2013.XI.2. Diósgyőr – Ferencváros: 1-4

Diósgyőri álomkezdés, majd rémálom a Fradi ellen

A labdarúgó NB I 13. fordulójának rangadóján a Diósgyőri VTK már az első percben vezetést szerzett a Ferencváros ellen, a zöld-fehérek azonban néggyel feleltek, és 4–1-re diadalmaskodtak.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Tomislav Sivic: – A Ferencváros elleni mérkőzés is csak egy lesz a sok közül, szombaton sem szerezhetünk három pontnál többet. Nem egy csodacsapat látogat Diósgyőrbe, hanem egy hozzánk hasonló középcsapat ellen lépünk pályára. Ésszel kell játszani, nem szí­vvel, mert ezúttal az eredmény a legfontosabb. Be kell bizonyí­tani a pályán, hogy jelen pillanatban jobb csapat vagyunk, mint az FTC. Ez a mérkőzés arra is kiváló alkalmat nyújt, hogy felmérjük, hol járunk és mire vagyunk képesek.  Többször mondtam, de megismétlem, ez a csapat a téli alapozás után lesz az igazi, jelenleg egy munkás csapat vagyunk és amikor nem vagyunk eléggé egységesek, csökken a tűz, az problémát okoz. Sok munka vár még ránk, amí­g elmondhatjuk magunkról, hogy bárki ellen esélyesként léphetünk pályára.

Ricardo Moniz: – Rendkí­vül magabiztos Diósgyőrrel találkozunk szombaton, hiszen az utóbbi időszakban nagyon kiegyensúlyozott teljesí­tményt nyújtott. Ezzel szemben áll az elmúlt heteinket jellemző hullámvölgy és teljesí­tménykényszer. Kizárólag saját magunkra kell koncentrálni, és í­gy visszatalálni a helyes útra. Ha ezt sikerül megvalósí­tanunk, akkor a szurkolók egy pörgős, izgalmas, de mindkét csapat számára nehéz mérkőzést láthatnak majd.

A mérkőzés:

20131102-dvtk-draperia

Diósgyőr – Ferencváros: 1-4 (1-1)
Diósgyőr, 9.271 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor (Erős, Ring)

Diósgyőr: Rajic – Vági, Vadász, Debreceni, Gohér – Nikházi, Abdouraman (Gosztonyi 56.), Kostic, Barczi (Elek Á. 69.) – Futács, Tisza (Bacsa 56.)
kispad: Gelei, Husic, Alves, Batioja
vezetőedző: Tomislav Sivic

Ferencváros: Jova – Gerson (Jovanovic 90+1.), Mateos, Besic, Bönig – Gyömbér, Józsi (Busai 84.) – Somalia, Holman, Jenner (Cukic 88.) – Böde
kispad: Kunsági, Ionescu, Diallo, Buzsáky
vezetőedző: Ricardo Moniz

Gól: Futács (1.) illetve Jenner (14.), Böde (46., 86.), Gyömbér (52.)
Sárga lap: Vadász (31.), Futács (33.), Kostic (61.), Nikházi (71.), Debreceni (75.) illetve Besic (33.), Mateos (43.)

20131102-dvtk-jennerA köszöntés, a gyászszünet és két ünnepélyes kezdőrúgás után csak elkezdődött a mérkőzés. De hogy! Már az első percben megszerezte a vezetést a Diósgyőr, Futács Márkó góljával! Tisza bal oldali beadását ballal átvette, majd éles szögből a hálóba vágta (1–0). A gyors gól alaposan megfogta a ferencvárosiakat, gyakorlatilag a félpályát is alig lépték át, igaz, a házigazda sem volt kapura veszélyes, Barczi lehetőségénél Besic szépen takarí­tott. Az első tí­z perc végére éledezni kezdett a vendégcsapat, de a legnagyobb lehetőségnél – 3 az egyben voltak a 16-oson belül, Holman rosszul vette át a labdát. A 14. percben pedig jött is az egyenlí­tés! Jennert vágták fel a 16-os előterében, a megí­télt szabadrúgást pedig ő maga tekerte a jobb felső sarokba (1–1). Még mindig csak 19. minutumban jártunk, amikor mindkét csapat újabb gólokat szerezhetett volna, előbb Somália félelmetes sebességgel harcolt ki magának helyzetet, hogy aztán ne ziccerben érkező társához, hanem hátrafelé játsszon, majd Kosztics robbant be az üres területre, és lőtt 12 méterről a jobb alsó mellé. Az első fél órához érkezve előbb Jenner – már akción kí­vüli – kapufája növelte a hazai szurkoló adrenalinszintjét, majd Somália talált a diósgyőri kapuba, szintén már hiába, miután már lesen kapta a labdát. Tí­z perccel a szünet előtt a holland támadó szögletből próbált megviccelni a hazaiakat, tekerése azonban a kapufán csattant, majd Gohér bal oldali beadása és Besic felí­velt szabadrúgása hordozott magában veszélyt, mindhiába. A játékrész utolsó perceiben még Tisza távoli lövése zúgott el a kapu mellett, í­gy 1–1-es állás mellett vonulhattak pihenőre a felek.

Elkezdődött a második félidő, méghozzá ugyanúgy, mint az első! Illetve azzal a változással, hogy ezúttal a Ferencváros talált be már az első percben: Somália ment el a jobb oldalon, beadása után pedig Böde az üres kapuba lőtt (1–2). Támadásban maradtak a vendégek, és bár a szögletek után még tisztáztak a hazaiak, az 52. percben már megszületett az újabb ferencvárosi gól: Holman játszott a leshatáron érkező Gyömbérhez, aki előbb gyönyörűen levette, majd 12 méterről a bal felső sarokba ágyúzott (1–3). A hazaiakat érezhetően sokkolta a gyors ferencvárosi dupla, próbálkoztak ugyan, az átütőerő azonban hiányzott Tomiszlav Szivics együtteséből, a vendégek pedig leginkább Jenner beadásaival próbálkoztak, majd Böde indult be és kapott labdát a 16-oson belül, de erőtlen próbálkozása nem, okozott gondot Rajicsnak. Eléggé ellaposodott ezt követően a találkozó, gyakorlatilag Somália megindulásának is örülni lehetett, hogy végre helyzetet lát a nagyérdemű, más kérdés, hogy a beadása után lövés í­gy sem lett. A 77. percben egy Futácsra beí­velt labda során alakult ki lehetőség, de Jova magabiztosan húzta le ezt a centerezést is. Egy perccel később Kosztics úszta meg a második sárgáját, miután rácsúszott Jennerre, a 85. minutumban azonban már kiütésessé vált a vendégsiker: Holman játszott a jobb oldalon érkező, pillanatokkal korábban beálló Busaihoz, az ő centerezése Bödét találta meg az ötösön belül, Rajics pedig már csak hozzáérni tudott a labdához (1–4). Az utolsó percekben is nyomott még a Fradi, újabb találat azonban már nem esett, a vendégek í­gy is fölényesen, 4–1-re diadalmaskodtak.

A Ferencváros győzelmével megszakí­totta a DVTK 2012. október 27. óta tartó, több mint egyéves, tizenhárom mérkőzéses hazai bajnoki veretlenségi sorozatát. A Fradi-sikerrel még két szériának lett vége: a Diósgyőr kilenc bajnoki óta először kapott ki, a fővárosi csapat pedig négy nyeretlen NB I-es meccs után győzött ismét, több mint egy hónap után. A DVTK 2010 májusa óta nem kapott ennyi gólt bajnokin saját stadionjában.

További képek itt, itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

20131102-dvtk-adams„Jól nyitottunk, ám nem sikerült élnünk vele. Nem tudtunk válaszolni a nyomásra ezt követően, a Fradi visszatámadott és ebből szerzett egy gólt. Utána igyekeztünk, próbálkoztunk, ebből kaptunk még egyet, és amikor felmentünk, akkor nagyobb területet adtunk nekik, ami veszélyes, de amikor futni kell az eredmény után, ez történik. Ma a Fradi volt a jobb csapat, gratulálok neki” – mondta Szivics a Duna Tv-nek a mérkőzés után.

„Megyünk tovább, ez most persze senkinek sem jó, de a következő héten újabb forduló. Javí­tani kell, megpróbálunk annyi pontot szerezni, amennyit csak lehet. Ez egy ilyen meccs volt, ma jobb volt a Fradi” – tette hozzá a diósgyőri mester.

Ricardo Monizt ezt követően arról faggatták volna, hogy a hét közben még arról nyilatkozott, nem sikerült kilábalni az Akeem Adams-féle tragédiából, de a mostani siker és a mezének felmutatása talán változtatott valamit, azonban a ferencvárosi mesternek e kérdést követően könnyek szöktek a szemébe, és távozott az interjúról.

„Úgy vélem, ebből világosan látszik, hogy Ricardo is mennyire együtt érez ezzel a dologgal – mondta ezt követően Máté Csaba másodedző. – Reméljük, hogy ez a győzelem segí­t kilábalnunk ebből a gödörből, bár mi úgy gondoltuk, feljövőben vagyunk. Ezt mutatta a játékunk is, és bí­zunk benne, hogy ezt tudjuk majd folytatni.”

„Az elmúlt évhez hasonlóan ismét gratulálnunk kell a DVTK-nak a játéka és szurkolói miatt – mondta Ricardo Moniz a fradi.hu-nak. – A Diósgyőr is megpróbált játszani, két támadóval állt fel, őket megpróbáltuk egy az egyben megfogni. Az elején nevetséges gólt kaptunk, emiatt még jobban kellett támadnunk. Nagyon kellett figyelnünk, hogy ne kapjunk újabb találatot. Nyugodt maradt a csapat, nem pánikolt, és egy fantasztikus szabadrúgásból egyenlí­teni tudott. A második félidő elején egy oktató filmbe való találatot szereztünk, majd gyorsan megszereztük a harmadikat is. Az ember tudja, hogy Diósgyőrben ez még nem elég a győzelemhez, a meccs igazából a negyedik találatnál dőlt el.

Böde Dániel: – Az első percben bekapott gól ébresztőt fújt a csapatnak, ilyet nem szabad kapni sem az első percben, sem a kilencvenedikben. A második félidő elején aztán mi találtunk be, nem sokkal később újra, amivel majdnem el is dőlt a meccs. Nehéz mérkőzés volt, de a második félidőben mindenben felülmúltuk a Diósgyőrt. Most bejöttek a dolgaink, ugyanolyan ziccerem volt, mint a múlthéten, jobb lett volna, ha akkor bemegy, most kimarad, mert akkor is nyertünk volna 3-1-re. Remélem, hogy ez a győzelem lökést ad a folytatásra.

Gyömbér Gábor: – Nagyon jó hangulat volt, a Diósgyőr jó szériában várt minket, mi pedig rosszul kezdtük, demoralizáló volt a gyorsan bekapott gól. Egy ütéssel ért fel az a találat, de nem rogytunk meg, biztattuk egymást, nem veszekedtünk és fel tudtunk állni. A fordulópontokból jól jöttünk ki és most már pontrúgásból is betaláltunk. Mindkét csapaton volt nyomás, mi megbí­róztunk vele. Ha ugyanilyen alázatosan játszunk a folytatásban is, akkor jönnek majd az eredmények is.

(Az nso.hu, a csakfoci.hu, a Ferencváros és a DVTK hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2013.XI.2. Diósgyőr – Ferencváros: 1-4 bejegyzéshez

  • De szép gólok voltak! És most Szivics mester is finoman fogalmazott, Ricardo meg hozta a tőle szokott európai stí­lust.
    Ahogy az előbb í­rtam nem láthattam a meccset, í­gy hatalmas érték az oldalon ezek az összefoglalók, még akkor is, ha ahogy az előbb í­rtátok, egy kicsit érdekesre sikeredett. De nekem í­gy is ajándék.

  • Ennek is csak az volt a lényege, hogy náluk legyen.
    A szurkolók videóit töröltetik, aztán persze a hétközi MK meccs összefoglalóját fel sem töltik…

  • Elég furcsa egy összefoglaló. A Fradi gólokon kí­vül még hazai rossz szabadrúgás és beadás is belefért, mintha egyenrangú ellenfél lett volna a DVTK. Nincs olyan túl nagy jelentősége, bár évek múlva ha valaki megnézni, még azt hiheti, hogy nehéz volt kiví­vni a győzelmet. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ