2013.VII.13. Ferencváros – Kozármisleny: 3-2 (edzőmérkőzés)

Csapatunk egygólos győzelmet aratott Telkiben.

Ferencváros – Kozármisleny: 3-2 (1-2)
Telki, zártkapus mérkőzés

Ferencváros: Jova (Kunsági 65.) – Sequeira (Jovanovic 46.), Otten (Besic 46.), Graf (Hidvégi 46.), Birtalan (Bönig 46., Ionescu 70.) – Cukic (Gyömbér 46.), Busai (Józsi 46., Alempievic 77.) – Valpoort (Somalia 46.), Nagy D. (Böde 46.), Diallo (Jenner 46.) – Halilagic (Tuijp 46.)
vezetőedző: Ricardo Moniz

Kozármisleny: Helesfay D. (Sólyom) – Kiss M. (Vég), Fellai, Vattai (Gajág), Farkas (Tóth A.) – Kovács T. (Vituska), Fenyvesi – Nagy K. (Vadas), Bozsovics (Turi), Cziráki – Varga B. (Pap R.)
vezetőedző: Szabó Zsolt

Gól: Valpoort (1.), Böde (47., 80.) ill. Nagy K., Varga B. (45.)

Nem kellett sokat várni az első gólra: Sequira ugratta ki Valpoortot, aki ügyesen helyzetbe hozta magát, és a hálóba lőtt (1-0)! A vártnak megfelelően a mieink irányí­tották a találkozót, az összeállí­tásból is látszott, megmutathatják képességüket a próbajátékon levő labdarúgók. A folytatásban kevés a helyzet alakult ki, pedig a mieink továbbra is kezükben tartották a meccs irányí­tását. A vendégek egy megingást követően kiegyenlí­tettek (1-1). A 20. percben Jovának kellett lehúznia egy veszélyes beadást – kapusunk megoldotta. Nem sokkal később Nagy Dominik cselezte magát helyzetbe, a 16-os bal csücske környékéről lőtt, a labda a kapufán csattant, a kipattanót Halilagic elől mentették, de Diallo is tüzelt – a játékszer egy védőről szögletre pattant. Nem sokon múlott… Aztán egy szögletnél Otten és Nagy Dominik ütköztek, holland játékosunkat ápolni kellett, de folytatni tudta. Később Halilagic is megsérült, a bokájával bajlódott, de szerencsére ő is folytatni tudta. A próbajátékos egyébként helyzetbe került, a kapu mellé lőtt, de a játékvezető szerint Cukic labdája lesen találta. A 40. percben ismét Cukic ugratta ki Halilagicot, de a kozármislenyi kapus lábbal menteni tudott. A félidő hajrájában egy lövést még védeni tudott Jova, de a kipattanót Varga a hálóba lőtte (1-2). A félidőre egygólos kozármislenyi vezetéssel vonulhattak a csapatok.

A szünetben Ricardo Moniz szinte teljes sort cserélt, pályára lépett Böde, Tuijp, Jenner, Bönig, Hidvégi, Besic, Jovanovic, Gyömbér, Józsi és Somalia is.

Ha Böde jönni akar, akkor jön: a szünetben beállt támadónk az újrakezdést követően szinte azonnal betalált (2-2)! A második félidőben, ha lehet, akkor még nagyobb volt a mieink mezőnyfölénye. Tuijp egyébként első meccsét játszotta csapatunkban: először egy blokkolt lövést mutatott be, majd Józsi ugratta ki, de az utolsó pillanatokban a hátvédek szerelni tudták. A 62. perc környékén Jenner beadását Böde fejelte nem sokkal a kapu mellé. Nem sokkal később Bödét vágták fel a tizenhatoson belül, a játékvezető tizenegyest í­télt. A büntetőt Józsi végezte el, a középre tartó labdát az ellenfél kapusa lábbal védte… A folytatásban a vendégek veszélyeztettek: Vituska szabadrúgása a keresztlécen csattant. Később tűzijáték alakult ki a kozármislenyi kapu előtt, ami végén Somalia lövését blokkolták, majd felszabadí­tottak a vendég védők. A 80. percben Böde kapott egy remek indí­tást, támadónk kilépett, majd egy klasszis mozdulattal, lágy pörgetéssel a kapus fölött a hálóba emelt (3-2)! A mieink továbbra is domináltak, a Kozármisleny nem igazán tudta megtartani a labdát. A találkozó 3-2-es ferencvárosi győzelemmel ért véget.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Ricardo Moniz, Gyömbér Gábor:

(A Ferencváros és a Kozármisleny hivatalos honlapja és az nso.hu alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ