2013.VII.21. Ferencváros – FK Vozdovac: 3-0

Csapatunk magabiztos győzelmet aratott utolsó felkészülési mérkőzésén.


Ferencváros- FK Vozdovac: 3-0 (1-0)
Telki, zártkapus mérkőzés, vezette: Solymosi Péter (Varga Zs., Márkus T.)

Ferencváros: Jova (Kurucz 46.) – Somalia, Gyömbér, Hidvégi, Jovanovic (Busai 78.) – Cukic, Józsi – Jenner, Böde (Holman 75.), Ionescu (Valpoort 55.) – Tuijp (Diallo 66.)
kispad:
vezetőedző: Ricardo Moniz

FK Vozdovac: Knezevic – Jasic, Dragovic, D. Stoikovic, Dordevic – A. Stoikovic, Jankovic, Dilas, Lekic – Obradovic, Nikolic
vezetőedző:

Gól: Cukic (40.), Józsi (60. – 11-esből), Valpoort (74.)
Sárga lap: Trifunovic (59.)

NB I-es labdarúgó-csapatunk vasárnap játszotta le utolsó felkészülési mérkőzését. A mérkőzést a Telki edzőkomplexumban rendezték meg, az ellenfél a szerb másodosztályú FK Vozdovac volt, amely élvonalbeli terveket szövöget.

Besic, Alempijevic és Bönig kisebb sérülések miatt hiányzott.

A találkozót a mieink kezdték – az első percekben egy kutya jelent meg a pályán, de a magyar-szerb koprodukciónak köszönhetően az eb elhagyta a játéktért, és folytatódhatott a mérkőzés. Az ötödik perc környékén a szerb védők Ionescu elől mentettek a tizenhatoson belül, majd egy ellentámadás végén Jovának kellett játékba avatkoznia. Az első lövést a szerbek eresztették meg: Obradovic kí­sérlete elkerülte a kapunkat. Az ellentámadásból Böde okozott zavart a Vozdovac védelmében, de végül Józsi felé tartó passzát a vendégek védői lelesték. A 15. percben Tuijp lőtt veszélyesen, de a szerb védők, valamint Knezevic kapus nagy nehézségek árán szögletre mentettek. A folytatásban nagy a küzdelem alakult ki a mezőnyben, de igazi lehetőség egyik csapat előtt sem alakult ki. A mieink többet birtokolták a labdát, nagyobb is volt a hajlandóságuk a támadásra, az utolsó passzokkal azonban gondok adódtak. A 40. percben Cukic szerzett vezetést csapatunknak, szerb játékosunk szinte az alapvonalról, éles szögből lőtt a jobb felsőbe (1-0)! A félidőre egygólos előnnyel vonulhatott a csapatunk.

A második félidőben Kurucz Péter váltotta Jova Leventét a kapuban. Az újrakezdés után Filipovic lövése kerülte el a kapunkat, majd a túloldalon Tuijp lövését blokkolták. A mieink továbbra is átlövésekkel próbálkoztak, de valahonnan mindig előkerült egy blokkoló szerb láb. A 60. perc környékén Böde Dánielt vágták fel a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt í­télt! A tizenegyest Józsi György végezte el, ballal a jobb sarokba lőtt (2-0)! Nem sokkal később Böde tálalt Jenner elé, aki azonnal lőtt, de nem talált kaput. A 74. minutumban Diallo tálalt sarokkal Valpoort elé, aki kilépett a védői közül, majd a hálóba lőtt (3-0)! A gólt követően Filipovic pörgetett nagy helyzetben a kapunk mellé. Nem sokkal később Kurucznak kellett bravúrral hárí­tania egy távoli lövést. A mérkőzés vége felé egyre támadóbb szellemben lép fel az FK Vozdovac. A találkozó 3-0-s ferencvárosi győzelemmel ért véget.

További képek …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – Elégedett vagyok a csapat teljesí­tményével. A labdarúgók minden nap, a mérkőzéseken kí­vül is nagyon keményen edzenek, és ez meglátszik a játékukon. Jó ellenfelet sikerült legyőznünk, jó teszt volt a mai mérkőzés a bajnokság rajtja előtt. A fiatalokat, Diallót, Holmant és Valpoortot is be tudtuk vetni, mindannyian megoldották a feladatukat. Védők nélkül hoztuk le ezt a találkozót három nullra, ami külön kiemelendő. Magabiztosak vagyunk, í­gy várjuk a bajnokság rajtját.

Józsi György, Busai Attila:

(A Ferencváros hivatalos honlapja, a csakfoci.hu, és az nso.hu alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ