2013.XI.20. LK, Soproni VSE – Ferencváros: 1-3

W_sopron-ftcNyilasi góljára Böde hárommal válaszolt

Emberhátrányban fordí­tott a Ferencváros a Sopron elleni idegenbeli Ligakupa-mérkőzésen (1–3), ezzel az első helyen végzett az F-csoportban. Az NB II-es gárda Nyilasi Bálint révén került előnybe, ám Böde Dániel mesterhármasa győzelmet hozott a fővárosi együttesnek.

Soproni VSE – Ferencváros: 1-3 (1-1)
Sopron, 600 néző, vezette: Radványi Ádám (ifj. Tóth II. V., Ring)

Soproni VSE: Dénes – Maráczi, Baranyai (Pados 46.), Keresztes, Czár – Varga G. (Soós 46.), Németh L. –  Balázs (Gaál 65.), Nyilasi B., Horváth P. – Pető
kispad: Heinrich, Szabó L.
Szakmai igazgató: Supka Attila

Ferencváros: Kunsági – Csilus T. (Busai 46.), Valencsik, Gerson, Jovanovic – Józsi, Leonardo (Zsivoczky P. 65.) – Kovács K. (Diallo 24.), Ionescu, Valpoort – Böde
kispad: Rigó, Nagy D., Péter, Bene
vezetőedző: Ricardo Moniz

Gól: Nyilasi B. (4.) illetve Böde (23., 57., 61.)
Sárga lap: Jovanovic (65.)
Kiállí­tva: Valencsik (5.)

A 4. percben egy remek jobb oldali beadásra Nyilasi Bálint érkezett jó ütemben és 11 méterről kapásból a kapuba lőtt, ezzel előnyhöz juttatva a Sopront az amúgy a továbbjutás szempontjából már tét nélküli mérkőzésen, (1–0). A következő csapás az ötödik minutumban jött a Ferencváros számára: Valencsik Dávid passza elakadt egy tócsában, a rástartoló soproni játékost fellökte a zöld-fehérek fiatalja, a játékvezető pedig gólhelyzetben való szabálytalanságnak látta az esetet, í­gy villant a piros. A Fradi azonban nem roppant meg emberhátrányban sem, a 23. percben egyenlí­teni tudott: Böde Dániel a kapunal háttal vett egy labdát, lefordult védőjéről és 10 méterről lőtt, megpattanó lövése becsapta a kapust és a hálóba vágódott, (1–1).

A szünetben í­gy döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok, a fordulás után még jobban rákapcsolt Ricardo Moniz együttese. Az 57. percben fordí­tani tudott a Fradi: Böde lépett ki a védelem mögött, a rosszul kimozduló Dénes Zsolt mellett eltolta a labdát és az üres kapuba gurí­tott, (1–2). Sőt, a 61. minutumban a mindent eldöntő találatot is megszerezte az FTC: Ulysse Diallo életerős lövését kiütötte Dénes, a kipattanót azonban Böde a kapuba pofozta, í­gy beállí­totta a végeredményt, (1–3).

A Fradi győzelmével megszerezte a csoportelsőséget a Győri ETO előtt, a Sopron a harmadik helyen zárt a kvartettben a nyeretlen Tatabánya előtt.

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – Nagyon nehéz körülmények voltak a pályán. A tervünk az volt, hogy a fiataloknak adunk lehetőséget: sajnos Valencsik hamar piros lapot kapott, mí­g Kovácsot taktikai okok miatt kellett lecserélnem. Ambiciózus, fiatal csapat ellen játszottunk, amely félelem nélkül futballozott. Az egyenlí­tő gólt követően tudtuk kezünkbe venni az irányí­tást. Ezután főleg Ionescu játékának köszönhetően domináltunk. Pozití­vum volt Böde triplája és Zsivoczky debütálása.

Böde Dániel: – Sosem egyszerű ilyen vizes talajon játszani, ráadásul nem könnyí­tettük meg a saját dolgunkat, hiszen hamar gólt kaptunk, és emberhátrányba is kerültünk. Mostanában sajnos mindig rosszul kezdjük a mérkőzéseinket, de szerencsére ezúttal sikerült hamar átvennünk az irányí­tást. Örülök a sikernek és a góljaimnak, muszáj, hogy a jó forma kitartson a Paks elleni összecsapásig is. Különleges mérkőzés lesz a számomra, amelyen fontos megszereznünk a három pontot.

(Az nso.hu, az onlajnok.com, a csakfoci.hu, a Ferencváros és a Sopron hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.30.20:00 The New Saints – FTC TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ