a kapuba (1–1). Negyedórával a vége előtt í­gy is újra megszerezhette volna a vezetést a zöld-fehér csapat, Diallo azonban nagy erővel kevéssel a bal alsó mellé bombázott. A hajrában már csupán a lengyelek akarata érvényesült, a legnagyobb helyzetben azonban Zganiacz ziccerben nemcsak a kilépő Kurucz felett, hanem a jobb alsó mellé is pörgetett a 16-oson kí­vülről, í­gy végül maradt az 1–1 a lengyel dobogóról idén éppen hogy csak lemaradó Gliwice ellen.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – Az első félidőben hiányzott a kreativitás a játékosunkból, nem tudtunk sokszor a széleken ellenfelünk mögé kerülni. Bödét is kevés alkalommal hoztuk helyzetbe, de a második játékrészben az első igazi lehetőségét azonnal kihasználta. A második játékrészben lehetett látni, hogy kire lehet számí­tani. Ki kell emelnem Hidvégi Sándort, aki jó beadásokat adott, és fegyelmezetten visszazárt. A négy próbajátékos még szombaton bizonyí­that. Egyelőre nem tartunk ott, ahol a szezon elején kell majd lennünk, a mai találkozó rámutatott, hogy miben kell még fejlődnünk.

Hidvégi Sándor:

Józsi György:

(A Ferencváros és a Piast Gliwice hivatalos honlapja, a csakfoci.hu, az nso.hu és a Sport TV alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ